Duik in de psychologie van lichaamsbeeld, lichaamspositiviteit en lichaamsacceptatie

je lichaamsbeeld is de manier waarop je naar jezelf kijkt—het mentale beeld dat je hebt gecreëerd op basis van verschillende factoren. Natuurlijk spelen fysieke metrics—zoals lichaamsgrootte en gewicht-een rol bij het vormgeven van je imago van jezelf. Maar psychologische, mentale en emotionele factoren hebben net zo ‘ n grote invloed op hoe je jezelf ziet en hoe je je lichaam accepteert.

Hier is de vangst: je lichaamsbeeld is niet altijd accuraat. Je waarneming-gevormd door alle hierboven genoemde facetten—kan vertekend zijn. Je bent vaak je hardste criticus-vooral als het gaat om de manier waarop je eruit ziet.

een negatief lichaamsbeeld kan je leven op vele manieren beïnvloeden en ervoor zorgen dat je je niet op je best voelt. Niemand wil dat, dus het is tijd om de psychologie van gewicht, lichaamsbeeld, lichaamspositiviteit en lichaamsacceptatie te ontwarren.

de discussie over lichaamspositiviteit bestaat op individueel en maatschappelijk niveau.

op individuele basis beschrijft body positivity een gemoedstoestand. Als je lichaam positief is, betekent dit dat je je over het algemeen goed voelt over je lichaam. Dit omvat het accepteren van de veranderingen die je lichaam van nature kan—en zal—ervaren. Lichaamspositiviteit vereist dat je realistische verwachtingen voor jezelf hebt en, nog belangrijker, dat je je lichaam vergeeft terwijl het verandert.

Body positivity beschrijft ook een bredere sociale beweging. De maatschappij heeft onrealistische schoonheidsnormen gehad voor ongeveer zo lang als populaire media bestaan. En dat is een lange tijd. In de afgelopen jaren hebben mensen meer openlijk gesproken over de negatieve effecten die deze schoonheidsnormen op individuen kunnen hebben. Wanneer je constant wordt blootgesteld aan onrealistische beelden van hoe je er “zou moeten” uitzien, is het vrij moeilijk om je goed over jezelf te voelen. Logisch, toch? De body positivity en body acceptance beweging zijn gewoon mensen die vragen om veranderingen in de norm. Reclame en media moeten de echte wereld weerspiegelen: dit betekent mensen van alle soorten en maten vertegenwoordigen.

dus in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is body positivity geen Rage. En het moedigt mensen zeker niet aan om ongezond te zijn. Body positivity is eerder een gemoedstoestand en een sociale beweging die mensen gewoon aanmoedigt om zichzelf en anderen meer te accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *