Energiebronnen om u te helpen uw dag te domineren

het kan een geeuw zijn of een hangend ooglid. Maar het kan net zo goed een alarm zijn dat de boodschap ” Help! Stuur energie! SOS!”Het is een zeker teken dat een schok van iets stimulerend nodig is om je energieniveau hoog genoeg te houden om je takenlijst op te nemen. Je kunt proberen door de vergadering of het karwei heen te duwen dat je probeert te overwinnen. Maar dat werkt niet altijd. Wat je echt nodig hebt is een effectieve energiebron.

de volgende vragen worden belangrijk: welke bron is de beste? Welke ingrediënten bieden de meeste ondersteuning voor je energieniveau? Welke energiebron zal je redden van de naderende malaise en je door je hectische, hectische leven duwen?

gelukkig hebben deze vragen wetenschappelijke antwoorden. Uiteindelijk is uw keuze van energiebron persoonlijk en moet het voor u werken. Maar de informatie om een goede beslissing te nemen is hieronder.dus, neem de tijd om te leren over plantaardige bronnen (zoals ginseng en guarana), aminozuren (zoals taurine en L-carnitine) en de meest populaire optie—cafeïne (koffie, groene thee, zwarte thee of door de mens gemaakte energiedranken). Dan kunt u de beslissing voor uzelf nemen. En hopelijk vermijd je het energiealarm en glijd je uiteindelijk door je to-do ‘ s met energie over.

een paar woorden over energie

1

de meest elementaire eenheid van energie is de calorie. Je lichaam zet de calorieën van voedsel om in energie. Het gebeurt de hele tijd. Dat komt omdat nadat voedsel is afgebroken, energie wordt geproduceerd in je cellen uit ATP (adenosine trifosfaat). Er is een geweldig verhaal over die cellulaire energieproductie als je wilt weten wat ATP is en hoe cellen het gebruiken om je op gang te houden. Maar je hoeft geen wetenschapper te zijn om de energiediscussie hieronder te begrijpen.

Het is belangrijk om je lichaam goed te voeden met voedzaam, gevarieerd voedsel. Zonder de calorieën in voedsel heb je niet de energie om iets te doen. En je hebt ook een gezonde hoeveelheid slaap nodig om je lichaam te verfrissen en te verjongen.

dieet en slaap zijn zeker de hoekstenen van solide energieniveaus. Maar het leven werpt veel op je. En je merkt waarschijnlijk dat je af en toe overtroffen bent en naar iets meer reikt. Voor velen is dat een energiedrank (kan ook koffie of thee zijn) om hen te helpen de schijnbaar eindeloze stroom van taken aan te pakken.

dus, laten we het hebben over verbindingen die je alert, gefocust en mentaal en fysiek energiek houden. Dat zijn de energiebronnen die je lichaam en hersenen stimuleren om je productiviteit te voeden wanneer je het het meest nodig hebt.

ontdek zonder verder oponthoud meer over populaire energiedrankingrediënten die u kunnen helpen uw energieniveau te behouden.

Ginseng om de klus te klaren

1

Ginseng gebruiken voor een energieboost is niet nieuw. Het maakt al honderden jaren deel uit van oude tradities.

Aziatische ginseng staat vooral bekend om zijn stimulerende eigenschappen—van de 11 soorten ginseng die over de hele wereld groeien. Ongeacht de soort, de echte energiebron in alle soorten ginseng is een verbinding genaamd ginsenoside (een plantaardige steroïde).

ginseng en zijn actieve verbindingen zijn aangetoond te profiteren:

  • stemming
  • energie (met name bestrijding van vermoeidheid)
  • antioxidant activiteit
  • cellulaire energieproductie

onderzoek naar hoe ginseng helpt bij het bestrijden van mentale en fysieke vermoeidheid bestaat, maar is niet robuust. Er wordt getheoretiseerd dat de mentale effecten van ginseng afkomstig zijn van verhoogde niveaus van bepaalde hersenchemicaliën en de impact ervan op de aerobe energieproductie in de hersenen. Fysieke mechanismen zijn moeilijker te achterhalen. En de conclusies kunnen het best worden omschreven als theorieën op dit moment. Dat komt omdat er meer onderzoek nodig is om precies te achterhalen hoe de stimulerende wortel in je lichaam werkt.In feite heeft sommige onderzoeken moeite gehad om significante resultaten te laten zien om de effectiviteit van ginseng te ondersteunen bij het verminderen van vermoeidheid en het stimuleren van fysieke prestaties. Een meta-analyse (een studie van bestaande studies) suggereerde dat meer en betere studies—grote, gerandomiseerde, gecontroleerde studies—zouden moeten worden gedaan op de effectiviteit van ginseng.

dat is de consensus van de moderne wetenschap. Maar het houdt geen rekening met de eeuwen van gebruik in traditionele toepassingen.

het goede nieuws voor iemand die ginseng als energiebron wil testen, is dat het veilig en gemakkelijk verkrijgbaar is. Zorg ervoor dat u uw arts of apotheker raadpleegt voor mogelijke geneesmiddelinteracties. En ook onderzoek heeft aangetoond dat fietsen ginseng (twee of drie weken op en een week af) is een effectievere manier om het te gebruiken als een energie supplement.

Taurine gebruiken om vermoeidheid te temmen

1

gewoonlijk zou een aminozuur leiden tot een bespreking van eiwitstructuren. Maar taurine is geen typisch aminozuur. Je kunt het vinden in je dieet in vlees en vis, en over je hele lichaam—in je hart, hersenen, ogen en bloedplaatjes. Dat komt omdat je lichaam taurine maakt en het nodig heeft.

maar als je al over taurine hebt gehoord, was het waarschijnlijk in een discussie over energiedrankingrediënten. Het aminozuur is opduiken in populaire dranken sinds deze energieke dranken begonnen te raken winkelrekken.

Waarom wordt taurine zo vaak gebruikt om het energieniveau te verhogen? Het antwoord heeft waarschijnlijk iets te maken met de rol van het aminozuur in het energiemetabolisme. Het kan ook fungeren als een antioxidant, en het helpt ook bij hydratatie en cellulaire elektrolytenbalans.

het onderzoek naar taurine als energiebron is gemengd. In combinatie met cafeïne en B-vitamines (in een populair energiedrankmerk) hebben studies veelbelovende resultaten gevonden. Dat omvat voorgestelde voordelen in verband met het bestrijden van vermoeidheid bij bestuurders, het beïnvloeden van de aandacht bij adolescenten en het tegengaan van slaperigheid.

maar het is moeilijk om die veelbelovende resultaten direct op taurine te pinnen in plaats van de combinatie van energiedrankingrediënten. Taurine op zichzelf heeft weinig bewijs voor verbeteringen in energie. En een studie toonde aan dat het nemen van het aminozuur voor de training de algehele prestaties niet hielp.

Taurine is mogelijk veilig gebleken bij redelijke doses-zonder belangrijke bijwerkingen gevonden. Maar het is moeilijk om te bullish te zijn op taurine als een zelfstandig energiesupplement.

zijn B-vitamines je energie-antwoord?

1

je hebt B-vitamines nodig. Deze essentiële vitaminen zijn, nou ja, essentieel voor uw overleving. Maar beweringen over B-vitamines die het energieniveau verhogen, zijn meer verdacht.

Het is een feit dat zonder B-vitamines de energieproductie in je lichaam niet goed werkt. Elke B-vitamine werkt anders, maar ze helpen over het algemeen de complexe omzetting van voedsel in energie te vergemakkelijken. Dus, op een bepaalde manier, B-vitamines zijn allemaal over energie.

maar het nemen van extra B-vitamines is geen directe oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar energiebronnen. Om vermoeidheid-busting effecten te voelen, zou je nodig hebt om een tekort aan een van de B-vitamines te zijn. En je wilt niet in die situatie zijn om mee te beginnen.

wees dus op uw hoede voor producten die energieboosts van B-vitamines claimen. Maar vergeet niet het belang van deze essentiële voedingsstoffen voor uw algehele gezondheid. Hier is een handige gids voor elk van de B-vitamines om uw voedingskennis te vergroten.

uw Gids Voor Guarana

1

De energiedrinkers van de wereld ontdekken wat stammen van de Amazone al lang weten. Guarana heeft een flinke kick.

de zaden van deze Amazone klimplant worden al eeuwenlang therapeutisch gebruikt. Het bevat een grote hoeveelheid cafeïne-ongeveer vier tot zes keer meer dan je in koffiebonen vindt.

maar cafeïne is niet het enige wat guarana als energiebron heeft. Andere verbindingen in de zaden (theofylline en theobromine) kunnen het stimulerende product krachtiger maken dan alleen cafeïne. Dat komt omdat het ook cafeïneachtige stimulerende stoffen zijn.

Guarana heeft ook een groene thee-achtig antioxidantprofiel. Een van de krachtigste antioxidantverbindingen van het Amazone-zaad is catechine. Deze plant fenol (soort plant chemische) is een van de belangrijkste verbindingen tussen de antioxidant mogelijkheden van guarana en groene thee.

Wat zegt het onderzoek over de combinatie van energiebronnen in guarana? Niet veel, want het is vrij beperkt. Eén studie was bedoeld om te ontdekken of guarana ‘ s mix van stimulerende verbindingen effectiever was dan alleen cafeïne. Onderzoekers ontdekten dat lagere doses van de energizing mix in guarana op korte termijn stimuleerden. Maar de studie riep ook op tot meer onderzoek naar de effectiviteit van guarana bij het stimuleren van energieniveaus.

onderzoek naar de veiligheid van de zaden is positief geweest. Er is vastgesteld dat het in redelijke doses een lage toxiciteit heeft. En het is overal verkrijgbaar-zowel als een zelfstandig product als in energiedranken. Maar mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, zwangere vrouwen, adolescenten en kinderen moeten voorzichtig zijn met hoeveel ze consumeren.

naar het vlees van de energievoordelen van L-Carnitine

1

sinds het voor het eerst werd geïsoleerd uit vlees, kreeg L-carnitine een zeer vlezig klinkende naam. Maar dit derivaat van een aminozuur (lysine) heeft meer te maken met energieproductie dan met spieropbouw.

L-carnitine helpt chauffeur vetzuren in de energiecentrales van je cellen (de mitochondriën). Zonder een ritje te maken met L-carnitine, kunnen vetten die je eet niet efficiënt worden gebruikt voor energieproductie. En vet—dat, vergeet niet, een van de essentiële macronutriënten is-zit vol potentiële energie.

het onderzoek naar L-carnitine is veelbelovend. Gebruik gedurende 30 dagen bleek een positieve invloed te hebben op vermoeidheid—zowel mentaal als fysiek. Maar doses van meer dan drie gram per dag—ongeveer drie keer wat zou worden aanbevolen—bleken een verscheidenheid aan gastro-intestinale problemen te veroorzaken.

cafeïne is de koning van energiebronnen

1

jij of iemand die je kent heeft vrijwel zeker cafeïne gebruikt voor een pick-me-up. Zolang je dit overdag leest, ken je iemand die het afgelopen uur cafeïne heeft gehad. Het is zo populair.

en er is een goede reden voor de alomtegenwoordigheid van cafeïne. Het werkt. Het consumeren van cafeïne is een gevestigde manier om vermoeidheid op natuurlijke wijze te bestrijden. Het maakt niet eens uit wat de bron is.

je hebt misschien het gevoel dat cafeïne een magisch vermogen heeft om je door je dag heen te helpen. Maar de manier waarop het werkt is behoorlijk gevestigde wetenschap. Cafeïne stimuleert je metabolisme en ondersteunt natuurlijk stimulerende chemicaliën in je lichaam. Het prikkelt ook je centrale zenuwstelsel, te beginnen met een handige truc die het speelt in je hersenen.

cafeïne past in een receptor in je hersenen voor een verbinding genaamd adenosine. Wanneer adenosine in de receptor klikt, helpt het je meestal ontspannen. Maar wanneer cafeïne zijn plaats inneemt-effectief de adenosine blokkeert-doen je hersenen en zenuwstelsel het tegenovergestelde. En dat is hoe cafeïne je centrale zenuwstelsel op gang brengt. Daarom helpt het je alert en energiek te voelen.

maar je wilt het niet overdrijven met cafeïne. Anders kan te veel cafeïne je overdreven angstig en zelfs wankel maken. Het is krachtig en een gezonde volwassene mag niet meer dan drie tot vierhonderd milligram per dag consumeren. Sommige mensen-waaronder zwangere vrouwen, adolescenten en kinderen—zijn gevoeliger voor cafeïne en zullen hun inname nog meer moeten beperken. En vergeet niet dat hoge doses cafeïne kan leiden tot een harde crash. Dus, misschien wilt u uw cafeïneconsumptie in kleinere hoeveelheden de hele dag verspreiden.

voor de meesten is de vraag over cafeïne niet of het werkt op energieniveaus. In plaats daarvan is het welke bron het beste is en hoeveel cafeïne elke drank bevat? De volgende tabel kan u helpen deze vragen te beantwoorden.

Dranktype hoeveelheid cafeïne Antioxidant activiteit? andere belangrijke verbindingen Fun Fact
gebrouwen koffie (niet-decaf, niet-espresso) 85-165 milligram (mg) per acht ounces (237 milliliter) Yes fenolische verbindingen (zoals chlorogeenzuren), ferulinezuur en magnesium hoe meer gebrand de koffieboon, hoe minder cafeïne in je kopje blijft. Dus, light roast pakt de grootste cafeïne punch. zwarte thee (vers gebrouwen, niet gebotteld) 25-48 mg per acht ounces (237 mL) Yes L-theanine (een aminozuur dat invloed kan hebben op chemische stoffen in de hersenen), flavonoïden, catechinen en tannines groene thee (vers gebrouwen, niet gebotteld) 25-29 mg per acht ounces (237 mL) Ja vergelijkbaar met zwarte thee: L-theanine (een aminozuur dat chemische stoffen in de hersenen kan beïnvloeden), flavonoïden en catechinen (waaronder EGCG, of epigallocatechinegallaat) groene thee (en zwarte thee en matcha) komen allemaal van een bossige plant (Camellia sinensis) die inheems is in China.

Selecteer uw stimulerende drank zorgvuldig

1

je weet het energieniveau dat je moet handhaven om je to-do-lijst aan te pakken. En nu begrijp je iets meer over energiebronnen die je kunnen helpen de finishlijn over te steken. Maar vergeet niet om aandacht te besteden aan de calorieën en het suikergehalte van welke drank je ook kiest.

het krijgen van te veel suiker zal je alleen maar opwinden om een grote crash te veroorzaken. Bovendien kunnen alle extra calorieën in suikerhoudende frisdranken, energiedranken en luxe koffie uw inspanningen voor gewichtsbeheersing vertragen.

dus de volgende keer dat je energiealarm afgaat, Weet je wat je moet doen. Ga naar de energiebron die het beste werkt voor wat je nodig hebt. En dan koesteren in een golf van energie die je to-do lijst kan wegspoelen.

https://www.chemistryworld.com/features/chemistry-in-every-cup/3004537.article

https://www.healthandwellnessalerts.berkeley.edu/alerts/nutrition_weight_control/Do-B-Vitamins-Boost-Energy_7980-1.html

https://www.healthline.com/nutrition/ginseng-benefits

https://www.healthline.com/nutrition/guarana-benefits

https://www.healthline.com/nutrition/stimulants-in-tea

https://www.healthline.com/nutrition/what-is-taurine

https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/caffeine/art-20049372

https://www.medicalnewstoday.com/articles/262982.php

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399916/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4665516/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5102849/

https://www.webmd.com/diet/features/the-buzz-on-coffee#1

https://www.webmd.com/food-recipes/features/antioxidants-in-green-and-black-tea#1

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1024/taurine

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1026/l-carnitine

https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/black-tea-uses-and-risks#1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *