Insecten eten: het volgende blok in de voedselpiramide?

als het eten van insecten je huid laat kruipen, ben je misschien in de minderheid.

met meer dan 1.900 soorten eetbare insecten op aarde, zijn insecten een regelmatig item op het dinermenu. Twee miljard mensen kauwen regelmatig op insecten. Entomofagie (het eten van insecten) komt veel voor in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Insecten worden zelfs beschouwd als lokale delicatessen in tropische paradijzen.

dus herprogrammeer je smaakpapillen, want insecten zijn eigenlijk heel voedzaam-en zelfs heerlijk. Bon appétit!

het eten van insecten maakt deel uit van onze menselijke geschiedenis

mensen eten al tienduizend jaar insecten. Entomofagie (het eten van insecten) werd voor het eerst gedaan door jager-verzamelaars om te overleven wanneer de middelen laag waren. Ze leerden welke insecten eetbaar waren door dieren te observeren. Dit hielp hen om giftige insecten en spinnen te vermijden. Insecten werden al snel een regelmatige bron van voeding—een die tot op de dag van vandaag heeft bestaan.

op het eerste gezicht lijken insecten geen geweldige maaltijd te maken. Maar in vergelijking met andere eiwitbronnen bieden die kleine insecten meer dan het oog ziet. Sprinkhanen zitten dichter vol met eiwitten dan rundvlees. En ze verschillen van rundvlees in twee andere categorieën: vezels en vet. Per ounce hebben sprinkhanen minder vet en meer vezels.

sprinkhanen zijn niet de enige insecten die het vermelden waard zijn. Er zijn verschillende andere insecten op eettafels over de hele wereld.

mensen eten insecten over de hele wereld

Zuid-Amerika en Afrika

kevers zijn een favoriete snack van mensen die in het Amazonebekken en delen van Afrika wonen. Ze zijn rijker aan eiwitten dan andere insecten. Kevers zijn ook geweldig in het omzetten van cellulose (plantensuikers) in verteerbare vetten.

Australië

mieren zijn klein, maar ze hebben je lichaam veel te bieden. Aboriginals in Australië eten honingpotmieren als een zoete traktatie, omdat de buiken van deze mieren vol zitten met een nectarachtige substantie. In Colombia wordt een soort bladknippermieren geroosterd en als snack gegeten.

Thailand

rode mieren worden vaak gekookt of toegevoegd aan salades in Thailand. Honderd gram rode mieren leveren meer eiwitten dan 100 gram ei (ongeveer twee gekookt)—ongeveer 14 gram voor mieren tot 12 gram voor eieren. Mieren bevatten weinig calorieën en koolhydraten, dus ze zijn een echt koopje voor de caloriebewuste.

Latijns-Amerika, Azië en Afrika

krekels, sprinkhanen en sprinkhanen zijn de meest gegeten insecten. Dit kan zijn omdat ze gemakkelijk te vinden en te vangen zijn. Veel mensen zeggen dat geroosterde krekels nootachtig smaken. Deze insecten nemen de smaak op van alles waarmee ze worden gekookt en zijn populair in roerbakgerechten en curry ‘ s.

bijen zijn al bronnen van een favoriet van het publiek-honing. De bijen zelf worden ook opgegeten. De inheemse volkeren van Afrika, Azië, Australië en Mexico eten bijen als ze nog jong zijn. Het ei, larve of pupal bijenbroed smaakt naar pinda ‘ s of amandelen. Pas op voor volwassen bijen. Ze kunnen steken.

Zuid-Afrika

Stinkbugs zijn verborgen schatten van de insectenkeuken. Geconsumeerd in Zimbabwe en delen van Zuid-Afrika. Er wordt gezegd dat ze een appelsmaak toevoegen aan je keuken en een rijke bron van jodium zijn.

voedsel van de toekomst: insecten zijn een duurzame eiwitbron

de huidige wereldbevolking is 7,5 miljard. Om hun groeiende bevolking te voeden, zijn veel wereldleiders op zoek naar duurzame bronnen van eiwitten. Het eten van bugs biedt een oplossing.

insecten maakten de afgelopen jaren de krantenkoppen omdat het kweken ervan goedkoop is om te kweken en gemakkelijk is voor het milieu. Krekels nemen bijvoorbeeld heel weinig ruimte in beslag, reproduceren zich snel en kunnen zichzelf onderhouden met compostresten en een beetje water. Velen noemen insecten “eco-eiwit” vanwege hun efficiëntie bij het omzetten van planten in eiwitten.

Dit maakt de insectenhouderij efficiënter dan het fokken van vee.

insecten hebben minder water nodig dan vee en nemen minder ruimte in beslag. Er is 100 pond veevoer nodig om 10 pond rundvlees te produceren. Maar dezelfde hoeveelheid voer levert 45 pond cricket op.

Fans van” eco protein ” zijn ook enthousiast over het eten van insecten als een methode voor ongediertebestrijding. Het oogsten van insecten kan een milieubewuste oplossing zijn om de plagen die gewassen vernietigen te bestrijden. Daarom wint de insectenkeuken aan populariteit als alternatief voor pesticiden.

eiwit-Bugs of geen Bugs-is essentieel voor uw gezondheid

of u nu insecten, rundvlees, kip, vis of plantaardige bronnen eet, kwaliteitsproteïne in uw dieet is een must. Eiwitten zijn essentieel voor fysieke fitheid. De meeste mensen begrijpen dat eiwit spieren opbouwt, maar het doet veel meer dan dat. Je bindweefsel is rijk aan eiwitten. Haar, antilichamen, bloed en enzymen hebben allemaal eiwitten nodig om goed te functioneren.Dieetproteïne wordt vaak verkeerd begrepen – met velen die de huidige aanbevelingen en richtlijnen niet begrijpen.

huidige voedingsaanbevelingen zeggen dat je 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit eiwitten moet halen. Er zijn veel manieren om dat te doen. Dierlijk vlees is een goede bron, maar dat geldt ook voor Griekse yoghurt, melk, bonen, kaas, noten en eieren.

en je kunt insecten in die lijst van eiwitbronnen overwegen, als je dapper genoeg bent om insecten te eten.

zijn er nadelen aan het eten van Bugs?

elke grote verandering heeft voor-en nadelen. Er zijn goede redenen om insecten te eten, maar laten we een paar nadelen bespreken om te overwegen voordat je insecten aan je dieet toevoegt.

het is belangrijk op te merken dat alle hier genoemde “nadelen” slechts een zeer klein risico vormen, niet groter dan de risico ‘ s die gepaard gaan met het voedsel dat we al consumeren. Deskundigen zijn het erover eens dat de voordelen van het eten van insecten aanzienlijk opwegen tegen de risico ‘ s.

voedselallergieën

hoewel insecten al eeuwenlang worden geconsumeerd, weet de moderne wetenschap heel weinig over hoe ze ons lichaam beïnvloeden.

uit een onderzoek bleek dat insecten dezelfde allergische reactie kunnen veroorzaken als schaaldieren (zoals garnalen en kreeft).

insecten en schaaldieren worden beide geclassificeerd als geleedpotigen, wat betekent dat ze een exoskelet hebben. Deze gelijkenis in anatomie en fysiologie kan verband houden met de mogelijkheid van allergenen.

als je weet dat je een allergie voor schaaldieren hebt, wil je misschien de geroosterde sprinkhanen doorgeven.

bacteriën

insecten moeten altijd in een schone omgeving worden grootgebracht. Als de boerderij niet hygiënisch is, is er een kans dat een kleine hoeveelheid sporenhoudende bacteriën of een parasiet zijn weg naar binnen vindt.

het reguleren van de omstandigheden waarin insecten worden gekweekt, zou waarschijnlijk voldoende zijn om dit risico volledig te elimineren.

pesticiden

Er is zeer weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van pesticiden in de insectenhouderij. Een studie vond zeer lage niveaus van bepaalde schadelijke chemicaliën in verhoogde insecten. Deze niveaus waren echter niet hoger dan wat we al in onze dierlijke voedingsmiddelen vinden.

toxines

mieren, bijen en vele andere insecten produceren toxines als een verdedigingsmechanisme voor roofdieren. Deze gifstoffen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen als ze worden geconsumeerd. Sommigen kunnen je zelfs vermoorden.

je moet weten welke insecten veilig zijn om te eten. Dit risico is veel hoger bij het eten van insecten in het wild in tegenstelling tot insecten die door een insectenboer worden opgevoed.

hoe te beginnen met het eten van insecten

als je de voordelen van het eten van insecten hebt verkocht, vraag je je waarschijnlijk af hoe je aan de slag kunt gaan. De retailmarkt voor insecten is klein, dus je zult ze waarschijnlijk online kopen.

een van de minst schokkende manieren om te beginnen is met cricketmeel. Dit kan kant-en-klaar worden gekocht en toegevoegd aan gebakken producten, salades, soepen en smoothies.

je kunt ook gedroogde en bereide krekels bestellen. Maar vergeet niet dat deze insectensnacks vergelijkbaar zijn met het eten van Beef jerky. De textuur en consistentie zijn niets als een echte biefstuk.

De lekkerste manier om te beginnen met het eten van insecten is om ze live te bestellen, rechtstreeks van een insectenboerderij.

bevries je levende insecten gedurende 2-10 uur. Was ze goed. Bereid ze dan voor en kook ze zoals je normaal vlees zou doen. Je kunt ze bakken met knoflook of groenten, of ze brood met bloem en bak ze in olie of voeg ze toe aan pasta. Er zijn veel recepten online voor inspiratie.

Kweek je eigen insecten

als je eenmaal wat insecten hebt besteld, zul je je waarschijnlijk realiseren dat ze net zo lekker zijn als veel andere voedingsmiddelen! De meest milieuvriendelijke en financieel duurzame manier om insecten in uw dieet op te nemen, is om uw eigen insecten thuis op te voeden.

krekels, meelwormen en waswormen zijn enkele van de meest beschikbare insecten en vereisen slechts twee vierkante voet ruimte. De grootte van een plastic bak. Je kunt een vooraf gebouwde korf kopen of een plan downloaden en je eigen habitat bouwen.

eet een insect, ze zijn goed voor je

als je je dieet wilt verfrissen, kijk dan niet verder dan de insecten buiten. Het eten van insecten is volkomen veilig—zolang je de juiste krijgt—en het is een uitstekende bron van eiwitten. Je lichaam heeft eiwitten nodig om je gezond en actief te houden.

maar als je nerveus bent om een bug te proberen bij je volgende maaltijd, overweeg dan de positieve milieueffecten die gepaard gaan met insectenkwekerij. En je zult niet alleen zijn. Sluit je aan bij de miljarden mensen die insecteneiwit een vast onderdeel maken van een gezond dieet.

https://www.health.harvard.edu/blog/how-much-protein-do-you-need-every-day-201506188096

http://news.nationalgeographic.com/news/2004/07/0715_040715_tvinsectfood_2.html

http://news.nationalgeographic.com/news/2013/13/130514-edible-insects-entomophagy-science-food-bugs-beetles/

Are Bugs the New Beef?

https://www.terminix.com/blog/whats-buzzing/eating-bugs-an-environmental-solution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *