Familie Reistips om iedereen gezond en gelukkig te houden op uw volgende reis

reizen met familie betekent veel bagage—letterlijk en figuurlijk. Het is genoeg om te gaan met de regelmatige stress om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste kleding heeft ingepakt, zijn tickets en identificatie heeft, goed wordt gevoed en niet actief huilt. Het laatste obstakel dat je nodig hebt, is een gezondheidsuitdaging van welke aard dan ook.

Er is geen zekere manier om ziekte en letsel tijdens het reizen te voorkomen. Maar er is goed nieuws: U kunt bepaalde stappen ondernemen om u en uw gezin te helpen veilig en gezond te blijven op uw volgende avontuur. Het enige wat nodig is, is een beetje planning. Dus voor uw volgende vakantie of road trip, gebruik maken van de familie reistips die u hieronder leest.

preventie is het beste medicijn: uw gezin voorbereiden op reizen

voordat u met uw gezin op reis gaat—of het nu een korte roadtrip of een transoceanische vlucht is—is het belangrijk dat iedereen al gezond is. Als u (of uw kinderen) al een tijdje niet naar de dokter bent geweest voor een controle, is het een goed idee om een afspraak te maken voordat u een grote reis maakt. Dit geldt vooral als uw komende reis u meeneemt naar afgelegen gebieden of landen met een ontwikkelende gezondheidszorginfrastructuur.

bovendien kan reizen-vooral naar een nieuw land-u blootstellen aan verschillende ziekten en u een groter risico geven om verschillende ziekten op te lopen. Dankzij de moderne geneeskunde zijn er tal van vaccins beschikbaar om u te helpen beschermen. Voordat u naar het buitenland reist, is het belangrijk dat u en uw gezin op de hoogte zijn van uw vaccinaties. Uw arts kan ook aanvullende vaccinaties of voorgeschreven medicijnen aanbevelen om uw gezondheid verder te beschermen. Omdat veel van deze recepten enkele dagen nodig hebben om effectief te werken, plan vooruit en raadpleeg uw arts zo vroeg mogelijk.

Als u met jonge kinderen reist, is er een kans dat ze hun routinematige vaccinaties niet hebben voltooid. Voordat u op reis gaat, moet u met hun kinderarts praten. In sommige gevallen kan de arts een licht versneld vaccinatieschema voor uw kind aanbevelen of volledig afraden om te reizen.

wat mee te nemen om het gezin gezond te houden tijdens het reizen

Je hebt je tickets geboekt, je route gepland, accommodaties beveiligd en je huisarts geraadpleegd. Nu is het tijd om in te pakken. Iedereen moet passende kleding meenemen voor de reis, maar sommige andere Reisbenodigdheden zijn misschien minder voor de hand liggend. Check off items op de onderstaande lijst om ervoor te zorgen dat u uw gezin gezondheid essentials gedekt.

  1. Zonnebrandcrème: blootstelling aan de zon is bijna onmogelijk te vermijden. Als je naar buiten gaat, ga je wat stralen vangen. Maar er is ook een nadeel aan blootstelling aan de ZON: ZONNEBRAND, uitdroging en—bij intense hitte—een zonnesteek.om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zonnestralen, is het belangrijk om de hele dag zonnebrandcrème te dragen. Als je langere tijd in de zon bent, vergeet dan niet om je zonnebrandcrème om de paar uur opnieuw aan te brengen. Anders loop je het risico op een vervelende zonnebrand!
  2. medicijnen: natuurlijk, als er medicijnen of recepten zijn die u of andere familieleden regelmatig innemen, moet u ze tijdens uw reis inpakken. Je moet ook noodmedicijnen meenemen—zoals die voorgeschreven voor acute angst of EpiPens-als er een kans is dat je ze nodig hebt.bepaalde medicijnen kunnen beperkingen hebben op hoeveel u kunt reizen, dus doe uw onderzoek van tevoren. Het is ook een goede gewoonte om documentatie voor uw recepten mee te nemen. Je hebt het misschien niet nodig, maar als iemand om bewijs begint te vragen, zul je blij zijn dat je het hebt ingepakt!
  3. waterflessen: uitdroging is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waarmee mensen worden geconfronteerd. Gelukkig heeft het ook een van de gemakkelijkste oplossingen: meer water drinken. Er zijn verschillende manieren om u en uw gezin gehydrateerd te houden (daarover later meer), maar een goed uitgangspunt is het verpakken van waterflessen. Als je vliegt, vergeet dan niet dat je in sommige landen geen vloeistoffen door de beveiliging kunt brengen—dus pak herbruikbare flessen in en vul ze zodra je voorbij de checkpoints bent.Gezonde Snacks: Voedsel is brandstof-het geeft je lichaam de energie die het nodig heeft om essentiële functies uit te voeren op een dagelijkse basis. Voedzaam voedsel kan u helpen zich tevreden, energiek te voelen en kan zelfs een goede slaap ondersteunen. En al deze dingen zijn belangrijk tijdens het reizen.Meestvan uw voedselinname, zelfs als u onderweg bent, moet afkomstig zijn van volledige maaltijden. (Als je op zoek bent naar tips om gezond te eten tijdens het reizen, bekijk dan dit artikel!) Dat gezegd hebbende, het is niet altijd mogelijk om te gaan zitten en te genieten van een maaltijd. Soms heb je een snack nodig om je een paar uur vast te houden.als je snacks voor je reis inpakt, moet je je richten op voeding. Eiwitrijke voedingsmiddelen en volle granen zullen je langer vol en energiek laten voelen dan suikerhoudende, bewerkte voedingsmiddelen. Als een familielid reisziekte ervaart-in een auto of in een vliegtuig—pak dan zacht voedsel in dat gemakkelijk te houden is. Deze zijn handig als u of een van uw kinderen zich misselijk voelt, maar nog steeds moet eten.
  4. beschermende kleding: kleding kan je beschermen tegen je omgeving—of dat nu giftige planten zijn tijdens een wandeling of temperaturen ver onder het vriespunt. Als u van plan bent voor uw reis, rekening houden met de omgevingsfactoren die je zou kunnen worden geconfronteerd. Wordt het warm? Koud? Regent het? Je garderobe keuzes moeten de omgeving en het weer weerspiegelen.Hoewel het leuk kan zijn om nieuwe kleding te kopen voor vakantie, is het ook een goed idee om een aantal oude, betrouwbare outfits mee te nemen—die waarvan je weet dat je er comfortabel in kunt lopen voor meerdere kilometers. Er is niets erger dan je voorbereiden op een dag van het verkennen van een nieuwe plek, alleen om je kleren te laten schuren of scheuren.

hydratatie onderweg voor jou en je kinderen

als het gaat om gezond reizen (en gezondheid in het algemeen), is het moeilijk om het belang van water en hydratatie te overschatten. Water lijkt alles te doen om je lichaam soepel te laten lopen. Dus het krijgen van onvoldoende hoeveelheden vloeistof kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken.

Thuis gehydrateerd blijven kan al een uitdaging zijn-en als je onderweg bent, wordt het niet eenvoudiger. Dit betekent dat hydratatie een prioriteit moet zijn wanneer u met familie reist. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat iedereen gehydrateerd blijft, en uw aanpak zal waarschijnlijk afhangen van hoe u reist.

  • hydrateren op vliegtuigen: het verbod om flessen water door de beveiliging van de luchthaven te brengen, kan een probleem vormen voor mensen die proberen gehydrateerd te blijven zonder belachelijke luchthavenprijzen voor een fles water te betalen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: pak herbruikbare waterflessen in voor elk gezinslid. Zodra je door de beveiliging bent, kun je ze bij een waterfontein vullen en meenemen op je vlucht.
    eenmaal in het vliegtuig, kan uw watervoorziening worden beperkt. Je kunt de fles niet gewoon bij een fontein vullen. Om te voorkomen dat je uitgedroogd raakt, vooral op lange vluchten, beperk je de hoeveelheid alcohol en cafeïne die je drinkt. Vervang het in plaats daarvan met gewoon water.
  • hydrateren op roadtrips: niets zegt zomer als een meerdaagse roadtrip. Reizen met de auto is niet de snelste optie die er is, maar het geeft je de mogelijkheid om veel meer mee te nemen. En als het gaat om hydratatie, is dit een plus. Herbruikbare waterflessen zijn nog steeds een geweldige optie voor roadtrips, maar je moet ook een grote voorraad noodwater in je kofferbak hebben. Lange autoritten kunnen je door afgelegen gebieden brengen, dus als de auto kapot gaat, heb je genoeg water nodig om iedereen gehydrateerd te houden totdat hulp arriveert.het lijkt misschien tegenstrijdig, maar je waterinname hoeft niet alleen uit water te komen. Je kunt ook helpen om je lichaam gehydrateerd te houden door voedsel te eten met een hoog watergehalte. Een koeler vol watermeloen, sinaasappels of ananasbrokken zorgt voor een gezonde, hydraterende snack tijdens een roadtrip.

breng iedereen in het Reisgesprek—zelfs uw kinderen

Je kent je lichaam en je behoeften beter dan wie dan ook. Op dezelfde manier weet je waardoor je je mentaal en fysiek het beste voelt. Hetzelfde geldt voor je partner, je kinderen en iedereen met wie je reist. Je kunt maar zoveel plannen en voorbereiden op de gezondheid van andere mensen—op een bepaald moment moet je ze in het gesprek brengen.

terwijl u zich voorbereidt op uw reis, praat met uw kinderen. Vraag hen wat je mee kunt nemen, zodat ze zich ontspannen, comfortabel en gelukkig voelen. Dit kan betekenen dat ze een extra boek inpakken, een tablet voor films en games, of muziek die ze tijdens de reis willen horen. Probeer snacks in te pakken die voedzaam zijn, maar geliefd zijn bij je reismaatjes.

en vergeet natuurlijk niet om voor jezelf te zorgen en plezier te hebben. Zorgen voor de gezondheid van anderen is vermoeiend. Vraag jezelf af wat je doet voor je gezondheid. Neem de tijd om zelfzorg te oefenen en een beetje achterover te leunen—reizen en vakantie moeten tenslotte een tijd zijn om een beetje stoom af te blazen.

https://kidshealth.org/en/parents/family-travel.html

How to Stay Healthy While Traveling with Kids

https://wwwnc.cdc.gov/travel/page/children

https://www.penguinpediatrics.com/blog/7-tips-for-keeping-your-kids-healthy-during-holiday-travel

https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/travelling-with-children

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *