Gezond opgroeien: goede voeding voor kinderen naarmate ze ouder worden

gezonde kinderen hebben een betere kans om gezonde volwassenen te worden. Maar het vergt werk—en dat werk begint vroeg. Dat komt omdat de voedingsbehoeften van kinderen verband houden met de snelle ontwikkeling van de kindertijd. Dus, voeding voor kinderen gaat over groei en ontwikkeling in het heden en het vormen van gezonde bouwstenen en gewoonten voor een leven lang.

denk hier eens over na: op twee jaar oud is het brein van je kind gegroeid tot 80 procent van zijn volwassen grootte. Dat is een ongelooflijke groei in korte tijd. En voor een van de belangrijkste delen van het lichaam ook.

je begrijpt waarom goede voeding voor kinderen belangrijk is. Nu is het tijd om te gaan met hoe je voorziet in de voedingsbehoeften van kinderen. En het advies over het voedsel dat nodig is om gezonde kinderen te laten groeien, zal heel bekend klinken.

wanneer kinderen vast voedsel gaan eten, moet je streven naar een gezonde balans. Net als volwassenen beginnen de voedingsbehoeften van kinderen met fruit, groenten, magere eiwitten, gezonde vetten en volle granen.

een soortgelijk advies geldt vanaf zes maanden (of wanneer vast voedsel wordt geïntroduceerd) tot 96 jaar. Je zult het dus niet in elke sectie hieronder herhalen. Dat zou vervelend worden. Maar vergeet niet dat het houden van een balans van gezonde, voedzame voedingsmiddelen de basis is voor een goede gezondheid-voor een leven lang.

de juiste Start: voedingsinformatie voor zuigelingen

in de eerste zes maanden van het leven worden de voedingsbehoeften van kinderen verzorgd door moedermelk. Als borstvoeding geen optie is, kan een hoogwaardige commerciële formule de voeding bieden voor baby ‘ s tot zes maanden oud.

de voedingsstatus van de moeder is erg belangrijk voor zuigelingen die borstvoeding krijgen. Het doorgeven van voldoende hoeveelheden vitaminen en mineralen is essentieel voor een goede groei en ontwikkeling. Dat betekent een focus op het krijgen van alle voedingsstoffen—van een gezond dieet of kwaliteit suppletie, indien nodig—moeder en baby beide nodig hebben.

na ongeveer zes maanden heeft een baby een paar belangrijke voedingsstoffen nodig-vooral ijzer. De niveaus van dit essentiële mineraal beginnen te dalen en ijzerrijke voedingsmiddelen zijn nodig. Elf milligram (mg) ijzer per dag wordt aanbevolen voor baby ‘ s van 7-12 maanden oud.*

gelukkig zijn kinderen rond deze tijd meestal in staat om moedermelk of formule aan te vullen met andere voedingsmiddelen. Dus, met ijzer verrijkte granen, fruit-of groentepuree en andere opties kunnen de extra voedingsstoffen bieden die gezonde kinderen nodig hebben. Dat komt bovenop de voeding die baby ‘ s blijven krijgen van moedermelk of formule.baby ‘ s hebben ook zink, calcium en vitamine D nodig.je baby moet 260 mg calcium krijgen van zes tot 11 maanden. En je moet schieten voor 400 internationale eenheden (IU) vitamine D. dit paar vitaminen en mineralen werken samen om sterke botten en veel groeiende lichaamssystemen te ondersteunen.*

ook zijn vetten van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Beperk de inname van vetten van je baby dus niet—vooral plantaardige vetten.

naarmate ze groeien, kunt u de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die uw baby eet, uitbreiden. U kunt overgaan op finger foods en gehakte hele voedingsmiddelen als je baby ouder wordt. Ga gewoon langzaam over op meer vast voedsel en wees je zeer bewust van eventuele verstikkingsgevaren. Maar zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan gezond voedsel hebt om de liefde van je baby voor diverse, voedzame gerechten op te bouwen.

1

het voeden van de groeiende behoeften van uw peuter

peuters (leeftijd 1 tot 3)groeien. Hun mening over voedsel is dat ook. Dit is een tijd waarin groenten en fruit worden tegengegaan met een berisping van één woord-nee. Het is een eenvoudig woord dat zelfs gezonde kinderen kunnen leren associëren met voedsel dat ze nodig hebben.

de voedingsbehoeften van kieskeurige eters worden niet altijd voldoende vervuld. Opgroeiende kinderen hebben vezels nodig. De algemene regel voor dagelijkse vezels is de leeftijd van het kind plus vijf gram. Veel daarvan moet afkomstig zijn van groenten, fruit, peulvruchten en volle granen. Kieskeurige kinderen kunnen ook cruciale micronutriënten missen.

uw groeiende peuter heeft ongeveer 700 mg calcium per dag nodig om de groei van sterke, gezonde botten te ondersteunen. Goede voeding voor kinderen van één tot drie jaar oud moet ook veel ijzer bevatten. Dat betekent zeven milligram per dag.*

de calorische behoefte van uw opgroeiende kind kan variëren. Tussen de 1.000 en 1.400 calorieën is normaal. Wanneer ze groeispurts raken, wil je peuter misschien meer eten. En als die groei vertraagt, kan hun eetlust volgen.

als algemene regel, streven naar ongeveer 40 calorieën voor elke centimeter van de hoogte, elke dag. Een peuter die bijvoorbeeld 30 centimeter meet, moet ongeveer 1.200 calorieën per dag eten. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van het activiteitenniveau of de bouw van een kind. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de portiegrootte voor een peuter ongeveer 25 procent is van een VOLWASSENE.

dit kan een lastige tijd zijn. Om de voeding te krijgen die je kinderen nodig hebben, is geduld nodig. Maar het is belangrijk om door te drukken en je peuter te helpenontwikkel gezonde voedingsgewoonten. Deze worden nog belangrijker naarmate kinderen ouder worden en hun eigen voedselbeslissingen beginnen te nemen.

1

voeding voor kinderen van 4 tot 10 jaar

naarmate de groeispurts doorgaan, doet de behoefte aan calorieën en specifieke voedingsstoffen dat ook.

gezonde kinderen in deze groep kunnen 1.200–2.000 calorieën per dag eten. Dat is een groot bereik omdat activiteit en groei grote variabelen zijn. Actieve kinderen die een groeispurt doormaken, kunnen die bovengrenzen bereiken.

Calcium is nog steeds een belangrijk punt van zorg. Nogmaals, dat heeft een verband met de groei van botten als kinderen groter worden. De voedingsbehoeften van kinderen omvatten 1.000 mg calcium en 600-1.000 IE vitamine D. Ze hebben ook een volledige aanvulling van essentiële vitaminen en mineralen nodig—vooral vitamine E en foliumzuur.*

schoolgaande kinderen maken meer voedselkeuzes zonder jou. Het inpakken van lunches en het helpen van uw kinderen om weloverwogen beslissingen te nemen, zijn cruciaal. Kinderen van deze leeftijd kunnen meer helpen in de keuken. Hen betrekken bij het plannen en bereiden van maaltijden creëert educatieve mogelijkheden en helpt bij het opbouwen van goede gewoonten.

voedingsbehoeften van oudere kinderen

het leven van de moderne pre-tiener en tiener kan hectisch en overweldigend zijn. Het kan een evenwichtsoefening creëren tussen school, activiteiten en sociale levens.

in deze drukke tijd groeien kinderen nog steeds-en de puberteit brengt zijn eigen veranderingen en uitdagingen met zich mee. Goede voeding voor kinderen in deze leeftijdsgroep moet een constante in chaos blijven. Dat betekent 1.300 gram calcium per dag voor groeiende botten. Het moet ook vezelrijke maaltijden bevatten, extra ijzer voor meisjes (15 mg) die zijn begonnen met menstrueren en alle essentiële vitaminen en mineralen.*

Tieners kunnen je uit huis en thuis opeten. Actieve meisjes kunnen tot 2.400 calorieën nodig hebben. Actieve jongens kunnen 2.000–3.200 calorieën kauwen. Dat is veel eten. En ze moeten voedingsrijk zijn-niet alleen lege calorieën.

tegelijkertijd zullen sommige oudere kinderen beginnen met een dieet. Lichaamsbeeld is een groot deel van het tienerleven. Dit nieuw ontdekte zelfbewustzijn kan het vermogen van gezonde kinderen belemmeren om te krijgen wat ze nodig hebben.

voedingsbehoeften van kinderen kunnen geen achterbank nemen voor ijdelheid, activiteiten of een vol sociaal schema. Dus, je tieners moeten de dag beginnen met een gezond ontbijt om hun drukke dagen te voeden. Ze moeten een balans krijgen van macronutriënten-eiwitten, koolhydraten en vetten—en micronutriënten. Eiwitten en vezels zorgen voor Duurzame Energie en verzadiging.

je tiener zal binnenkort op de wereld zijn, op zoek naar hun eigen voedsel. Zorg ervoor dat ze zijn uitgerust met de vaardigheden en gewoonten die nodig zijn om goede voeding te leveren gedurende hun hele leven.

 Groep gelukkige kinderen die op groen gras in openlucht in de lentepark liggen

goede voeding groeit gezonde kinderen

Pond Voor Pond, kinderen hebben meer voeding nodig dan volwassenen. Hun botten worden langer en sterker. Hun hersenen worden gebouwd voor een leven lang leren. Hun organen, spieren en andere systemen rijpen. Het krijgen van goede voeding voor kinderen van alle leeftijden helpt van top tot teen.

tegelijkertijd krijgen de voorkeuren en antipathieën van een kind vorm. Meningen over voedsel zijn gecementeerd. Smaakpapillen ontwikkelen en beïnvloeden keuzes later.

het goede is dat het voldoen aan de voedingsbehoeften van kinderen terwijl ze groeien, hen kan helpen om later in het leven van gezond voedsel te houden. Dus het werk dat je doet om te bieden wat je kind nodig heeft, bouwt ook de basis voor een gezonde toekomst.

*deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food & Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

http://www.sahealth.sa.gov.au/wps/wcm/connect/public+content/sa+health+internet/healthy+living/healthy+eating/healthy+eating+at+different+ages+and+stages+of+your+life/healthy+eating+for+babies+and+young+children

https://www.nutritionfoundation.org.nz/nutrition-facts/healthy-eating-for-all-ages/children

https://www.nutritionfoundation.org.nz/nutrition-facts/healthy-eating-for-all-ages/Infants-and-Toddlers-2

https://www.nutritionfoundation.org.nz/nutrition-facts/healthy-eating-for-all-ages/Teenagers-2

https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/food-and-your-life-stages

https://www.livestrong.com/article/527790-nutritional-needs-by-age-group/

https://kidshealth.org/en/parents/iron.html

https://kidshealth.org/en/parents/fiber.html

https://kidshealth.org/en/parents/vitamin-d.html

https://kidshealth.org/en/parents/calcium.html

https://www.healthychildren.org/English/healthy-living/nutrition/Pages/Childhood-Nutrition.aspx

http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/Dietary-Recommendations-for-Healthy-Children_UCM_303886_Article.jsp#mainContent

https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/wecan/downloads/calreqtips.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *