Op zoek naar de echte Chill Pill: voedingsstoffen en stemming

Hanger (een combinatie van honger en woede) is een zeer reële emotionele reactie voor sommigen. Hij steekt zijn lelijke kop op als je honger hebt en er geen eten komt. Als je ooit hanger hebt ervaren, Weet je dat de kracht die voedsel heeft over je humeur.

maar de impact die eten heeft op je houding gaat over meer dan je buik vol houden. Er zijn belangrijke verbanden tussen specifieke voedingsstoffen en stemming. Die verbindingen verdienen verkenning. Dat komt omdat voedingsremedies goed kunnen combineren met gezonde gewoonten, zelfzorg, professionele aanbevelingen en aanpassing van de levensstijl om je humeur te helpen beheren.

je kunt een dieet ontwerpen dat je tevreden houdt en je lichaam helpt de omstandigheden voor een heldere stemming te behouden. En het zal je helpen de hanger op afstand te houden.

de basisprincipes van voedsel, voedingsstoffen en stemming

1

als je je afvraagt waarom voedsel belangrijk is voor je humeur, geef je hersenen de schuld—meestal. Het commandocentrum van je lichaam behandelt de eisen van het runnen van je lichaam. Maar het is ook behoorlijk veeleisend.

je hersenen roeren door veel energie. Het is ook een beetje een hedonist die een aangename beloning boven bijna alles waardeert. Voedsel is de sleutel tot calorische tevredenheid en biedt ook plezier voor je hersenen. Eten triggert de afgifte van belangrijke hersenchemicaliën (neurotransmitters genoemd) met banden met stemming—vooral endorfines, serotonine en dopamine.

het zijn echter niet alleen je hersenen. De voedingsbehoeften van je hele lichaam kunnen van invloed zijn op hoe je je voelt. Zelfs kleine tekorten aan voedingsstoffen kunnen grote gevolgen hebben. Een tekort aan enkele micronutriënten kan een kettingreactie veroorzaken. Enzymen (helperproteïnen in je lichaam) werken niet zo goed zonder vitaminen en mineralen om hun activiteit te ondersteunen. Wanneer enzymen niet in topvorm zijn, kan je humeur—en andere aspecten van je gezondheid—eronder lijden.

dat is waarschijnlijk de reden waarom adequate voeding (inclusief suppletie) in veel studies en meta-analyses is aangetoond om je humeur te ondersteunen. Een specifiek dubbelblind experiment testte grote doses van negen vitaminen tegen een placebo. Na een jaar meldden mannen en vrouwen dat ze allebei aangenamer waren.

wetenschap ondersteunt de banden tussen voedsel, voedingsstoffen en stemming. Hoe kun je deze kennis in je voordeel gebruiken? Welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen moet u richten? De antwoorden wachten in deze lijst van stemmingsondersteunende voedingsstoffen en verbindingen.

Magnesium voor je humeur

1

je hele lichaam heeft magnesium nodig. Daarom is het een essentieel mineraal. Maar het gaat verder en verder, en fungeert als een helper voor meer dan 300 enzymsystemen in je lichaam. Met die wijdverspreide impact, moeten er wat crossovers zijn met stemmingsmanagement, toch?

een dergelijke verbinding tussen magnesium en stemming gebeurt in je hersenen (geen verrassing). Het mineraal fungeert als buffer voor belangrijke receptoren in zenuw-en hersencellen. Deze beschermende actie helpt deze cellen gezond te houden.

Magnesium speelt ook een rol bij stressreacties. Het werkt als een drievoudige controle op stressreacties in je lichaam: in de hersenen helpt het normale stresshormoonspiegels te handhaven.bovenop de nieren ondersteunt magnesium de normale reactie van de bijnieren op een hormoon dat de productie van cortisol en adrenaline activeert, wat helpt bij het ondersteunen van gezonde niveaus van deze stresshormonen.

 • In de bloedbaan kan het fungeren als een bloed-hersenbarrière om een gezonde interactie tussen stresshormonen en de hersenen te behouden.
 • om het allemaal af te maken, heeft magnesium banden met het handhaven van normale, gezonde serotonineniveaus in de hersenen. Serotonine is je meester mood maintainer en is verbonden met gevoelens van geluk.

  vind magnesium in groene bladgroenten, volle granen, noten, vlees en melk. Zelfs hard water bevat variabele hoeveelheden van dit mineraal.

  zink is een geweldig Stemmingsmetaal

  1

  net als magnesium is zink een helper in meer dan 300 enzymen. Maar de grootste voorraad zink bevindt zich in de hippocampus van je hersenen—een belangrijk stemmingscentrum.

  zink helpt ook bij de gezondheid van de hersenen door zijn rol in celgroei, differentiatie en neurale functie. Het neemt deel aan het fine-tunen van stressreacties in je hersenen en lichaam. Zink is zelfs belangrijk voor celsignalering en verschillende hersenchemicaliën.

  Studies over geheugen, leren en stemming hebben verbanden gevonden tussen optimale zinkniveaus en het ondersteunen van de gezondheid van de hersenen en normaal stemmingsonderhoud. Mis dit mineraal niet. Je kunt zink vinden in vlees, lever, eieren, oesters en zeevruchten.

  In de stemming voor B-vitamines

  1

  als je overweldigd raakt door het proberen de verschillen tussen alle B-vitamines te begrijpen, is er een oplossing. Neem een verscheidenheid van deze acht essentiële vitaminen. Het zal je niet helpen om ze recht te houden, maar veel van de B-vitamines hebben aangetoond dat ze je humeur ondersteunen. Je zult je er in ieder geval goed bij voelen.

  B-vitamines zijn van cruciaal belang voor de productie van chemische stoffen in de hersenen die van invloed zijn op je humeur—met name dopamine en serotonine. Beide hersenchemicaliën hebben banden met geluk en plezier. Als je geengenoeg B-vitamines (vooral B6 en B12) om voldoende hoeveelheden van de neurotransmitters te maken, je kunt het beginnen te voelen.

  verschillende B-vitamines helpen ook om je zenuwen gezond te houden. Dat is belangrijk voor een goede communicatie, die een rol speelt in je algehele gemoedstoestand. Thiamine (B1) is ook aangetoond in studies om de stemming te ondersteunen.

  de B-vitamines zijn verspreid over het voedingslandschap. Vind thiamine in bruine rijst en squash. Riboflavine zit in zuivelproducten, spinazie, amandelen en broccoli. Bonen, bananen, aardappelen, vlees en noten bevatten vitamine B6. Voor foliumzuur, wenden tot peulvruchten, asperges, verrijkte ontbijtgranen en spinazie. En B12 is overvloedig aanwezig in zeevruchten, rundvlees, vis en eieren.

  Omega-3 vetzuren: in de stemming, vet is je vriend

  1

  je hersenen zijn ongeveer 60 procent vet. Het is gewoon een feit, want vet—vooral essentiële vetzuren zoals omega-3—vetzuren-is waar je hersenen voornamelijk uit bestaan. En omdat je hersenen grotendeels verantwoordelijk zijn voor je humeur, heeft vet banden met hoe je je voelt.

  de vette samenstelling van je centrale zenuwstelsel is cruciaal voor een goede signalering. Omega-3 vetzuren vormen ongeveer 20 procent van je hersencelmembranen en je zenuwstelsel bestaat ook uit veel vet. Dus, het houden van die membranen gevuld met essentiële vetzuren helpen gezonde membranen te behouden, wat helpt bij het bevorderen van gezonde signaleringen en het ondersteunen van een evenwichtige stemming.

  je lichaam kan niet genoeg maken van de belangrijke omega-3 vetzuren (DHA en EPA) die je nodig hebt. Daarom zijn ze zo belangrijk. Je zult je moeten richten op je dieet. Het toevoegen van meer vette, koudwatervis (denk aan makreel, zalm, haring en ansjovis) aan uw maaltijden is een geweldige manier om meer omega-3 DHA en EPA binnen te krijgen.

  cafeïne kan meer dan energie verhogen

  1

  je wilt niet met sommige mensen praten voordat ze hun ochtendkoffie hebben gehad. Geef cafeïne de schuld.

  ‘ s werelds meest populaire natuurlijke stimulant heeft grote effecten op energie en stemming. Het draait het centrale zenuwstelsel van het lichaam op en doet dit al eeuwenlang over de hele wereld. De populariteit en levensduur van deze stof die de stemming beïnvloedt, zegt veel over de kracht en effectiviteit van cafeïne. Maar hoe werkt het eigenlijk?

  De Lange Verklaring omvat veel chemische stoffen en receptoren in de hersenen. Het korte antwoord is dat cafeïne je hersenen en zenuwstelsel superchargt. Het ondersteunt je natuurlijk stimulerende chemicaliën, waardoor je alert blijft en je beter voelt over de dag.

  zorg ervoor dat je je cafeïne-inname beheert, zodat het je angsten niet overstimuleert of je slaapschema uit de war gooit. Je kunt cafeïne vinden in koffie, groene en zwarte thee en chocolade.

  donkere chocolade, lichtere stemmingen

  1

  het bereiken van chocolade wanneer je je down voelt is natuurlijk. Dat komt omdat het de koning van mood foods is. En het gebruik van donkere chocolade heeft goed bestudeerde stemmingsvoordelen en is veel beter voor je dan melkchocolade.

  hoe meer cacao (of cacao) in de chocolade zit, hoe meer stemmingsondersteunende verbindingen je zult vinden. Anandamide is er een van. Dit vetzuur fungeert als een neurotransmitter die de stemming kan beïnvloeden. Een andere, fenylethylamine, is een organische verbinding die werkt als een stemmingsondersteunende chemische stof voor de hersenen en het zenuwstelsel.

  wees voorzichtig met deze semi-zoete traktatie. Je krijgt nog steeds suiker en veel vet. Maar donkere chocolade (hoe hoger het percentage cacao of cacao, hoe donkerder het product) heeft een betere balans van heilzame en ongezonde componenten.

  voedingsstoffen en stemming: andere opkomende verbindingen

  1

  onderzoekers evalueren voortdurend nieuwe verbindingen tussen specifieke voedingsstoffen en stemming. Ze kiezen verschillende plantaardige stoffen uit het dieet en de hele wereldgeschiedenis om te onderzoeken hoe ze een gezonde, normale stemming ondersteunen.

  Hier zijn slechts een paar verbindingen die al lang bestaan, maar nieuw, opkomend onderzoek hebben over stemmingsonderhoud:

  • saffraan: een levendige specerij gemaakt van de saffraan krokus bloem.Ashwagandha: een belangrijk kruid dat al duizenden jaren als kruidenpreparaat in India wordt gebruikt.
  • citroenmelisse: een veel voorkomend kruid in de muntfamilie.

  voed je humeur

  neem de leiding over je temperament. Verpak je dieet met voedingsmiddelen die deze stemmingsondersteunende voedingsstoffen bevatten. En zie hoe dieetbeslissingen meer kunnen doen dan het hanger monster afweren. Als je moeite hebt om deze voedingsstoffen in je maaltijden te passen, is suppletie een goed alternatief—vooral voor degenen die mogelijk dieetbeperkingen hebben. Of het nu gaat om een maaltijd of suppletie, het is tijd om ‘het eten van je gevoelens’ een nieuwe betekenis te geven.

  “10 voedingsstoffen die je geest kunnen verheffen”

  ” cacao polyfenolen en cardiovasculaire gezondheid.”Science Direct online.

  “heeft dieet invloed op onze stemming? De Betekenis van foliumzuur en homocysteïne”

  “effecten van vitamine-en Mineralensuppletie op Stress, milde psychiatrische symptomen en stemming in niet-klinische monsters: een Meta-analyse

  “effecten van vitamine D-suppletie op symptomen van depressie bij proefpersonen met overgewicht en obesitas: gerandomiseerde dubbelblinde studie”

  “Magnesium en de hersenen: de originele Chill Pill”

  “Omega-3 vetzuren voor stemmingsstoornissen”

  “Omega-3 vetzuren voor het stimuleren van stemming”

  “Omega-3 vetzuren voor stemmingsstoornissen”

  “Omega-3 vetzuren voor het stimuleren van stemming”

  ” rol van zink in de ontwikkeling en behandeling van stemmingsstoornissen.”

  ” De effecten van voedingsstoffen op de stemming.”

  “De opkomende rol van zink bij depressie en psychose.”

  ” vitaminen: krijg je Bs.”

  “vitaminesuppletie voor 1 jaar verbetert de stemming”

  “wat cafeïne doet met je lichaam en hersenen”

  ‘waarom voelt Koffie ons zo goed?’

  “zink: een antidepressivum”

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *