Ervaar de Verrassende voordelen van een goede hydratatie

elk glas water vult je tank en tilt je dichter bij het niveau van gezonde hydratatie. Dat wist je wel. En je bent waarschijnlijk bekend met de voordelen van een goede hydratatie. Daarom tel je ounces, glazen of flesjes. De verbindingen tussen hydratatie en gezondheid lopen echter dieper dan je misschien eerder had gedacht.

Er zijn veel bekende hydratatievoordelen, waaronder:

 • het handhaven van gezonde vloeistof en belangrijke elektrolytenbalans
 • het ondersteunen van de gezondheid van de huid
 • het helpen handhaven van een gezonde speekselproductie
 • het helpen bij een optimale spijsvertering
 • het handhaven van de gezondheid van de nieren
 • het ondersteunen van een goede eliminatie van afval
 • een rol spelen bij een optimale opname van voedingsstoffen
 • het handhaven van de gezondheid van de gewrichten
 • het ondersteunen van een goede eliminatie van afvalstoffen
 • gezonde temperatuurregulatie (door de rol van water bij zweten)
 • helpt de gezondheid van uw bloedtoevoer te behouden

dat is een indrukwekkende lijst van belangrijke, brede voordelen van een goede hydratatie. Maar dat is slechts het begin van wat gezonde hydratatie kan betekenen voor uw algehele welzijn. Giet een hoog glas water en duik in de spannende—en soms verrassende-verbanden tussen hydratatie en gezondheid.

gezonde hydratatieniveaus helpen de inspanningen voor gewichtsbeheersing te optimaliseren

Water is zwaar. En het vormt een aanzienlijk deel van je lichaamsgewicht. Daarom zweten boksers kilo ‘ s af voordat ze wegen.

hoewel je misschien geen liter water wilt drinken voordat je op de weegschaal springt, is het handhaven van een goede hydratatie goed voor je doelstellingen voor gewichtsbeheersing op de lange termijn. Studie na studie versterkt de argumenten voor vele gewichtsgerelateerde voordelen van een goede hydratatie. En het kan op een paar manieren invloed hebben op het aantal dat je op de weegschaal ziet.

de eerste is verzadiging. Water geeft je een vol gevoel. Onderzoekers hebben ontdekt dat het drinken van water voor de maaltijd—30 minuten voorafgaand lijkt de beste timing—je helpt minder calorieën te eten. En het consumeren van minder calorieën drijft vooruitgang in de richting van gewichtsbeheersing doelen.

dorst wordt vaak verward met honger. Deze fout kan ertoe leiden dat mensen snacken als ze echt gewoon dorst hebben. Goed gehydrateerd blijven-water drinken voordat je dorst hebt—zal je helpen een calorie-intensieve fout te voorkomen.

het drinken van voldoende water kan ook helpen bij het handhaven van een gezonde stofwisseling. Studies tonen verbanden tussen waterinname en calorieverbranding. Een deel hiervan is toegeschreven aan de thermogene inspanning die nodig is om water te verwarmen om overeen te komen met de temperatuur van het lichaam. Andere studies hebben ook verbanden gelegd tussen hydratatieniveaus en het handhaven van een goed metabolisme van opgeslagen vet.

ten slotte is water een keuze voor calorievrije dranken. Het vermijden van suikerachtig sap of frisdrank als je dorst hebt, is gewichtsbeheersing 101. Dat komt omdat het effectief is om te kiezen voor calorievrij water om de energie-inname te verminderen, wat de hele dag in uw voordeel is.

inzicht in de vloeistofdynamica van hydratatie en stemming

je weet dat eten en stemming hand in hand gaan. Denk aan de laatste keer dat je een maaltijd overgeslagen en begon te voelen hangry (boos vanwege de honger).

De stemmingsvernietigende implicaties van dorst hebben geen buzzword. Dat maakt ze niet minder echt. Onjuiste hydratatie-zelfs in milde mate-kan een perfect fijne middag verwoesten met neerwaartse stemmingen, angstig gevoel, prikkelbaarheid en rafelige zenuwen.

net als veel van stemming zijn de boodschappers van je lichaam (neurotransmitters en hormonen) deels verantwoordelijk. Neurotransmitters hebben water nodig om de juiste functie en balans te behouden. Dopamine en serotonine zijn de twee hersenchemicaliën die het meest worden beïnvloed door onjuiste hydratatie.

vergeet de hormonen niet. Een studie wees uit dat het stresshormoon van het lichaam, cortisol, vrijkomt wanneer je niet goed gehydrateerd bent. En het hebben van extra cortisol rondhangen is niet ideaal voor alles van gewichtsbeheersing tot geheugen.

De volgende keer, wanneer je de kruip van een slecht humeur begint te voelen, kan het neerhalen van een glas water helpen om het weg te spoelen.

de voordelen van een goede hydratatie omvatten ook normale cognitie en concentratie

je hersenen zijn een luidruchtige consument van calorieën. Het heeft ook een behoorlijke dorst naar het handhaven van een gezonde hydratatie.

de behoefte aan water gaat verder dan het basisonderhoud van de hersengezondheid. Het drinken van voldoende vloeistof kan uw vermogen om taken te voltooien ondersteunen, omdat het kan helpen bij het behoud van gezonde cognitie en concentratie.

Studies koppelden zelfs milde uitdroging-gedefinieerd als een daling van ongeveer twee procent in lichaamsgewicht, die kan optreden bij het voltooien van dagelijkse taken—aan verschillende effecten. Wanneer gezonde hydratatie niet wordt gehandhaafd, kunnen focus en werkgeheugen worden beïnvloed. Een ernstiger of langdurig watertekort kan nadelig zijn voor redeneren en denken.

je hersenen maken je niet bewust van je dorst alleen maar omdat het hunkert naar verfrissing. Het wil water voor ondersteuning-om succesvol te helpenvolbreng de enorme mentale taken waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd.

hydratatie en energie: Drink op om fysiek uithoudingsvermogen en trainingsprestaties te ondersteunen

1

gehydrateerd blijven helpt je hersenen hun energie en focus te behouden om je mentale to-do lijst te overwinnen. Je lichaam is ook in staat om fysieke hindernissen te overwinnen met behulp van aanhoudende gezonde hydratatie.

je associeert water waarschijnlijk al met fysieke inspanning. Het is een glas ijswater na inspannend tuinwerk of de waterfles die je van machine tot machine in de sportschool draagt.

gehydrateerd blijven tijdens fysieke activiteit is belangrijk. Maar het streven naar optimale hydratatie gedurende de dag levert ook grote voordelen op. Gezonde hydratatie kan helpen uw energieniveau te behouden en helpen bij de strijd tegen lethargie. Voldoende vochtinname en het eten van voldoende waterrijk voedsel ondersteunt uw vermogen om het fysieke uithoudingsvermogen te hebben om te gedijen.

spieren bewegen je lichaam. En je spieren zijn overwegend water-ongeveer 80 procent. Onderzoekers hebben ontdekt dat water dat in en uit spiercellen beweegt een sleutelrol speelt bij spiercontractie. Dus, jezelf optimaal gehydrateerd houden ondersteunt een gezonde spierfunctie en prestaties.

De verklaringen die hydratatie en energie verbinden, gaan helemaal naar het cellulaire niveau.

cellen in je spieren—en in je hele lichaam—hebben water nodig om de gezondheid, structuur en optimale energieproductie te behouden. Gezonde hydratatie zet al je cellen klaar voor succes door te helpen de omzetting van voedsel in cellulaire energie (ATP) te ondersteunen. Deze brandstof helpt je door je drukke dagen heen te gaan en genoeg in de tank te hebben voor lichaamsbeweging.

en je prestaties tijdens die trainingen zijn ook gekoppeld aan het goed gehydrateerd blijven. Oefenen vereist veel spiercontracties. De essentiële rol van water in de mechanismen van dit belangrijke spierproces maakt hydratatie en lichaamsbeweging onlosmakelijk met elkaar verbonden.

spieren zijn echter slechts een deel van de oefenpuzzel. Bewegingen tijdens je routine zijn ook afhankelijk van veel van je gewrichten. En optimale hydratatie helpt de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen. Je gewrichten worden tenslotte door vocht opgevangen.

het probleem met hydratatie en lichaamsbeweging is zweet, dat voornamelijk wordt gemaakt van water en zout. Tijdens het sporten kun je tot 10 procent van het watergewicht van je lichaam via je huid verliezen. Daarom raden sportgeneeskundige organisaties aan om twee glazen water (ongeveer een halve liter) te drinken voor je training en vroeg en vaak te blijven hydrateren. Dit zal u helpen uw energieniveau te behouden, spieractiviteit te ondersteunen en trainingsprestaties te optimaliseren.

zet de voordelen van een goede hydratatie aan het werk voor uw gezondheid

praten over voedsel eet veel energie op in de gezondheids-en welzijnswereld. Dieet is cruciaal voor de gezondheid, maar het is tijd om wat ruimte te sparen voor gezonde hydratatie.

de lijst met bekende voordelen was lang genoeg voordat ze zich bezighielden met gewicht, stemming, cognitie en energie. Maar het is onmiskenbaar indrukwekkend wat gewoon elke dag voldoende vocht kan doen om uw algehele gezondheid te ondersteunen. En het is een veel minder ingewikkelde taak dan het volgen van een dieet.

geen koolhydraten of calorieën tellen. Geen wegende porties. Niet vermijden van dit voedsel de ene week en iets anders de volgende. De voordelen van gezonde hydratatie kunnen worden gevoeld door gewoon water te drinken (gewoon is de voorkeur) gedurende de dag.

Focus op het aantal glazen, ounces, liters of keren dat u uw waterfles vult. Oefen de vele tips die er zijn om u te helpen een optimale hydratatie gemakkelijk te beheren. Doe wat werkt om een gezonde stroom van water in je lichaam te behouden en om de sluizen te openen van de brede, gezondheidsondersteunende voordelen van een goede hydratatie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/

https://www.heart.org/en/healthy-living/fitness/fitness-basics/staying-hydrated-staying-healthy

https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-water

https://www.onemedical.com/blog/live-well/6-benefits-of-staying-hydrated/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/290814

https://www.webmd.com/diet/features/6-reasons-to-drink-water

https://blog.mass.gov/publichealth/mental-wellness/improve-your-mood-stay-hydrated/

Even Mild Dehydration Can Alter Mood

https://www.webmd.com/women/news/20120120/even-mild-dehydration-may-cause-emotional-physical-problems

https://www.nbcnews.com/better/diet-fitness/down-low-h20-n760721

https://www.health.harvard.edu/healthbeat/fight-fatigue-with-fluids

Hydration and Sleep

https://hub.jhu.edu/at-work/2020/01/15/focus-on-wellness-drinking-more-water/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723611/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *