Lighten Up-Ditch Deze Voedingsmiddelen Die Je Naar Beneden Wegen

Er is niets erger dan zich wenden tot een comfort food alleen te worden geplaagd door een buikpijn. Opgeblazen gevoel en ongemak zijn kenmerken van indigestie. En slechte keuzes van voedingsmiddelen die je naar beneden wegen, kunnen de opwinding van de lunch veranderen in een middag waarin je je zwaar en moe voelt.

dat icky, ongemakkelijk gevoel dat je krijgt na overmatig eten in ongezond voedsel heeft vele namen. Indigestie is een overkoepelende term die de opgeblazen, gasachtige, trage en zware sensaties omvat die volgen op een maaltijd die te ver is gegaan.

het is echter niet alleen overeten dat leidt tot indigestie. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen meer maagklachten veroorzaken dan andere—Je zult er snel over lezen. Een goed uitgebalanceerde maaltijd met de juiste porties is gemakkelijk verteerbaar. Maar wanneer eenvoudige koolhydraten of verzadigde vetten je bord domineren, kun je er bijna op rekenen dat je je riem moet losmaken.

een ongezond dieet kan ervoor zorgen dat je lichaam zich uitgeput en moe voelt. Maar positieve veranderingen en gezonde keuzes kunnen de lente weer in je stap zetten. Veel voedingsmiddelen kunnen je spijsvertering vertragen. Gelukkig zijn er net zoveel opties die je vullen zonder je te verzwaren.

laten we eerst enkele van de veel voorkomende bronnen van buikpijn en het voedsel dat je weegt, benadrukken. Je begint met een aantal van de voor de hand liggende slechte acteurs. En vervolgens volgen met verborgen bronnen van het gevoel ” ugh ” na het eten. Vergeet niet dat te veel van elk voedsel kan leiden tot gastro-intestinale klachten die je dag zinkt en je een zwaar gevoel geeft.

het gewicht van vetrijke voedingsmiddelen

1

Dit kan een no-brainer zijn. Maar voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte wegen je zeker af.

voedingsmiddelen met veel verzadigd vet hebben de neiging erg rijk te zijn en kunnen je ongemakkelijk vol laten voelen. Vet (verzadigd en trans) wordt vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen om de smaak te stimuleren. Maar al die smaak heeft een prijs.

vet voedsel is meestal laag in vezels. Dit is een probleem omdat vezels geweldig zijn voor de spijsvertering. Het voegt bulk toe aan de ontlasting en duwt het door het spijsverteringsstelsel. Vetrijke diëten gaan vaak gepaard met constipatie. Zonder vezels om te helpen bij de spijsvertering, vet voedsel laat je buik gevoel zwaar.

gefrituurd voedsel is vooral hard voor je lichaam. Ze hebben geen vezels en ze bevatten weinig essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die u helpen uw energie te behouden. Het is moeilijk om traagheid en luiheid te bestrijden bij het gebruik van gefrituurd, vaak zwaar vet voedsel als brandstof.

alternatief: onverzadigde, gezonde vetten

1

het is onmogelijk om gezond te eten zonder vet in je dieet te hebben. Het is een essentiële macronutriënt. Maar niet alle vetten zijn gelijk geschapen. Kijk uit voor te veel verzadigd vet in je dieet en doe je best om transvetten te vermijden. Focus in plaats daarvan op gezonde onverzadigde vetten (mono en poly) als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

voorbeelden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan onverzadigde vetten zijn: avocado, olijfolie, noten en vis. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten vetten die een gezonde hersenfunctie ondersteunen. Wissel in plaats daarvan een aantal van je voedingsmiddelen met veel verzadigd vet uit met een gezond vet.

verwerkte granen

1

wanneer de lunch rondrolt, is het laatste wat je wilt vullen bewerkte granen. Je vindt ze verstopt in wit brood, witte rijst en pasta. Deze koolhydraten zijn berucht voor het dumpen van suiker in de bloedbaan en het creëren van crashes kort daarna.

geraffineerde granen missen belangrijke componenten zoals zemelen en kiem. Zemelen levert vezels, die energie stabiliseren voor uren na een maaltijd. Met zemelen ontbreken in de vergelijking, een energie slump is gebonden aan een maaltijd van verwerkte granen volgen.

voedingsmiddelen zoals wit brood ontbreken ook aan Kiem. Dit deel van het graan is rijk aan B-vitamines. Je lichaam gebruikt B-vitamines om energie uit het voedsel dat je eet te benutten.

als je te veel verwerkt graan eet, zo veel voor de lunch die een productieve middag voedt. Misschien heb je in plaats daarvan een dutje nodig.

alternatief: volkoren granen

een eenvoudige oplossing voor vermoeidheid veroorzaakt door verwerkte granen is om ze uit te schakelen voor hun volkoren tegenhangers. Volle granen zijn een veel gezondere optie bij het bouwen van een maaltijd.

dat komt omdat volle granen veel vezels bevatten. Ze geven dus gestaag energie vrij en helpen je suikerhoogtes en crashes te voorkomen. Vezels helpen ook de afvalproducten van de spijsvertering door je darmen te reizen. Met betrouwbare energie en een gelukkige buik zijn volle granen een belangrijk onderdeel van een gezonde maaltijd en dieet.

neem geen genoegen met de slaperigheid en maagklachten veroorzaakt door verwerkte, geraffineerde granen. Zet in plaats daarvan volle granen op het menu. Zoek volkoren brood, granen, bruine rijst en volkoren pasta om je dieet af te ronden.

caloriearm voedsel kan leiden tot een zwaar gevoel

1

het is moeilijk te geloven dat caloriearme voedingsmiddelen niet altijd de beste keuze zijn als je een snack nodig hebt. Calorieën zijn de energievaluta van je lichaam. En je moet calorieën in beweging houden om de energie te hebben die je nodig hebt om taken uit te voeren.

het probleem ontstaat wanneer te veel van deze caloriearme opties gedurende de dag worden gebruikt. Onvoldoende calorie-inname zal uw lichaam gevoel uitgeput van energie. Het is moeilijk om werk gedaan te krijgen als je brandstoftank leeg is. En vaak zijn deze snacks voorverpakte, bewerkte voedingsmiddelen met weinig voedingswaarde. Het is dus een dubbele klap voor je lichaam.

beperkt calorieverbruik kan ook averechts werken. En het kan je ertoe aanzetten om meer te eten dan je zou moeten eten bij je volgende maaltijd. Dan gaat de cyclus van slecht voelen door omdat te veel eten traagheid en opgeblazen gevoel veroorzaakt. En het extra voedsel kan je letterlijk verzwaren. Dat komt omdat het kalmeren van overmatige honger met een extra grote maaltijd ook kan leiden tot gewichtstoename.

veranderingen in het metabolisme en de hormonale balans kunnen ook optreden als caloriebeperking een gewoonte wordt. Deze metabolische veranderingen maken het moeilijk om een gezond gewicht te behouden. En hormonale verschuivingen kunnen leiden tot een verminderde stemming en een verminderd gevoel van welzijn.

alternatief: gezonde Snacks in de juiste porties

1

Overindulgence in elk voedsel kan leiden tot gewichtstoename. Maar kiezen voor caloriearm voedsel boven een gezonde snack kan hetzelfde resultaat opleveren. Bij het kiezen van iets om je over ’til tot de volgende maaltijd, vermijd labels zoals: caloriearm, lite, en nul calorie.

kies natuurlijk caloriearme snacks zoals bessen, meloen en komkommer. Deze zullen je vullen en je lichaam voorzien van de broodnodige vitaminen en mineralen.

als je je zorgen maakt over calorie-inname, zoek dan naar verborgen bronnen van calorieën. Koolzuurhoudende dranken, alcohol en sap zitten allemaal vol met calorieën. Deze drankjes stillen de honger niet. Drink in plaats daarvan water en eet gezond, gezond voedsel om je dagelijkse caloriebehoefte te vullen.

koolzuurhoudende dranken tillen je niet altijd op

1

als je je gasachtig en opgeblazen voelt na het eten, kan je keuze van drank de schuld zijn. Koolzuurhoudende dranken zoals frisdrank zijn populair. Maar deze koolzuurhoudende dranken stoppen niet met borrelen na de eerste slok. Ze creëren gas lang nadat je slikt. En hoewel ze je geen zwaar gevoel geven, hebben ze ook geen wenselijk na-effect.

laten we eerst bespreken wat koolzuurhoudende dranken hun karakteristieke bubbels geeft. Koolzuurhoudende dranken bevatten grote hoeveelheden kooldioxide, een gas. Deze gasbelletjes knallen in je spijsverteringskanaal. Dus, de fun fizz in je drankje vertaalt zich in gas en bloat in je buik.

een andere bron van gas uit koolzuurhoudende dranken is de zoetstof. Dieetdranken hebben suikervervangers die zoet smaken als het echte werk. Maar je lichaam kent het verschil en deze vervangende zoetstoffen kunnen moeilijk te verteren zijn.

beperk voedsel en dranken met suikeralcoholen zoals sorbitol, xylitol en mannitol. Deze suikervervangers reizen helemaal naar de dikke darm voordat de afbraak begint. Gas kan het gevolg zijn van deze fermentatie en vertering. Je hoeft deze suikeralcoholen dus niet helemaal te vermijden. Maar grijp hen met mate.

een opgeblazen gevoel en gas zijn zeker een manier om je van je spel af te voelen. Het is moeilijk om comfortabel te krijgen als je je gezwollen en zwaar voelt.

alternatief: Water, Water, Water!

1

Elimineer extra gas uit je dieet door water te drinken. Water is de drank van uw lichaam naar keuze en is vrij van bubbels en zoetstoffen die uw maag later van streek maken.

als smaak is wat je zoekt in een bubbelend drankje, probeer dan je water te infuseren met natuurlijke ingrediënten. U kunt de gewenste smaak bereiken met gesneden citroen, limoen, bessen en komkommer. Wees creatief en voeg ook kruiden toe. Basilicum, rozemarijn en munt zijn populaire opties. Kruidenthee kan ook een goede, niet-cafeïnehoudende optie zijn.

sla ook koolzuurhoudend water over. Zelfs zonder de toegevoegde suiker kan deze koolzuurhoudende drank darmklachten veroorzaken. Drink water in zijn zuiverste vorm. Recht omhoog, op de rotsen, of met een knijp citroen-je maakt de gezonde keuze door vast te houden aan H2O.

zuivel kan je dag in

1

af en toe zal een reis door het zuivelpad je dag laten zinken, of—erger nog—je naar de badkamer laten rennen. Dat komt omdat lactose (een suiker die in de meeste zuivelproducten voorkomt) moeilijk kan zijn voor je darmen om te verteren.

de belangrijkste overtreder is meestal melk. Koemelk bevat veel lactose en kan pijnlijke gassen en diarree veroorzaken bij mensen die het spijsverteringsenzym lactase missen. Als je lichaam moeite heeft om lactose te verteren, Weet je het waarschijnlijk al. Maar liefst 65 procent van de wereldbevolking worstelt om lactose te verteren.

Bloat en vermoeidheid volgen meestal op een aanval met lactose. En deze reactie op lactose maakt het moeilijk voor je lichaam om de voeding te absorberen die melk te bieden heeft. Vergeet niet dat melk rijk is aan botversterkend calcium. Hoe kun je het goede spul uit zuivel halen en maagklachten en een zwaar gevoel voorkomen?

alternatief: yoghurt, kaas en andere gefermenteerde zuivelproducten

Cue gefermenteerde zuivel. Sommige van uw favoriete zuivelproducten zijn al begonnen met de afbraak van lactose. Yoghurt en kefir worden gemaakt met enzymen die de lactose in melk aanpakken voordat deze in je darmen terechtkomt. Deze alternatieven zijn grote bronnen van calcium en probiotica die verder helpen bij de spijsvertering.

als je op zoek bent naar een melkvervanger, probeer dan amandelmelk. Deze en andere notenmelk kan gemakkelijker zijn voor uw spijsvertering. Ze zitten vol met goede dingen zoals calcium en vitamine D. en ze smaken ook geweldig.

als uw gevoeligheid voor lactose bijzonder sterk is, raadpleeg dan een zorgverlener. Ze zullen de beste manieren voor u om de calcium die u nodig hebt zonder afbreuk te doen aan uw comfort te krijgen weten.

Swap It Out

1

nu weet je het voedsel dat je weegt (en dranken, ook), dus wees proactief en schakel ze uit je dieet. Vervang zwaar voedsel voor een met vezels gevulde optie. Balanceer je bord met volle granen en een verscheidenheid aan voedselgroepen. Daag jezelf uit om meer water te drinken. (En als je denkt dat je genoeg H2o hebt gedronken, schenk jezelf dan nog een glas in.)

zoek naar alternatieven voor het voedsel dat je zwaar laat voelen en je ervan weerhoudt om op je best te zijn. Beperk of sla de items in de linkerkolom over en snack op de gezondere opties van rechts:

Weigh You Down

gefrituurd voedsel

voorverpakte gebakjes

transvetten

rood vlees

wit brood

Pasta

caloriearm ____

dieet ____

Soda

p> ijs

lift you up

avocado

olijfolie

vette vis

geroosterde groenten

mager eiwit

volkoren brood

bruine rijst

noten

bessen

meloen

komkommer

infused water

p>

Griekse yoghurt

over de auteur

Sydney Sprouse is een freelance wetenschapsschrijver uit Forest Grove, Oregon. Ze heeft een bachelor of science in human biology van de Utah State University, waar ze werkte als undergraduate onderzoeker en writing fellow. Sydney is een levenslange student wetenschap en maakt het haar doel om actueel wetenschappelijk onderzoek zo effectief mogelijk te vertalen. Ze schrijft met bijzondere interesse in menselijke biologie, gezondheid en voeding.

https://www.bustle.com/articles/143666-6-foods-that-slow-you-down-both-physically-and-mentally

https://ghr.nlm.nih.gov/condition/lactose-intolerance

https://www.healthline.com/nutrition/8-foods-that-cause-constipation

https://www.healthline.com/nutrition/13-foods-that-cause-bloating

https://www.healthline.com/nutrition/foods-that-drain-energy

https://www.healthline.com/health/heaviness-in-stomach

https://www.huffingtonpost.com/entry/6-surprising-foods-that-make-you-tired_us_55b0f6bce4b0a9b94853c8a1

https://medlineplus.gov/bvitamins.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26841435

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28530498

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26176421

https://www.webmd.com/digestive-disorders/features/bloated-bloating#2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *