Babyvoeding: prestaties en uitdagingen in de ontwikkeling van babyvoeding

bijna de helft van alle kindersterfte wereldwijd is te wijten aan ondervoeding. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar voeding voor zuigelingen en kinderen is cruciaal voor de volksgezondheid. Correcte voeding gedurende de eerste twee jaar van de ontwikkeling vermindert het risico op chronische ziekte en morbiditeit voor de rest van het leven van een persoon. Dit ene onderdeel van de volksgezondheid kan de kwaliteit van leven in elk land verbeteren. Ontwikkelde landen die de middelen hebben, moeten vooral geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de voeding van zuigelingen en kinderen. Betere voeding in die vroege jaren vermindert de gezondheidskosten in de loop van de tijd en biedt economische voordelen voor zowel de natie als het individuele gezin.

Jarenlang was dit gesprek beperkt tot de beste fabrikanten van zuigelingenvoeding. Maar het is tijd voor meer van ons om te vragen, Wat is er gaande in de wereld van baby-en kindervoeding?

de beste manier om baby ‘ s te voeden is natuurlijk borstvoeding geven. Het biedt alle juiste voedingsstoffen in de meest biologisch beschikbare vormen voor het spijsverteringsstelsel van baby’ s. Maar ongeveer 38% van de nieuwe moeders kiest ervoor om geen borstvoeding te geven of is niet in staat om genoeg melk te produceren om hun baby ‘ s te voeden. Voor deze gezinnen is kwaliteitsvolle babyvoeding cruciaal voor de juiste voeding van baby ‘ s.

belangrijke voedingsstoffen voor zuigelingen

elk kind heeft recht op voldoende voeding. Omdat baby ‘ s zichzelf niet goed kunnen voeden, zijn ze afhankelijk van hun ouders, familie en de samenleving om hun gezondheid en ontwikkeling te ondersteunen. Hier zijn enkele van de belangrijke voedingsstoffen die de moderne wetenschap heeft geïdentificeerd als essentieel voor zuigelingen.

 • eiwit-de groei en ontwikkeling van zuigelingen wordt grotendeels ondersteund door eiwitsynthese. Dit proces kan niet optimaal plaatsvinden zonder de regelmatige consumptie van essentiële aminozuren.Calcium-dit mineraal is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de vorming en groei van babybeenderen, evenals spiercontractie, hartfunctie en andere biologische functies.de ontwikkeling van ijzer-hersenen is afhankelijk van ijzer omdat het een sleutelrol speelt in synaptogenese (vorming van synapsen), myelinisatie (isolatie van de neuronen in de hersenen), energiemetabolisme en meer.
 • vitamine A, B, C en E – Deze vitamines helpen bij een verscheidenheid aan ontwikkelingsbehoeften, zoals visie, huidgezondheid, immuniteit, cognitie en meer.
 • docosahexaeenzuur (DHA)-Omega-3-vetzuren zijn essentieel voor de ontwikkeling van zuigelingen, maar DHA is onlangs beroemd geworden als babyhersenvoeding en speelt een cruciale rol in het gezichtsvermogen en de hersenontwikkeling.

de realiteit van kindervoeding is echter veel complexer dan een lijst van voedingsstoffen. Moedermelk heeft bijvoorbeeld een specifieke verhouding van verschillende eiwitten en de voedingsstofcompositie van moedermelk verandert in de loop van de tijd op basis van de behoeften van het zich ontwikkelende kind. Het is ook volledig biologisch beschikbaar voor absorptie door het spijsverteringsstelsel van de baby.

het” vloeibare goud ” van de natuur heeft de lat hoog gelegd voor zuigelingenvoeding. Het ontwikkelen van een product dat aan de norm voldoet, is een lang, complex proces geweest dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

een geschiedenis van de ontwikkeling van zuigelingenvoeding in de VS

voordat er een soort zuigelingenvoeding bestond, was er natte verpleegkunde. Vrouwen-die tot rijkere families behoorden-die niet in staat waren om borstvoeding te geven of ervoor kozen om dat niet te doen, huurden een verpleegster in om hun baby voor hen borstvoeding te geven. Weeshuizen en lagere klassen gaven baby’ s vaak ezelmelk of melk van andere dieren als borstvoeding geen optie was. Maar zonder kennis over ziektekiemen en sanitaire voorzieningen—laat staan gereguleerde formule—opties-stierf een derde van de baby ‘ s die geen borstvoeding kregen voor hun eerste verjaardag.

Gelukkig veranderde de situatie veel in de jaren 1800.

de eerste commerciële zuigelingenvoeding werd in 1860 ontwikkeld door de Duitse chemicus Justus von Leibig. Het was een poedervormige formule op basis van tarwebloem bereid met koemelk. Kort daarna werd de pasteurisatie ontdekt. Het proces van het gebruik van warmte om bacteriën te elimineren zou uiteindelijk microbe-gerelateerde infecties en ziekten verminderen. Pasteurisatie maakte het ook gemakkelijker om ongekoelde melk te vervoeren zonder te bederven.

tegen het einde van de jaren 1800 werd “Nestle’ s Infant Food” vervaardigd van tarwebloem, moutbloem, suiker en koemelk. Maar vanwege de relatief hoge kosten, genoot het bedrijf niet van de wijdverspreide verkoop van hun vroege kindervoeding.

De uitvinding van verdampte melk veranderde het traject van zuigelingenvoeding. Het kon nog gemakkelijker worden vervoerd zonder te bederven, daarom werd het in eerste instantie gebruikt om soldaten te voeden tijdens de Burgeroorlog. In de jaren twintig waren er meerdere studies gepubliceerd waaruit bleek dat verdampte melk beter verteerbaar was voor zuigelingen en beter vergelijkbaar was met moedermelk. Artsen en ouders werden verkocht. Verdampte melk werd een standaard ingrediënt voor zuigelingenvoedingvoorbereiding.

na de jaren vijftig explodeerde de commerciële formule in populariteit. Similac en Enfamil kwamen op de markt en vervangen praktisch de vorige zelfgemaakte verdampte melkformules. Maar de wijdverbreide acceptatie van deze nieuwe formules was niet helemaal organisch.

om het vertrouwen van het publiek in hun producten op te bouwen, gaven fabrikanten hun formules gratis of tegen lage kosten aan ziekenhuizen. De strategie was behoorlijk succesvol. Veel vrouwen geloofden dat commerciële formules “medisch goedgekeurd” waren voor optimale voeding en bleven hun baby ‘ s commerciële formules geven nadat ze uit het ziekenhuis waren gekomen. Het was ook goedkoop en gemakkelijk te bereiden. De moderne commerciële formule had zijn plaats op de markt gecementeerd, maar zonder enige regelgeving ondervonden sommige zuigelingen ongunstige gezondheidsproblemen als gevolg van de consumptie van bepaalde formules.

De Wet op de zuigelingenvoeding, die in 1980 werd aangenomen, stelde maximum-en minimumnormen vast voor sommige van de veel voorkomende voedingsstoffen in zuigelingenvoeding. Rond deze tijd begon de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) testen en andere normen voor productiefaciliteiten te eisen.

In de moderne tijd werd de ijzerversterking van zuigelingenvoeding meer standaard en werd de verhouding wei-caseïne-eiwit aangepast om te lijken op moedermelk. Speciale formules zoals lactosevrij en rijstzetmeel werden ook ontwikkeld door grotere fabrikanten (Ross en Mead Johnson).

de meest populaire commerciële formules van vandaag zijn een verschil van dag en nacht ten opzichte van het eerste babyvoeding dat in 1860 werd geproduceerd. Baby-en kindervoeding heeft ongetwijfeld een lange weg afgelegd. Dus, is er nu een perfect alternatief voor menselijke moedermelk? Niet helemaal, maar sommige wetenschappers zeggen dat de Europese Unie (EU) op weg is om dat doel eerder te bereiken dan de VS.

vergelijking van moderne zuigelingenvoeding in de EU en de VS

In de VS zijn de federale voedingsvereisten uiteengezet in de Infant Formula Act, die voor het laatst werd gewijzigd in 1986. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om de vereisten te overtreffen, en ouders zullen deze variaties in kwaliteit waarschijnlijk opmerken in de verschillende formule-opties in de VS.Europa heeft de dingen een beetje anders gedaan. De adviezen van artsen en wetenschappers zijn meer geïntegreerd in de EU-regelgeving en worden om de paar jaar bijgewerkt. Vergeleken met de FDA is de EU-Commissie meer prescriptief en is er uiteindelijk weinig variatie tussen de formule-opties in de EU.

hier zijn enkele voorbeelden van hoe de EU nieuwe bevindingen uit onderzoek naar zuigelingen-en kindervoeding heeft geïmplementeerd.

formule voor elke ontwikkelingsfase

de EU heeft verschillende stadia van de formule. Fase 1 is voor 0-6 maanden en Fase 2 is voor 6-12 maanden. Het verschil ligt in de balans van melkeiwitten en de verhoogde hoeveelheid ijzer die baby ‘ s na zes maanden nodig hebben.

uitsluitingen en insluitsels

er zijn specifieke ingrediënten in de EU die zuigelingenvoeding niet mag bevatten, zoals maïsstroop, guargom en andere. De Europese Commissie heeft ook verplichte insluitsels, zoals het essentiële vetzuur, DHA, op een lijst gezet. Deze eis werd in 2020 aangenomen nadat een groeiend aantal onderzoeken de voordelen van DHA aantoonde om de ontwikkeling van de hersenen te ondersteunen. Verschillende aminozuren en probiotica zijn ook opgenomen in EU-formules, zoals Lactobacillus, een bestanddeel van moedermelk waarvan is aangetoond dat het een reeks voordelen voor de gezondheid van zuigelingen ondersteunt.

sinds het begin van de commerciële formuleproductie, tot op de dag van vandaag, kan Europese Formule niet legaal worden verkocht in de VS.het beleid verdeelde in wezen het pad van onderzoek, ontwikkeling en regulering van commerciële zuigelingenvoeding tussen de twee continenten. Die scheiding heeft geleid tot enkele grote verschillen in baby-en kindervoeding vandaag.

de toekomst van baby-en kindervoeding

generaties van werk en wetenschappelijke ontdekkingen hebben verbazingwekkende prestaties opgeleverd. Maar er is nog steeds een manier om gezinnen te voorzien van de beste alternatieven voor moedermelk die de wetenschap kan bieden. De volgende fase van de vooruitgang zou waarschijnlijk samenwerking vereisen tussen artsen, wetenschappers, gezondheidswerkers en regelgevende instanties die voortdurend nieuwe onderzoeksresultaten kunnen implementeren.

als een cruciaal onderdeel van de volksgezondheid verdient voeding voor zuigelingen en kinderen meer aandacht, onderwijs en middelen. Velen van ons zijn afhankelijk van babyvoeding als een levensreddend alternatief voor moedermelk. Het is dus belangrijk om onszelf te onderwijzen en het bewustzijn te vergroten. Begin gesprekken en deel bronnen met anderen om je heen. Er zijn mensen op uw werkplek, kerk en buurt die aan dit gesprek kunnen deelnemen. Het is aan ons allemaal om de richting van de toekomst te beïnvloeden.

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2865685 ik ben een echte li.
 • https://www.fda.gov/food/people-risk-foodborne-illness/questions-answers-consumers-concerning-infant-formula
 • https://ec.europa.eu/food/safety/labelling-and-nutrition/specific-groups/food-infants-and-young-children_en
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22123641/
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10479465/
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33321792/
 • https://www.nytimes.com/2020/04/18/parenting/baby/european-formula.html
 • https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/cfrsearch.cfm?fr=107.100.
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27336588/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684040

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *