Hoe Spijsverteringsenzymen Uw Gezondheid Ondersteunen

als het gaat om de spijsvertering, is je werk gemakkelijk. Je kookt, kauwt, slikt en ruimt op. Maar als je bord leeg is, begint het moeilijke deel. Een cohort van digestive worker bijen behandelt de zware taak van het transformeren van brokken van gekauwde voeding in meer nuttige vormen. En van je mond tot dunne darm dragen spijsverteringsenzymen de grootste last van het afbreken van je dieet in toegankelijke, opneembare stukjes.

Je bent waarschijnlijk meer bekend met de mechanische methoden die worden gebruikt om je middagappel om te zetten in glucose, vezels en micronutriënten. Dat komt omdat je je tanden kunt voelen bijten, snijden en voedsel malen. Je kunt zelfs het karnen van voedsel in je maag detecteren.

het werk van spijsverteringsenzymen wordt onopgemerkt terwijl het gebeurt—omdat het op microscopische schaal voorkomt. Enzymen zijn gespecialiseerde eiwitten in het hele lichaam die de activiteit van verschillende belangrijke chemische reacties ondersteunen. Deze enzymgedreven reacties gebeuren de hele tijd zonder dat je het Weet. Maar je zou de afwezigheid voelen als je spijsverteringsenzymen een dag vrij zouden nemen.

dat komt omdat deze gespecialiseerde eiwitten een gezonde spijsvertering ondersteunen. De enzymen die langs de hele spijsverteringstransportband werken, helpen bij het afbreken van voedsel. Deze actie is de reden waarom spijsverteringsenzymen u helpen zich minder opgeblazen en vol te voelen, terwijl ze ook helpen bij andere incidentele problemen die kunnen optreden wanneer u te veel eet.*

maar dat is slechts een van de manieren waarop spijsverteringsenzymen uw gezondheid ondersteunen. Je lichaam kan niet gebruiken wat het niet kan absorberen. Het creëren van kleinere moleculen uit de macronutriënten van uw voedsel is de sleutel tot het behoud van een optimale voeding voor het hele lichaam. Na enzyme-aided reacties optreden, uw voeding is in staat om opgenomen door de dunne darm—en uiteindelijk verspreiden naar de cellen van je lichaam.*

zonder spijsverteringsenzymen zou eten niets meer zijn dan een excuus om je tanden te knarsen. Dus volg de spijsverteringsreis van uw voedsel en ontmoet de belangrijke spijsverteringsenzymen bij elke stop die helpen de afbraak en gezonde, efficiënte opname van uw voedingsvoeding te ondersteunen.*

een snelle gids voor natuurlijke spijsverteringsenzymen

specifieke chemische reacties in je lichaam vereisen unieke enzymen om hun normale activiteit te ondersteunen. Dit kan een zeer lange lijst van spijsverteringsenzymen opleveren. Maar hier zijn vier van de belangrijkste en bekendste spijsverteringsenzymen en hoe ze betrokken zijn bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering: *

 • Amylase voor zetmeel
 • Lipase voor vetten
 • Protease voor eiwitten
 • Lactase voor het melkeiwit lactose

je kunt ook denken aan amylase, lipase, protease als Categorieën enzymen. Tijdens de spijsvertering zijn er verschillende subgroepen van elk hoofdenzymtype die de belangrijkste macronutriënten afbreken.

de mond: Het begint met speeksel

je mond water bij het zien of ruiken van een dreigende maaltijd. Dit is geen cartoonachtige reactie op een heerlijk diner. Het is een belangrijke stap die de spijsverteringsenzymen levert die de spijsvertering starten.

je speekselklieren zijn verantwoordelijk voor het produceren van verschillende enzymen die in speeksel worden gedragen en worden gemengd met voedsel terwijl je kauwt. Deze specifieke spijsverteringsenzymen – waaronder amylase-starten het proces van het afbreken van koolhydraten in eenvoudiger suikers.

de maag: meer dan zuur

je maag gromt, rommelt en zet uit als het te vol wordt. Dat maakt je maag de centrale zorg als je het hebt over eten. En het heeft een grote, rommelige taak te doen—een die niet kon worden voltooid zonder de hulp van spijsverteringsenzymen.

samen met maagzuur combineert een protease genaamd pepsine—vrijgegeven door de cellen van je maagwand—met vet – en koolhydraat-crunchende enzymen om macronutriënten te demonteren. Dat is hoe de vetten, koolhydraten en eiwitten van je dieet worden gekarnd, gemengd en gedeconstrueerd tot een vloeistof genaamd chyme.

Op dit punt is je maaltijd goed op weg naar een staat van aanvaardbare absorbeerbaarheid. Maar er zijn nog een paar organen en hun enzymen die zich bij de spijsvertering moeten aansluiten voordat de opname van voedingsstoffen plaatsvindt.

de alvleesklier: een krachtig enzym-uitscheidend orgaan

je alvleesklier levert veel sap om voedsel dichter bij zijn spijsverteringsbestemming te brengen. Tussen je maag en dunne darm nemen enzymen die in de alvleesklier worden geproduceerd een beurt om je voedsel verder af te breken. Ze komen via kanalen in de twaalfvingerige darm—gelegen in het bovenste deel van uw dunne darm.

Deze diverse spijsverteringsenzymen worden afgescheiden om eiwitten specifiek te demonteren tot aminozuren of peptiden en vetten tot hun componenten vetzuren en glycerol. Koolhydraten worden ook verder vereenvoudigd in dit stadium van de spijsvertering.

hoewel het geen spijsverteringsenzym is, is gal uit de lever ook de sleutel in dit stadium om de afbraak van vetten die je eet te ondersteunen.

de dunne darm: enzymen op de plaats van absorptie

je zou die appel of sandwich die je hebt gegeten niet herkennen tegen de tijd dat het je dunne darm bereikt. Het is gekauwd, gekarnd en afgebroken.

maar er is nog een set spijsverteringsenzymen nodig om de klus te klaren en de laatste voorbereidingen te treffen voor absorptie. Deze enzymen voltooien het werk van het vereenvoudigen van koolhydraten tot glucose of fructose en deconstrueren eiwitten verder tot hun basisbouwstenen—aminozuren.

op dat moment hebben de spijsverteringsenzymen hun werk gedaan. De voedingsstoffen van uw voedsel zijn klaar om te worden opgenomen en verspreid door uw lichaam om uw energie en algehele gezondheid te behouden.*

voorraad je systeem met voedingsmiddelen die natuurlijke spijsverteringsenzymen bevatten

Je hebt gelezen over de spijsverteringsenzymen die je lichaam produceert in je spijsverteringsstelsel. Maar je kunt een gezonde spijsvertering ondersteunen door wat enzymverbeterd voedsel aan je dieet toe te voegen.*

Selecteer uw favorieten uit de onderstaande lijst en bouw maaltijden om hen heen voor een boost van spijsverteringsenzymen die u kunnen helpen een normale spijsvertering te behouden. Ze helpen je ook om je maaltijden te maximaliseren door de processen te ondersteunen die voedingsstoffen zo Beschikbaar mogelijk maken voor absorptie.*

 • honing
 • ananas
 • Mango
 • bananen
 • Papaya
 • gefermenteerde voedingsmiddelen (zoals zuurkool, miso of kimchi)
 • Avocado
 • Kiwi
 • gember

*deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food & Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

https://www.webmd.com/diet/what-are-digestive-enzymes#1

GI enzymes and Their Importance in Digestion

https://www.sciencelearn.org.nz/resources/1840-digestive-enzymes.

https://www.verywellhealth.com/what-are-digestive-enzymes-1945036

https://www.healthline.com/health/why-are-enzymes-important

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK54127/

https://www.healthline.com/nutrition/natural-digestive-enzymes

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/the-digestive-process-what-is-the-role-of-your-pancreas-in-digestion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *