Je bent 6 minuten verwijderd van een beter begrip van cellulaire voeding

om cellulaire voeding te begrijpen, kun je het grootste deel van een decennium nemen om een doctoraat in microbiologie te behalen of je kunt ongeveer zes minuten opzij zetten om dit verhaal te lezen.

kiezen voor de doctoraatsroute betekent diepere kennis, een mooie graad om in te kaderen en veel mooie woorden om rond te gooien. Maar verder lezen zal eenvoudig vier belangrijke vragen beantwoorden om een uitvoerbaar begrip te bieden van mogelijk het belangrijkste onderwerp in voeding.

en je bespaart een paar honderdduizend dollar in het proces. De keuze is aan jou.

Wat is het verschil tussen cellulaire en reguliere voeding?

een woordschaal.

De meeste mensen praten over voeding op een systeem-voor-systeem of lichaamsbrede schaal. (Voorbeelden: het eten van vezels helpt je je vol te voelen en je gewicht te beheersen, eiwitten ondersteunen gezonde spieren, of je moet je richten op immuunondersteunend voedsel in je dieet. Maar voeding, net als uw algehele gezondheid, begint in de cel.

in feite zou het goed voeden van je cellen—en stiekem is—het echte doel van alle voeding moeten zijn. De disconnectie is dat cellulaire voeding gebeurt op microscopische schaal, en omvat ingewikkelde, ingewikkelde mechanismen.

meer mensen zullen volgen als je praat over voedingsstoffen voor de gezondheid van de hersenen of hart-slimme snacks dan als je WADT in de fijne kneepjes van hoe je machtige mitochondriën goed worden gevoed. En dat is oké. Elk begrip van voeding is nuttig en geweldig voor de volksgezondheid.

vergeet niet dat wanneer je het op een of andere manier over voeding hebt, je eigenlijk over celvoeding praat. Je doet het gewoon zonder te verdrinken in de complexiteit en verbiage van PhD-niveau microbiologie.

Waarom is cellulaire voeding belangrijk?

het behoud van cellulaire gezondheid door middel van goede voeding is essentieel voor het optimaliseren van uw algehele welzijn. Die zin klinkt benauwd, maar het concept is vrij eenvoudig.

Je bestaat uit cellen van verschillende soorten. Als ze niet worden gevoed wat nodig is om de gezondheid te behouden, is het moeilijk om je voor te stellen dat je lichaam zich als geheel geweldig voelt. Anders gezegd: een gebouw van gebroken bakstenen staat niet lang.

celvoeding is het uitgangspunt voor het behoud van de gezondheid van al uw grote lichaamssystemen en algehele fysieke welzijn. En het ondersteunen van cellulaire voeding vereist geen grote verschuiving in het gebruikelijke voedingsadvies.

je wilt nog steeds de vitaminen, mineralen, antioxidanten en macronutriënten die je vindt in gezonde hele voedingsmiddelen. (Meer hierover hieronder. Maar terwijl je op je salade kauwt, kun je nadenken over hoe je het voor je cellen doet, net als voor je taille.

ik begrijp de spijsvertering, maar het lijkt erop dat er een paar stappen voorbij de basis zijn die celvoeding helpen vergemakkelijken. Dus, hoe komen voedingsstoffen uit het dieet uiteindelijk cellen binnen?

elke fase van de spijsvertering breekt je voedsel af in steeds kleinere stukjes die meer bruikbaar zijn. Nadat de opname van voedingsstoffen in de dunne darm plaatsvindt en de moleculen in het bloed worden verdeeld, kunnen je cellen ook beginnen te kauwen.

Dit deel kan verwarrend worden, dus laten we—zo eenvoudig mogelijk—drie van de belangrijkste manieren verkennen waarop voedingsstoffen cellen binnendringen.

  • Route Nr. 1: de cel opent een tijdelijke mond in zijn membraan en slikt in feite in wat hij wil. Dit proces van cellulair eten en drinken—meestal gereserveerd voor grotere moleculen—wordt endocytose genoemd.

lipiden en eiwitten in het celmembraan beginnen muren rond het molecuul te vormen die proberen de cel binnen te komen. Dit lijkt letterlijk op een mond die opengaat-vandaar de mondanalogie. Als het molecuul door het membraan duwt, wordt er een bel omheen gevormd. Die beschermende coating wordt vervolgens afgebroken door speciale eiwitten in de cel en de voedingswaarde ervan wordt gebruikt voor energie, groei, reparatie of wat de cellen ook nodig hebben.

  • Route Nr. 2: voedingsstoffen liften op een dragereiwit (zoals albumine). Dit is als een voedingsstof met een deurwaarder begeleiden het door het membraan set van gesloten deuren en in de cel. In meer wetenschappelijke termen, de dragerproteïnen klampen zich vast aan het voedingsmolecuul en helpen het door te gaan naar de intercellulaire ruimte.
  • Route Nr. 3: spring in een snelle rijstrook in de cel-formeel aangeduid als een kanaal eiwit. Zolang de voedingsmoleculen tests voor grootte, lading en andere eigenschappen doorstaan, kan het vrij gemakkelijk door de poriën die door kanaalproteïnen worden gecreëerd, binnenkomen. Deze toegangswegen kunnen veel meer moleculen per seconde door het membraan en in de cel helpen dan enig ander pad.

ongeacht de route die wordt afgelegd, eenmaal in de cel worden voedingsmoleculen gebruikt voor hun juiste doel om uw gezondheid op cellulair niveau te ondersteunen. De glucose uit koolhydraten in je dieet wordt afgebroken en gebruikt voor energie. Vetzuren (lipiden) en aminozuren (eiwitdelen) worden gebruikt als bouwstenen of energie—afhankelijk van wat nodig is.

welke voedingsstoffen zijn van vitaal belang voor het behoud van gezonde celvoeding?

Lees genoeg over voeding en je zult informatieve déjà vu ervaren. Dat komt omdat het menselijk lichaam nodig heeft wat het nodig heeft—het belangrijkste, die voedingsstoffen die essentieel zijn. En er zijn maar zo veel manieren om het allemaal te verwerven.

je zou een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet moeten eten vol volle groenten en fruit, magere eiwitten, volle granen en heilzame vetten. Dat is de beste manier om de verscheidenheid aan essentiële vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die je cellen nodig hebben te verwerven. Het label “essentieel” komt van het onvermogen van je lichaam om bepaalde stoffen te maken. Dus ze moeten worden gevonden in uw dieet. Je zult ook andere voedingsstoffen bijdragen die je kunnen helpen je gezondheid te behouden.

nu je de belangrijkste Voedingsstoffen voor celvoeding kent, laten we eens kijken waarom ze zo cruciaal zijn voor het behoud van de gezondheid. Het opnemen van al die essentiële macro – en micronutriënten helpt de voedingsbehoeften van de cel te vullen en ondersteunt vier basismechanismen voor het behoud van de cellulaire en algehele gezondheid.

  1. energie: je kunt diep duiken in cellulaire energieproductie en ATP. Maar voor nu is alles wat je moet weten dat je cellen de bindingen van voedingsmoleculen verbreken om energie te ontketenen.
  2. structuur (groei en reparatie): eiwitten, vetten en sommige mineralen worden door cellen gebruikt om cellulaire en lichamelijke structuren op te bouwen of te repareren.
  3. ondersteunende reacties: vitaminen en mineralen fungeren als cofactoren voor enzymen en ondersteunen belangrijke reacties en processen die uw lichaam optimaal laten draaien.
  4. bescherming: antioxidanten kunnen komen in de vorm van vitaminen of andere voedingsstoffen. Hoe dan ook, ze helpen de cellulaire gezondheid te behouden door vrije radicalen uit het metabolisme en omgevingselementen te neutraliseren.

Het is veel te bereiken, maar je bent gemaakt van geweldige cellen. Je taak in de grote machine van gezondheid is eenvoudig: voed je cellen alle belangrijke voedingsstoffen die ze nodig hebben om de algehele gezondheid te behouden.

de moderne voeding en levensstijl kunnen dit lastig maken. Misschien wilt u uw dieet aanvullen om de cellulaire gezondheid te optimaliseren. Als u ervoor kiest, richt u dan op producten met de juiste vormen en hoeveelheden van de essentiële voedingsstoffen en nuttige voedingsverbindingen die u het meest nodig hebt.

https://organismalbio.biosci.gatech.edu/nutrition-transport-and-homeostasis/nutrition-needs-and-adaptations/

https://sciencing.com/do-cells-need-food-5408572.html

https://www.bbc.co.uk/bitesize/guides/zs9krwx/revision/1

https://www.nigms.nih.gov/education/Inside-Life-Science/Pages/how-cells-eat-in.aspx

https://www.livestrong.com/article/420556-the-best-foods-to-eat-for-promoting-healthy-cells/

https://www.britannica.com/science/human-nutrition

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK9831/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK26815/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *