Hoe een gezond gewichtsverlies te bereiken dat duurt

als je gealarmeerd bent door het nummer op de weegschaal, wil je waarschijnlijk een manier vinden om snel gewicht te verliezen. Maar gezond gewichtsverlies vindt plaats in de loop van de tijd, niet in het weekend.

kleine, beheersbare veranderingen in uw dieet en lichaamsbeweging zullen blijvende resultaten opleveren—zelfs als het te langzaam aanvoelt. Het is belangrijk om na te denken over gewichtsverlies als een duurzame oplossing, niet een snelle oplossing. Dit soort denken is niet jouw schuld.

het idee dat je snel veel gewicht kunt verliezen en het op lange termijn kunt behouden, is een klassieke valstrik voor gewichtsverlies. Vermijd het door het bewandelde pad van starre diëten te omzeilen die je hongerig laten voelen. Deze dieetplannen produceren resultaten die niet lang kunnen duren. Je zou snel moe van de beperkingen en merkt dat je rebound in oude gewoonten. En het is waarschijnlijker dat je het gewicht terugkrijgt dan blijvende veranderingen te zien.

dat komt omdat snel gewichtsverlies niet de beste manier is om een gezond gewicht te bereiken. Met andere woorden, het is gewoon niet duurzaam.

incrementele veranderingen over een langere periode zijn niet flitsend of cool, maar ze zijn de beste weg naar een gezond gewicht. Dit omvat veranderingen in levensstijl en verschuivingen in de manier waarop je over voedsel denkt, in plaats van alleen maar hoeveel je eet.

eet deze feiten op over hoe deze gemeten aanpak de juiste is voor gezond gewichtsverlies dat zal duren.

waarom gezond gewichtsverlies een Marathon is, geen Sprint

1

Hier is een leuk feit: er is een tekort van 3.500 calorieën nodig om een pond (gelijk aan ongeveer 0,5 kilogram) vet te verliezen. Als dat veel calorieën lijkt, is dat omdat het zo is. De gemiddelde aanbevolen dagelijkse calorie-inname voor volwassenen is 2.000 calorieën. Dus, een pond vet vertegenwoordigt bijna evenveel calorieën als twee volle dagen eten.

Dit is een reden waarom gezond gewichtsverlies een geleidelijk proces is. Als je wilt afvallen, moet je beginnen met het verminderen van het aantal calorieën dat je verbruikt. Als je elke dag 500 calorieën minder eet dan je verbrandt, kun je verwachten dat je in de loop van een week een pond verliest.

je kunt dit calorietekort bereiken met alleen een dieet. Of u kunt mengen in oefening om meer calorieën te verbranden in een dag. Dertig minuten, vijf keer per week is een geweldige plek om te beginnen. Focus op elke vorm van oefening of activiteit die je hartslag verhoogt en je lichaam beweegt.

door stapsgewijs het veranderen van uw dieet en lichaamsbeweging gewoonten, kunt u veilig verliezen een tot twee pond per week. Tegelijkertijd creëer je hanteerbare levensstijlgewoonten die kunnen blijven hangen.

het Open geheim van gewichtsverlies: calorietekort

typische veranderingen in uw wekelijkse gewichtsverlies

1

zelfs een zachte, incrementele start om gewicht te verliezen kan u voorzien van een bemoedigend begin. Dat komt omdat het mogelijk is om meer te verliezen in de eerste paar weken van uw gewichtsverlies reis.

bouw voort op het momentum, maar begrijp wat er biologisch gebeurt. Deze snelle start is het resultaat van je lichaam zich ontdoen van extra water gewicht. Maar het houden van de cursus betekent dat uw wekelijkse gewichtsverliespercentage uiteindelijk rond een pond of twee per week kan neerkomen-het incrementele, duurzame tarief dat u wilt.

wees voorzichtig met diëten en trainingsprogramma ‘ s die snellere resultaten beloven. En vergeet niet dat het gebruikelijk is om een gewicht-verlies plateau ervaren een paar weken nadat je begint. Dit is de natuurlijke reactie van je lichaam op een plotselinge gewichtsdaling. Samen met het vetverlies dat je nastreeft, is het mogelijk om ook een beetje spiermassa te verliezen.omdat spieren de calorieverbrandende machines van het lichaam zijn, kan het verminderen van hun massa uw snelheid van verbrande calorieën schaden. U kunt spierverlies minimaliseren door uw oefening op te voeren en uw eiwitinname hoog te houden. Zo kom je in een mum van tijd door het plateau.

een manier om door periodes van veranderend gewichtsverlies te breken, is door je te concentreren op waarom je het doet. Mensen verliezen gewicht om verschillende redenen. Maar het is een feit dat een gezond gewicht je algehele welzijn ten goede komt.

het hart is een van de eerste organen die blijvende voordelen ziet. Het handhaven van een gezond gewicht ondersteunt uw cardiovasculaire functie, bloedsomloop en vermindert de werkdruk op uw hart.

slaapproblemen zijn vaak gekoppeld aan overgewicht. Dus, een extra voordeel van uw gezonde gewichtsverlies kan worden verbeterd slaap. Gezond gewichtsverlies kan ook goed zijn voor je humeur en helpen bij het ondersteunen van gezonde energieniveaus. Je kunt merken dat je meer kracht en uithoudingsvermogen hebt dan voorheen, langsmet een boost in zelfrespect die vaak gepaard gaat met gewichtsverlies.

het ontwerpen van een duurzaam gewichtsverlies dieet: kwaliteit van calorieën versus hoeveelheid calorieën

1

dieet is een van de twee belangrijkste manieren om uw caloriebalans te controleren. Dus, wat je eet speelt uiteraard een sleutelrol in het succes van uw gewichtsverlies reis.

hoewel de aantallen individueel en per geslacht verschillen, hebben volwassenen elke dag tussen de 1.600 en 3.000 calorieën nodig om te gedijen. Zoals je hierboven hebt gelezen, zal een matig, consistent calorietekort voldoende zijn om gewichtsverlies te veroorzaken.

maar je moet verder denken dan eenvoudige calorietellingen.

het is belangrijk om te weten dat niet alle voedingsmiddelen gelijk zijn gemaakt. Sommige zijn hoog of laag calorie. Sommige voedingsmiddelen vullen, terwijl andere dat niet zijn. Kijk naar wat je eet om te bepalen of de calorieën in je voedsel goed worden gebruikt.

calorierijke voedingsmiddelen van lage kwaliteit eten een groot deel van je dagelijkse inname op, maar vullen je niet. Neem bijvoorbeeld soda. Een portie van 12 ounce van de suikerhoudende drank vertegenwoordigt ongeveer 150 calorieën. Deze lege calorieën zijn allemaal vloeibaar, zonder vezels of andere voedingsstoffen en laten je hongerig achter. Het eten van 150 calorieën vulling, vezelrijke groenten hebben een ander resultaat.

het wegsnijden van lege calorieën brengt je dichter bij je doelstellingen voor gewichtsverlies. Streef ernaar om hoogwaardige, hele voedingsmiddelen—zoals groenten en magere eiwitten—het centrum van uw dieet te maken. Gevogelte, mager rundvlees en vette vis bieden kwaliteitsvoeding en voldoende energie zonder de extra calorieën, zetmeel of suikers die typisch worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen. Groene groenten zijn van nature caloriearm en zitten vol met vezels die je een vol gevoel geven lang nadat je hebt gegeten.

op dagelijkse basis betekent dat het beperken van calorierijke, vezelarme voedingsmiddelen-zoals suikerhoudende dranken, vruchtensap en snoep. Vervang de drankjes met water en snack op een appel in plaats daarvan. Altijd bewust blijven van waar uw calorieën vandaan komen, kan u helpen uw dieet onder controle te krijgen en blijvend, gezond gewichtsverlies te creëren.

Up the Ante on Exercise

1

Er is vaak gezond eten en lichaamsbeweging nodig om blijvend gewichtsverlies te creëren. Experts raden 150 minuten lichaamsbeweging per week aan om gezond gewichtsverlies te bereiken. Dat kan eruit zien als 30 minuten lichaamsbeweging, vijf dagen per week of drie trainingen van 50 minuten.

een van de beste tips voor uw vergadering op lange termijn gewichtsverlies doelen is om een fysieke activiteit die bij u past te vinden. Oefening is niet beperkt tot slopende dagen in de sportschool. Het kan eruit zien als een wandeling of joggen met een vriend, een wandeling in het bos, het spelen van een sport, of een groep fitness klasse in uw buurt.

sla jezelf niet in elkaar als je trainingsroutine op beginnersniveau is. Iedereen begint ergens. Je krijgt kracht na verloop van tijd. Je uithoudingsvermogen zal verbeteren. Al snel zul je merken dat je meer kunt doen, meer plezier kunt hebben en je beter kunt voelen.

het vieren van overwinningen op niet-schaal helpt bij langdurig gewichtsverlies

1

in de loop van uw gewichtsverlies reis, zal er hik die vertragen of stoppen van uw vooruitgang. Je kunt je overgeven aan te veel zoete lekkernijen, verkouden raken of een blessure oplopen. Als deze obstakels opduiken, maak je dan geen zorgen.

vertrouw op het proces. Blijf goed eten. Blijf ook regelmatig bewegen om uit je slump te breken. Het maakt niet uit of je gewichtsverlies bloeit of plateaued is, vier andere prestaties dan het aantal op de schaal.

Hier zijn enkele voorbeelden van niet-schaal overwinningen die feestvreugde waard zijn:

 • in oude kleren passen
 • het bijhouden van je kinderen
 • het vergroten van het uithoudingsvermogen tijdens het sporten
 • een betere slaap ervaren
 • Een nieuwe liefde voor gezond voedsel ontwikkelen
 • meer energie voelen
 • zelfvertrouwen krijgen
 • een verbeterd gevoel van algehele gezondheid en welzijn opmerken
 • /ul>

  deze niet-schaal overwinningen zullen de opwinding van het bereiken van je streefgewicht nog zoeter maken. Je zult je beter voelen in je lichaam en alle vruchten van je harde werk zien.

  1

  vergeet niet dat een langzaam, gestaag tempo de sleutel is tot succes op lange termijn bij gewichtsverlies. Wanneer u zich concentreert op de voordelen van gewichtsverlies voor het hele lichaam, roept u de wilskracht op om door te gaan. Als je meer motivatie nodig hebt, denk dan aan je hart, geestelijke gezondheid, slaap en uithoudingsvermogen die elke dag verbeteren. Het bereiken van een gezond gewicht heeft extra voordelen die u klaar voor een gelukkig en vol leven vooruit.

  https://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html

  https://www.health.harvard.edu/blog/10-behaviors-for-healthy-weight-loss-2018102415074

  https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/weight-loss/art-20047752

  https://www.healthline.com/nutrition/how-to-lose-weight-as-fast-as-possible#section6

  https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/wtl_prog.htm

  https://www.nbcnews.com/better/health/what-5-months-consistent-healthy-weight-loss-looks-ncna829356

  https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/expert-answers/fast-weight-loss/faq-20058289

  https://www.livestrong.com/article/76506-weight-loss-per-week/

  https://www.everydayhealth.com/heart-health/how-losing-weight-changes-your-heart.aspx

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *