Gezond op een hectisch schema: gezondheids – en Welzijnstips voor drukke mensen

op de vraag zullen de meeste mensen zeggen dat ze graag een gezondere levensstijl willen. Maar als het gaat om echt veranderen-nou, dat is een ander verhaal. Waarom worden zoveel gezondheidsdoelen van mensen niet gerealiseerd? Een van de meest voorkomende antwoorden: “Ik wil gezonder zijn, maar ik heb gewoon geen tijd.”

als je ooit een soortgelijke gedachte hebt gehad, moet je misschien de manier waarop je denkt over gezond leven opnieuw inlijsten. “Gezonder” zijn betekent niet noodzakelijkerwijs meer toevoegen aan je al volgepropte kalender. In plaats van je drukke schema verder op te blazen, probeer gezondere gewoonten te integreren in je gevestigde routines. Het draait allemaal om aanpassen en vervangen (daarover later meer).

hoe ziet dit er precies uit? Zoals met veel levensstijlvragen, is er geen enkel, juist antwoord—Het hangt allemaal af van jou, je bestaande gewoonten en de veranderingen die je wilt aanbrengen. Gelukkig hoef je er niet in te duiken zonder begeleiding. Of u nu op zoek bent naar manieren om lichaamsbeweging in uw werkdag op te nemen, voedzame maaltijden eet of eenvoudige gezondheids-en welzijnstips, u bent hier aan het juiste adres.

omdat gezond leven zeer persoonlijk is, onthoud dan dat wat volgt geen uitputtende lijst is, noch een reeks stappen die precies moeten worden gevolgd. Zie het als een proeverijmenu—je kunt verschillende benaderingen uitproberen om te zien wat bij je schema past en je helpt je op je best te voelen.

Wat is gezond leven?

de meeste mensen zijn bekend met de basisprincipes van gezondheid en welzijn: eet voedzaam voedsel, oefen regelmatig en krijg voldoende slaap. Dit zijn geweldige uitgangspunten, maar er is slechts één probleem—deze praktijken zijn allemaal nogal vaag. Hoeveel moet je oefenen? Welk voedsel moet je eten? Hoeveel slaap is ‘genoeg’? De kans is groot dat je jezelf (en het internet) soortgelijke vragen hebt gesteld.

internetzoekopdrachten hebben waarschijnlijk enkele algemene richtlijnen opgeleverd. De CDC (Center for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten) beveelt bijvoorbeeld aan dat volwassenen elke week minstens anderhalf uur bewegen. En er zijn tal van artikelen over voedzaam eten die u kunnen helpen.

er is zoveel informatie beschikbaar dat het intimiderend kan zijn. Het kan ook moeilijk zijn om deze algemene richtlijnen en suggesties te distilleren in specifieke, bruikbare stappen voor je leven. Als je je ooit overweldigd hebt gevoeld tijdens je reis naar gezondheid en welzijn, richt je dan opnieuw op de belangrijkste factor: jij.

gezondheids-en Welzijnstips voor de werkplek

de belangrijkste boosdoener die verantwoordelijk is voor de drukke schema ‘ s van mensen is werk. De meesten zijn het over één ding eens: Er wordt te veel tijd besteed aan werken. Dit kan het moeilijk maken om welzijnspraktijken—vooral lichaamsbeweging—in het dagelijks leven op te nemen. Mensen proberen meestal te oefenen in een van de twee blokken van de tijd: voor of na het werk.

een pre-work oefening routine is een geweldige manier om de dag te beginnen, maar het is niet voor iedereen. En hetzelfde kan gezegd worden voor avondtraining. Gelukkig zijn er andere opties-je moet gewoon een beetje creatief zijn. Hier zijn een paar manieren waarop u kunt sneak wat oefening op het werk.

 • probeer een loopband Bureau: je hebt waarschijnlijk gezien, of op zijn minst gehoord over, staande bureaus. Zo niet, dan is het concept eenvoudig: het is een bureau waar je op staat in plaats van achter te zitten. Staande bureaus zijn de laatste jaren een rage geweest, deels vanwege hun waargenomen gezondheidsvoordelen. En hoewel er kleine voordelen kunnen zijn aan minder zitten en meer staan, suggereren recente studies dat het verschil in verbrande calorieën minimaal is.
  ga de loopband bureau. In plaats van gewoon aan je bureau te staan, heb je de mogelijkheid om op zijn plaats te lopen. Deze eenvoudige verandering kan het aantal calorieën dat je elke dag verbrandt drastisch verhogen en, als je in een snel tempo loopt, je hartslag tijdens de werkdag verhogen.
 • fietsen tijdens vergaderingen: Loopbandbureaus zijn duur, maar lichaamsbeweging op de werkplek hoeft de bank niet te breken. Voor een goedkopere—en vaak meer discrete—oefenoptie kunt u fietsen aan uw bureau. Natuurlijk ga je niet echt fietsen op kantoor, maar er zijn fietsen onder het bureau die steeds populairder zijn geworden.in principe zijn deze fietsen een set fietspedalen op een kleine standaard die onder je bureau kan zitten. Terwijl je in je bureaustoel zit, kun je wegtrappen om het bloed te laten stromen. De meeste machines hebben variabele intensiteiten, zodat u uw training elke dag kunt aanpassen. En het beste deel? U kunt nog steeds aan uw bureau zitten voor virtuele vergaderingen.
 • verander je woon-werkverkeer: niet iedereen heeft het voordeel dicht bij zijn werk te wonen. Enveel van de mensen die op wandel-of fietsafstand van hun kantoor wonen, kiezen er nog steeds voor om te rijden. Het is gewoon de standaard vervoerswijze-vooral in de VS, waar vanaf 2019 ongeveer drie op de vier Amerikaanse pendelaars met hun auto naar hun werk reden.
  Als u op zoek bent om een beetje oefening toe te voegen aan uw dag, echter, uw woon-werkverkeer is een geweldige plek om te beginnen. Natuurlijk kan het wat langer duren dan rijden, maar een stevige wandeling of fietstocht in de ochtend kan je helpen je geest leeg te maken, je wakker te maken en je voor te bereiden op een dag op kantoor. Plus, het is ingebouwde workout tijd. Je moet op de een of andere manier aan het werk zijn. Zou je die tijd liever in het verkeer doorbrengen of je fysieke en mentale welzijn bevorderen?

je bent wat je eet: haal het meeste uit je eten als je bezig bent

nadat je jezelf ‘ s ochtends uit bed hebt gesleept, is het maken van een lunch om mee naar je werk te nemen waarschijnlijk het laatste wat je wilt doen. Vooral als je te laat bent. En hierin ben je niet alleen. Of het nu gaat om het gemak van uit eten gaan, gebrek aan boodschappen in huis of een afkeer van koken, veel mensen gaan tijdens de werkdag lunchen—als ze überhaupt lunchen.

als je je voeding op het werk wilt verbeteren, kijk dan naar de onderstaande lijst. De kans is groot dat je een tip of twee vindt die je kunt gebruiken om voedzamer voedsel te eten op een druk schema.

 • ken je voedselgroepen: als je geen tijd kunt vinden om je lunches voor te bereiden, heb je nog steeds veel controle over wat je eet. U kunt kiezen waar u naartoe gaat en wat u wilt bestellen. En natuurlijk zijn sommige opties beter voor u dan andere. In sommige gevallen is voeding een no-brainer: uiteraard is een salade een voedzamer keuze dan een milkshake en friet.
  soms kan het echter moeilijker zijn om de meest voedzame maaltijden op een menu te identificeren. Dit is waar het kennen van de voedselgroepen binnenkomt. Hoewel voeding een complex en genuanceerd onderwerp is, zal het ervoor zorgen dat je een verscheidenheid aan voedingsmiddelen eet—zuivel, volle granen, eiwitten, fruit en groenten—je dieet een solide basis geven. Bij het bestellen in restaurants, kies gerechten met verschillende voedselgroepen vertegenwoordigd. 
 • maaltijdvoorbereiding in het weekend: natuurlijk geeft het koken van je eigen eten je de meeste controle over je dieet en voeding. Koken kost tijd. En als je bezig bent, is het bereiden van maaltijden vaak de eerste taak op het hakblok (woordspeling bedoeld). Dus waarom niet zorgen voor het koken op je vrije dag?als je een vrije dag hebt—of zelfs een vrije avond—tijdens de week, gebruik die tijd dan om gezonde maaltijden voor de week te bereiden. Er zijn een paar verschillende benaderingen van meal prep. Sommige mensen koken een hele hoop van dezelfde maaltijd en delen het voor elke dag. Dit is geweldig als je het niet erg vindt om elke dag een week dezelfde lunch te eten.
  Als u liever een beetje meer variatie, kunt u proberen het voorbereiden van verschillende voedingsmiddelen die kunnen worden gecombineerd op verschillende manieren, waardoor u een paar opties voor uw on-the-go lunches. Als je bijvoorbeeld genoeg kip, rijst en broccoli kookt voor een week, kun je gemakkelijk een rijstkom maken om mee naar het werk te nemen. Als dat niet tegen je spreekt, heb je kip gekookt die je in een sandwich kunt gebruiken en heb je de broccoli aan de zijkant. Het draait allemaal om het mengen en matchen van ingrediënten en het tijdrovende werk van het koken vooraf gedaan krijgen.
 • Wissel frisdrank uit voor water: de meeste mensen drinken niet genoeg water. Wees niet zoals de meeste mensen. De National Academy of Sciences beveelt aan dat mannen elke dag 15,5 kopjes (of 3,7 liter) vloeistof consumeren (dit totaal omvat water, andere dranken en voedingsmiddelen zoals soep of selderij), en vrouwen nemen 11,5 kopjes (of 2,7 liter) in. Als je merkt dat je dat aantal niet haalt, probeer dan water te ruilen voor andere vloeistoffen. In plaats van een frisdrank in de middag, neem een paar glazen water. Niet alleen zal dit helpen hydratatie te bevorderen, maar het zal ook uw suikerinname verminderen!

het vinden van gezondheids-en Welzijnstips die voor u werken

gezond leven op een drukke agenda betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je leven op zijn kop zet. Het gaat erom manieren te vinden om gezonde praktijken op te nemen in de dingen die je al doet.

niet alle bovenstaande tips werken voor iedereen—en dat is OK! Probeer ze uit en kijk wat voor jou werkt. Vergeet niet dat het een proces is—je hoeft niet alle veranderingen onmiddellijk aan te brengen. Neem de tijd om je aan te passen aan elke verandering en wees zacht voor jezelf. Het veranderen van routines is moeilijk, maar het is het waard.

https://www.health.harvard.edu/blog/the-truth-behind-standing-desks-2016092310264

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-22/how-americans-commute-to-work-in-maps

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/water/art-20044256

https://www.wellmark.com/blue/healthy-living/wellness-tips-that-actually-improve-your-health

https://www.healthline.com/nutrition/27-health-and-nutrition-tips

https://www.webmd.com/healthy-aging/cheaters-guide

https://www.oakbendmedcenter.org/2018/05/23/14-steps-to-a-healthy-lifestyle/

https://www.who.int/philippines/news/feature-stories/detail/20-health-tips-for-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *