Hydraterende voedingsmiddelen om uw gezondheid drijvend te houden

hydratatie wordt meestal benaderd met één glas water tegelijk. U bent niet verkeerd om dat te proberen bij het bijhouden van uw vloeistofinname. Het drinken van veel gewoon water is echt de beste manier om een gezonde hydratatie te bereiken. Maar je kunt ook gemakkelijk verschillende hydraterende voedingsmiddelen aan je dagelijkse menu toevoegen om te helpen.

het is belangrijk om alles te doen wat je kunt om goed gehydrateerd te blijven, omdat het essentieel is voor een goede algehele gezondheid. Gezonde hydratatie helpt je lichaam in de staat van homeostase te blijven waar het naar hunkert. En de combinatie van vloeistoffen en waterrijke voedingsmiddelen zal je lichaam helpen de voordelen van een goede, gezonde hydratatie te ervaren. Deze omvatten ondersteuning:

  • gezonde, normale cognitie en focus
  • circulatie (omdat water een groot deel van uw bloed vormt)
  • gezond uitziende huid die mollig lijkt
  • de kiembestrijders van uw immuunsysteem
  • gezonde botten en goed gesmeerde gewrichten
  • de functies van uw vitale organen om u letterlijk in leven te houden

Maximaliseer uw Hydratatiemix met waterrijk voedsel

h2>

je lichaam-van top tot teen-heeft water nodig. De bronnen die je aanraakt voor die gezonde hydratatie is aan jou. Studies hebben een breed scala gevonden voor de totale waterinname die afkomstig is van voedsel. Variaties door cultuur, leeftijd en andere factoren zijn verantwoordelijk voor tussen de 20 en 40 procent van het water dat uit voedsel komt.

uw streefpercentage is aan u, maar flexibiliteit is goed. Misschien is water niet je favoriete drankje en vind je het saai. Je andere vloeistoffen tellen ook mee. Bouillon, magere melk en kokoswater zijn geweldige hydraterende opties. Zelfs koffie en thee helpen-ondanks de mythen over cafeïnehoudende dranken die de hydratatie nadelig beïnvloeden.

of zou je liever je dieet maximaliseren door je bord te vullen met hydraterende voedingsmiddelen gedurende de dag? Je hebt geluk. Er zijn voor de hand liggende opties die u zult vinden op elke lijst van waterrijke voedingsmiddelen-watermeloen, komkommer, citrusvruchten, een verscheidenheid aan bessen, selderij, sla, squash, tomaten en druiven.

Er zijn ook enkele voedingsmiddelen die echte verrassingen voor u kunnen zijn. Blader door de lijst met acht veel voorkomende kruidenierswinkelartikelen die u misschien niet als eerste bereikt tijdens het vullen van uw winkelwagen met hydraterend voedsel.

garnalen

van de oceaan tot aan uw tafel, dit populaire zeevruchten item zit boordevol water. Het vochtgehalte ligt tussen de 70 en 79 procent, afhankelijk van de verwerking. Eiwitbronnen – van kippenborsten tot runderhaas—mogen niet over het hoofd worden gezien als een manier om hydratatie aan het dieet toe te voegen. Garnalen zijn een heerlijke plek om te beginnen.

wortelen

1

deze kleurrijke wortelgroenten lijken op het eerste gezicht geen sappige optie voor hydratatie. Maar de waarheid is dat wortelen ongeveer 88 procent water bevatten. Dat is misschien een van de redenen waarom ze zo populair zijn bij mensen die hun eigen sap maken.

yoghurt

je zou denken dat het het watergehalte (meer dan 80 procent) zou zijn dat yoghurt op een lijst van hydraterende voedingsmiddelen heeft. Dat is zeker een deel van de aantrekkingskracht. Maar kalium en de andere elektrolyt mineralen in dit gefermenteerde zuivelproduct zorgen voor een verbeterde hydratatie boost.

Cottage Cheese

in gewicht is cottage cheese ongeveer 80 procent water. Koppel dat met eiwitten en veel voedingsstoffen en de romige wrongel wordt een hydraterende—en vullende—toevoeging aan elke maaltijd.

kruisbloemige groenten (Broccoli, bloemkool en kool)

misschien had je kunnen raden dat kool vol water zit – het lijkt toch op Sla op steroïden. Broccoli en bloemkool? Ze lijken niet op hydraterende, waterrijke voedingsmiddelen. Bloemkool heeft een waterpercentage in de lage jaren negentig, en broccoli klokt in ongeveer 88 procent. Door deze groenten zo dicht mogelijk bij rauw te houden, blijven ze vochtrijke opties.

gekookte eieren

bij 75 procent water zijn kippeneieren niet zo overspoeld met vocht als sommige voedingsmiddelen op deze lijst. Maar je zou denken dat het koken van een ei het hydraterende potentieel zou verpesten, toch? Het feit is dat 75 procent watergehalte blijft en combineert met een hoog eiwitgehalte en een overvloed aan essentiële voedingsstoffen om gekookte eieren een andere hydraterende toevoeging aan een salade te maken.

bananen

verborgen onder die felgele schil zit een gezonde, hydraterende snack. Bananen zijn ongeveer driekwart water (75 procent), met veel vezels en kalium. Dat maakt bananen een aantrekkelijke toevoeging aan uw lijst met hydraterende voedingsmiddelen.

gekookte of gebakken aardappelen

aardappelen groeien onder de grond en nemen al het water en de voedingsstoffen op die de bodem te bieden heeft. Wanneer ze worden geoogst—en zelfs na het koken-hebben deze populaire knollen nog steeds een watergehalte in de hoge jaren zeventig.

vul Hydraterende voedingsmiddelen aan om je gezondheid te verbeteren

mensen hebben niet de mogelijkheid om waterloos te gaan. Je leeft niet lang zonder water. Zelfs als je niet elke dag genoeg binnenkrijgt, zul je een uitgedroogd en dorre bestaan ervaren.

maar het bevredigen van je dorst is niet precies hetzelfde als jezelf goed gehydrateerd houden. Dat komt omdat de mix van hydraterende voedingsmiddelen en dranken vereist dat je buiten het glas denkt als het gaat om waterinname.

gelukkig heb je een heleboel gezonde en heerlijke, waterrijke voedingsmiddelen om uit te kiezen. Ze zijn ook gemakkelijk op te nemen in uw wekelijkse maaltijdplanning. Vergeet niet dat het koken van sommige van deze hydraterende voedingsmiddelen hun uiteindelijke vochtgehalte zal beïnvloeden. Plan ze dus op een manier voor te bereiden die hun hydraterende voordelen maximaliseert.

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/features/wonders-of-water#1

https://foodinsight.org/hydration-its-a-fluid-situation/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084017/

https://www.mayoclinic.org/want-to-stay-hydrated-drink-before-youre-thirsty/art-20390077#:~:text=As%20much%20as%2020%20percent,intake%20can%20come%20from%20food.

https://www.webmd.com/food-recipes/features/top-10-ways-to-stay-hydrated

https://www.healthline.com/nutrition/19-hydrating-foods

https://www.medicalnewstoday.com/articles/325958

https://www.shape.com/healthy-eating/healthy-drinks/top-30-hydrating-foods?

https://www.health.com/nutrition/15-foods-that-help-you-stay-hydrated?

https://health.clevelandclinic.org/dehydrated-these-7-foods-will-satisfy-your-thirst-and-hunger/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/table/T1/

https://www.healthline.com/nutrition/foods/bananas#vitamins-and-minerals

https://www.healthline.com/nutrition/foods/potatoes#nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *