Ontspan met de voedingsondersteuning van kalmerende voedingsstoffen

rust en ontspanning is waar je lichaam naar verlangt na een lange dag. Af en toe stress voelen kan de rust die je nodig hebt om je batterijen op te laden in de weg staan. Gelukkig zijn er kalmerende voedingsstoffen in uw dieet die uw ontspanningsinspanningen ondersteunen. Of je nu probeert in slaap te vallen of gewoon decomprimeert na een uitdagende dag, anti-stress vitaminen en mineralen staan klaar om je te helpen ontspannen.

neem de tijd om te vertragen—rust is nodig

om je lichaam goed te laten werken, heb je rust nodig. Ontspanning en rust geven je lichaam de tijd om te herstellen en op te laden na de hele dag te hebben gewerkt. Het kost veel energie om je hersenen en lichaam klaar te houden om aan te pakken wat de dag je te wachten staat. Het is dus belangrijk om je lichaam de tijd te geven om een deel van die verbruikte cellulaire energie terug te verdienen.

Er is een ingebouwd lichaamssysteem dat ervoor zorgt dat je rust en herstelt zoals je zou moeten. Het wordt het parasympathische zenuwstelsel (PSNS) genoemd. Deze tak van het zenuwstelsel regelt kalmerend en rustgevend gedrag, zoals slaap. De PSNS zorgt er ook voor dat je lichaam de rusttijd gebruikt om bepaalde functies uit te voeren—spijsvertering is er een van.

vitaminen en mineralen in uw dieet kunnen de functie van PSNS ondersteunen en u helpen ontspannen. Magnesium, zink en B-vitamines optimaliseren het vermogen van je lichaam om op te laden en gezonde rust te ondersteunen. Neem even de tijd om te ontdekken hoe deze kalmerende voedingsstoffen een belangrijke rol spelen in je zoektocht naar ontspanning.

Magnesium en Stress: rust je geest en lichaam

kalmte begint met magnesium. Het staat in de wetenschappelijke gemeenschap bekend als het” kalmerende mineraal ” omdat het een cruciale rol speelt in het vermogen van je lichaam om te ontspannen. Je geest en spieren hebben magnesium nodig om goed te rusten.

je ongemakkelijk voelen kan het moeilijk maken om in de rustgevende slaap te zinken die je lichaam nodig heeft om je door je dag heen te helpen. Magnesium kan je helpen je geest voor te bereiden op rust door de activiteit in de PSNS te optimaliseren, zodat je na een lange dag kunt ontspannen.

Magnesium ondersteunt ook de regulatie van het slaaphormoon melatonine. Het handhaven van gezonde niveaus van melatonine is essentieel voor het sturen van de slaap-waakcycli van uw lichaam. Magnesium optimaliseert de melatoninesecretie, zodat je aan het eind van de dag slaperig wordt en je uitgerust voelt als je wakker wordt.

en dat is niet alles wat magnesium kan doen om gevoelens van rust en rust te ondersteunen. Magnesium bindt zich aan de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA) om je lichaam in slaapstand te brengen. GABA is verantwoordelijk voor het verlagen van de activiteit van het zenuwstelsel, zodat je lichaam zich kan vestigen en rusten.

wat de rest van je lichaam betreft, optimaliseert magnesium het spierherstel na het sporten. Wanneer je spieren strak aanvoelen kan het moeilijk zijn om te ontspannen. Magnesium helpt de spierontspanning te ondersteunen door te voorkomen dat calcium de spiervezels binnendringt. Calciumoverdracht is wat typisch contractie stimuleert.

Hoe werkt deze relatie tussen calcium en magnesium? De twee essentiële mineralen strijden om ruimte in je spieren. Calcium veroorzaakt spiercontractie, terwijl magnesium het tegenovergestelde doet. Wanneer magnesium aanwezig is, kunnen je spieren ontspannen, waardoor je ongemakkelijke gevoelens van spierspanning en krampen kunt voorkomen.

rust en kalmte zijn nodig om je lichaam te laten gedijen. Magnesium is het mineraal dat je lichaam en hersenen kan helpen ontspannen. Help gezonde spierontspanning en slaap met magnesium—het kalmerende mineraal.

zink: een ander mineraal om Stress te beheersen

Stress is een belangrijke antagonist voor het gevoel kalm en uitgerust te zijn. Voer zink in, het spanningsmodulerende mineraal. Zink ondersteunt gevoelens van rust en rust door je hersenen te helpen af en toe stress onder controle te houden, waardoor het gemakkelijker voor je wordt om te ontspannen.

wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de theorie dat zink je hersenen helpt om af en toe stress te beheersen en erop te reageren. Studies geven ook aan dat personen die voldoende zink in hun dieet krijgen, een gezonde stemmingsondersteuning ervaren en gevoelens van welzijn behouden.

zink is een van de belangrijkste essentiële voedingsstoffen die uw geestelijke gezondheid ondersteunen, en uw lichaam vertrouwt uitsluitend op uw dieet voor de levering ervan. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voedingskeuzes uw dagelijkse zinkbehoefte kunnen ondersteunen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zijn onder andere: dierlijke eiwitten, peulvruchten en granen. U kunt uw dieet ook versterken met een hoogwaardig zinksupplement.

B-vitamines helpen de gezondheid van de hersenen op te bouwen

je hersenen zijn verantwoordelijk voor het helpen van je lichaam om te rusten. Het is afhankelijk van neurotransmitters om berichten door je lichaam te sturen wanneer het tijd is om te ontspannen. Eerder Las je hoe GABA en melatonine je vermogen om te slapen en te rusten beïnvloeden. Dat zijn slechts twee voorbeelden van neurotransmitters die je hersenen gebruiken om je te kalmeren.

de hersenen hebben chemische bouwstenen nodig om de neurotransmitters te maken die je lichaam vertellen om te rusten. B-vitamines zijn de voorlopers van veel neurotransmitters. Ze spelen een rol in de chemische interacties die boodschappermoleculen zoals dopamine en serotonine produceren.

Dopamine staat bekend om zijn vermogen om gevoelens van geluk, beloning en plezier te activeren. Serotonine is een stemmingsregulerende chemische boodschapper. Wanneer dopamine en serotonine niveaus binnen een gezond bereik liggen, voel je je gelukkig en tevreden.

beide neurotransmitters beïnvloeden je emotionele en mentale welzijn. Een goede geestelijke gezondheid is noodzakelijk voor rust en ontspanning. Daarom is het essentieel om de neurotransmitters te ondersteunen die een goed humeur behouden. Op die manier kun je helpen om af en toe mentale stress te beheersen die kan leiden tot slapeloze nachten.

B-vitamines helpen de productie van de neurotransmitters te behouden die je geest op zijn gemak kunnen stellen. Ondersteun de productie van dopamine en serotonine in je hersenen met B-vitamines uit je dieet of supplementen. En je kunt je geestelijke gezondheid optimaliseren en je in vrede voelen.

wees gerust, vitaminen en mineralen ondersteunen ontspanning

de kalmerende voedingsstoffen waar je net over hebt gelezen, helpen je te ontspannen, zodat je af en toe stress kunt bestrijden met rust. Magnesium, zink en B-vitamines werken allemaal om je te helpen decomprimeren na een lange dag. Je hersenen en spieren vertrouwen op deze essentiële vitaminen en mineralen om te ontspannen. Zoek naar voedingsbronnen of hoogwaardige supplementen van deze voedingsstoffen om je lichaam te kalmeren.

voedingsbronnen van Magnesium:

 • spinazie
 • amandelen
 • pinda ‘ s
 • zwarte bonen
 • donkere chocolade
 • Avocado

voedingsbronnen van zink:

 • eieren
 • schaaldieren
 • vlees
 • gevogelte
 • vis
 • peulvruchten

voedingsbronnen van B-vitamines:

 • zalm
 • spinazie
 • romaine sla
 • eieren
 • melk
 • peulvruchten

https://www.health.harvard.edu/blog/nutritional-strategies-to-ease-anxiety-201604139441

https://www.webmd.com/anxiety-panic/ss/slideshow-calming-foods

https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2016-12-16/5-natural-supplements-that-will-help-you-relax-this-holiday-season

https://www.huffpost.com/entry/magnesium-the-most-powerf_b_425499

https://www.healthline.com/nutrition/vitamins-for-stress

https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-and-sleep#TOC_TITLE_HDR_9

https://www.psychologytoday.com/us/blog/evolutionary-psychiatry/201309/zinc-antidepressant

https://www.healthline.com/nutrition/zinc#sources

https://www.canwelivebetter.bayer.com/health/food-thought-why-b-vitamins-boost-your-brain

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/15650-magnesium-rich-food

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-b-foods#TOC_TITLE_HDR_9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *