8 sleutels om slimmer snacken te ontgrendelen

meestal kun je de snacklade negeren. Op een bepaald moment in de dag beginnen die kleine traktaties echter in je geest te kruipen. Een uur later roepen de snacks je op en trekken je dichterbij als een trekstraal. Wanneer dat gebeurt, is je beste hoop om een voedingsramp te voorkomen het leren van slimmere snackconcepten. Dat omvat plannen, leren hoe je slimmer kunt snacken en begrijpen wat een snack gezond maakt.

wanneer je elk van de acht belangrijkste concepten hieronder optelt, heb je een basis van praktische kennis over hoe je slimmer kunt snacken. Volg mee en je zult beginnen met het draaien naar gezonde snacks in een mum van tijd.

slimmer snacken heeft een doel

doelgerichte actie levert betere resultaten op dan een improvisatieve aanpak. Slimmer snacken is niet anders. Je hoeft niet van verlangen naar verlangen te springen.

in plaats daarvan begint het leren hoe je slimmer kunt snacken met je doel om tussen de maaltijden door te eten. Overweeg je dagelijkse schema om fysieke – en mentale-energiebehoeften vast te stellen. Is een snack nodig om je voor te bereiden op een training of om daarna te herstellen? Het beantwoorden van dit soort vragen leent doel en richting om u te helpen slimmer snacken te bereiken.

begrijp je Snacksensaties

een deel van het identificeren van het doel van snacken is het onderzoeken van je honger. Waarom wil je eten? Heb je honger of drijft iets anders je drang—dorst, verveling of een emotionele reactie?

dorst kan gemakkelijk worden verward met het gevoel van honger. Een glas water is misschien alles wat je nodig hebt. Als je verlangen wordt geleid door emotie of verveling, probeer dan een activiteit—wandelen, fietsen of thuis trainen. Immers, als je lichaam echt calorieën of voeding nodig heeft, concentreer je dan op het vinden van een gezonde snack met vaardigheden die je hieronder zult leren.

denk aan snacken als een kans om meer voedingsstoffen toe te voegen

zodra je het doel begrijpt en je drang om te eten begrijpt, is het tijd om na te denken over wat je moet snacken. Het beste advies begint niet met een lijst met acceptabele voedingsmiddelen, maar met een mentaliteit om slimmer te snacken.

Hier is het: snacken is een voedingswaarde kans, niet alleen over het bevredigen van een verlangen.

dat betekent dat je je snack ziet als een manier om meer essentiële en heilzame voedingsstoffen binnen te krijgen. Gebruik je snack om vezels, plantaardig vet, eiwitten, specifieke micronutriënten, prebiotica, probiotica of waterrijke voedingsmiddelen aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Begin met het opnieuw inlijsten van snacken van het achtervolgen van troostende smaken naar het verkrijgen van een voedingswaarde.

hoe kun je slimmer snacken? Blijf zo dicht mogelijk bij Whole Foods

1

hele voedingsmiddelen – vooral groenten en fruit—zijn belangrijke componenten van een gezond dieet. Diezelfde hele voedingsmiddelen zijn ook de basis van slimmer snacken.

wat een snack gezond maakt, kan net zo eenvoudig zijn als de nabijheid van whole foods. Een appel en wat amandelen? Die hele voedingsmiddelen zijn absoluut gezonde snacks. Het verspreiden van amandelboter op appelschijfjes is in plaats daarvan nog steeds goed omdat je dicht bij het oorspronkelijke voedsel bent gebleven.

zien hoe ver je snack is verschoven van zijn oorsprong in het hele voedsel, kan je helpen om gemakkelijk de gezonde snacks te identificeren die je moet targeten.

minimaliseer overdreven bewerkte voedingsmiddelen, suiker en natrium

blijf dicht bij hele voedingsmiddelen helpt veel van de valkuilen van overdreven bewerkte snacks te voorkomen. Maar voedingsmiddelen die zwaar worden verwerkt bevatten vaak meer vet, suiker en natrium dan je nodig hebt—ook al zijn ze handig. En de calorieën deze opties pack komt ook zonder veel in de weg van vezels of essentiële voedingsstoffen.

als hele voedingsmiddelen niet beschikbaar zijn of gemakkelijk te snacken zijn—omdat gemak de sleutel is bij een snackaanval—kun je kiezen voor minimaal bewerkte voedingsmiddelen. Er bestaan goede opties. Je zult ze herkennen aan hun eenvoudige ingrediënten en minimale suiker, weinig natrium en geen transvetten in de voedingsfeiten.

Fiber is de vriend van slimme Snackers

een eenvoudig en nauwkeurig antwoord op “wat een snack gezond maakt” zou één woord kunnen zijn—vezel. Hele vruchten, groenten en granen bevatten veel van deze belangrijke complexe koolhydraten. En die vezel doet zoveel voor je lichaam:

  • helpt bij het ondersteunen van verzadiging (langer vol gevoel)
  • optimaliseert een gezonde spijsvertering
  • fungeert als een prebioticum om een gezond darmmicrobioom te ondersteunen
  • speelt een rol bij het helpen handhaven van de gezondheid van het hart

Er zijn veel meer vezelvoordelen. Maar je hebt al een idee over het belang van het opnemen van complexe koolhydraten als onderdeel van je slimmere snackbenadering.

houd Snacks in de Context van je dagelijkse dieet

je lichaam herkent snacks niet als los van je reguliere maaltijden. Eten is eten. Snacks worden verteerd en naar het lichaam verzonden, net als ontbijt, lunch of diner.

omdat er geen speciale categorie is voor snackcalorieën, moet je ervoor zorgen dat ze passen in je gerichte calorietelling voor de dag. Let ook op de hoeveelheden macronutriënten—vet, eiwitten en koolhydraten—in je snacks.door je snacks in je dagelijkse calorie—en macronutriëntentellingen te stoppen, blijven ze in de juiste context-een belangrijke stap bij het leren slimmer te snacken.

Plan voor slimmer snacken succes door budgettering

je weet hoeveel calorieën je nodig hebt voor je gewichtsbeheersing en levensstijldoelen. Als je dat niet doet, zijn er middelen om te helpen. En je weet al dat je niet wilt dat snacken je calorische bubbel barst.

dat is waar je snackbudget binnenkomt. Het concept is gebaseerd op het bovenstaande advies om je snacks in de context van je volledige dagelijkse dieet te plaatsen. Het kan u helpen snacks te plannen voordat u het punt bereikt waarop u klaar bent om iets binnen handbereik te eten. Een goede planning-die gemakkelijk uit te voeren is—zal je voorbereiden op gezond, nuttig snacken.

als je aandacht hebt besteed aan de vorige Concepten, zul je niet verrast zijn door de overwegingen voor het opbouwen van een snackbudget. Hier is wat je moet vragen:

  • hoeveel calorieën zijn er beschikbaar om gedurende de dag aan snacks toe te wijzen?
  • Wat is de hoeveelheid vezels, vet en eiwitten in de snacks in vergelijking met de dagelijkse behoeften of doelen?
  • Hoe vaak per dag voelt het alsof een doelgerichte, gezonde snack nuttig kan zijn?
  • wanneer is het beste moment om te snacken om hun impact te optimaliseren?

Met deze antwoorden weet u wat uw behoeften zijn en kunt u beginnen met het kiezen van voedingsmiddelen die passen in uw dagbudget. Door snacks onderdeel te maken van uw maaltijdplanning kunt u uw snacks een week lang plannen, als u dat wilt.

weten hoe je slimmer kunt snacken is slechts de helft van de strijd

het omzetten van wat je hebt geleerd van deze slimmere snackconcepten in actie is de volgende stap. Eerlijke waarschuwing: het kan een strijd zijn tegen je gewoonten en verlangens.

maar je hebt de kracht om een potentieel ongezonde gewoonte om te zetten in een krachtige stuwstof in de richting van uw welzijn doelen. Begin met het begrijpen van uw behoeften, het plannen van uw snacks en het identificeren van gezonde opties om te bereiken wanneer hunkeren toeslaat.

Het Laatste om te onthouden is dat—net als het ontwikkelen van elke gezonde gewoonte—slimmer snacken een proces is. Sla jezelf niet in elkaar als er af en toe een aardappelchip of twee binnen sluipt. Waardeer de vooruitgang die je maakt en je zult leren om van gezonde snacks te houden.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4863261/

https://www.healthline.com/nutrition/snacking-good-or-bad

https://www.webmd.com/food-recipes/features/best-and-worst-snacks

https://www.washingtonpost.com/lifestyle/wellness/a-healthy-snack-needs-these-three-nutrients-plus-proper-planning/2018/10/04/1ea62c1e-c735-11e8-9b1c-a90f1daae309_story.html

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/7-ways-to-snack-smarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *