Spice Up Your Life-eet een gevarieerd dieet

uw oude, betrouwbare maaltijden zijn het gemakkelijke antwoord op een dinerdilemma. Maar als je merkt dat je verstrikt bent in menu malaise, doe jezelf een plezier—meng het voedsel dat je koopt en eet. Chowing neer op een gevarieerd dieet levert de brede waaier van voedingsstoffen die je nodig hebt om goed te leven.

Dieetvariëteit biedt ook andere gezondheidsvoordelen. Het diversifiëren van het voedsel dat je eet, helpt de gezondheid van het totale lichaam te ondersteunen-zie meer over de details hieronder. Het smaakt ook goed! En als je een gevarieerd dieet eet, voel je je beter dan de fastfood en verpakte snacks die vaak een voedzame maaltijd kunnen vervangen.

ga de uitdaging aan en voeg nieuwe voedingsmiddelen toe aan je routine. Hier leest u hoe u uw go-to-maaltijden een pauze kunt geven en variatie in uw dieet kunt injecteren.

Dieetvariëteit begint bij de supermarkt

1

per definitie betekent een gevarieerd dieet het eten van voedsel uit alle voedselgroepen. Dit zorgt ervoor dat je een breed spectrum van de macronutriënten, vitaminen en mineralen krijgt die je lichaam nodig heeft om je op je best te voelen. Niet iedereen is echter goed in het kopen en koken van de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die een gezond dieet vereist.

een recente studie schetst een duidelijker beeld van hoe weinig variatie mensen hebben in hun dieet. In 2017 vergeleken onderzoekers de winkelgewoonten van vier generaties volwassenen.

wetenschappers wilden leren over winkelen en eetgedrag in verschillende leeftijden. Dit was de focus omdat je veel kunt vertellen over de gezondheid van een persoon door de manier waarop ze winkelen voor voedsel. En in het geval van de millenniumgeneratie is het wat ze niet kopen dat meer onthullend is.

De studie toonde aan dat millennials minder geld uitgeven aan boodschappen dan hun voorgangers. Ze eten liever meer en koken minder thuis. En het kleinste deel van hun geld gaat naar het kopen van gezond voedsel zoals volle granen, groenten en mager vlees.in plaats daarvan besteden millennials het grootste deel van hun budget aan kant-en-klare voedingsmiddelen die niet voldoen aan de standaard voor goede voeding.

Hoe beïnvloedt dat de variatie van je dieet? Als het gaat om handige snacks en voorverpakte voedingsmiddelen, is de inhoud vergelijkbaar. Zetmeel, suikers, transvetten en weinig vezels. Niet het brede scala aan voedingsstoffen die je kunt vinden in een divers dieet van whole foods.

de levendige reeks vitaminen en mineralen in fruit en groenten kan grotendeels afwezig zijn in een dieet van kant-en-klare voedingsmiddelen. Maar je kunt de kwaliteit van je voeding verbeteren door meer voedselgroepen op je boodschappenlijstje te plaatsen.

Millennial of niet, trek je dieet uit de sleur die afhankelijk is van voorverpakte voedingsmiddelen. Neem een les van oudere generaties en zet meer geld opzij voor gezonder, volwaardig voedsel. Het zal uw boodschappenlijstje interessanter maken en de voedingsvariatie vergroten.

lichaamsvoordelen van een gevarieerd dieet

1

overvloedig bewijs ondersteunt het concept dat het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen het beste is voor je gezondheid. Dat komt omdat het diversifiëren van je dieet de bronnen van de vitamines, mineralen en macronutriënten die je lichaam voeden, verbreedt, wat belangrijk is.

je lichaam gebruikt tientallen voedingsstoffen die je dieet moet bieden. Dat is een reden waarom elke dag hetzelfde eten vermoeiend is. Een gezond lichaam heeft een grote vraag naar macro – en micronutriënten. En je kunt ze niet allemaal op één plek verzamelen.

je lichaam voorzien van een overvloed aan voedingsstoffen is belangrijk voor de gezondheid van het hele lichaam. Alle systemen, organen en cellen van je lichaam hebben deze essentiële macro – en micronutriënten nodig. Maar er zijn specifieke voordelen voor het lichaam.

Dieetvariëteit voorspelt een gezonder hart-en gewichtsbereik. Dat zijn goede redenen om te kiezen voor diversiteit in uw restaurant. Met een doel om meer te eten van elke voedselgroep, heb je meer kans om de crackers en chips over te slaan en gezonde en meer duurzame voedingsmiddelen te kiezen. Dit leidt tot het kiezen van vezelrijke, caloriearme, voedingsrijke voedingsmiddelen die een gezond hart en gewicht ondersteunen.

een andere reden voor een meer gevarieerd dieet is de kracht diversiteit brengt aan je darmen. Zoveel in het lichaam wordt beïnvloed door het spijsverteringskanaal. Bijna alle opname van voedingsstoffen vindt plaats in de dunne darm en je immuniteit wortelt ook in de darm.

bacteriën en microben werken samen met de cellen in je dunne darm om voedsel te verteren en voedingsstoffen te extraheren. Maar je microbioom heeft voeding nodig, net als de rest van je lichaam. Prebiotische (die met vezels) en probiotische voedingsmiddelen (die goede bacteriën bevatten) helpen u een gunstige microbiële balans te behouden. Dit maakt wat je je microbioom voedt belangrijk.

in je zoektocht naar variatie,probeer manieren te vinden om voedingsmiddelen toe te voegen die een goede spijsvertering en microbiële diversiteit aan uw dieet vergemakkelijken. Peulvruchten, volle granen, fruit en groenten zijn goede bronnen van de prebiotica die de darmgezondheid ondersteunen. Gefermenteerde zuivelproducten (yoghurt en kefir) evenals zuurkool, miso, kimchi en andere gezonde, plantaardige opties helpen de probiotica te bieden die uw darmen nodig hebben om de gezondheid te behouden.

dus, de zaak voor een breed dieet is vrij eenvoudig: inclusief items uit de hele voedselgroepen vult uw maaltijden met substantie en variatie, terwijl het leveren van het spectrum van voeding die je nodig hebt om gezond te zijn.

Tips om de variatie in uw dieet te vergroten

1

als je je dieet meer diversiteit wilt geven, zijn hier een paar ideeën om je op weg te helpen:

  1. koop in het seizoen

een geweldige manier om je eten steeds meer te variëren, is om fruit en groenten te kopen tijdens het hoogseizoen. Niet alle groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Maar wanneer u in het groeiseizoen voor voedsel winkelt, geniet u van uitzonderlijke smaak en versheid. Ontdek wanneer je kunt verwachten dat je favorieten het rijpst zijn.

het plukken van seizoensproducten voegt het hele jaar door een laag variatie toe aan uw dieet, omdat wat in het seizoen is, altijd verandert. In plaats van altijd een appel te pakken, kies je bramen en aardbeien tijdens het warme bessenseizoen. Pluk sinaasappels in koelere maanden. Je zult een draaiende kalender van gezond voedsel aannemen om te eten terwijl fruit en groenten door hun seizoenen heen draaien. 

  1. probeer Perimeter Shopping

misschien is een verandering in de manier waarop je winkelt alles wat je nodig hebt om je maaltijden op te fleuren. Probeer perimeter shopping eens.

Deze techniek kan je helpen bij het opschudden van wat je kiest in de supermarkt. En het principe is eenvoudig. Probeer alleen voedsel gevonden langs de omtrek van de winkel in uw winkelwagen. Dit is waarom. De omtrek van de meeste supermarkten is bekleed met gezond voedsel dat niet in de schappen in het midden van de markt te vinden is. Aan de buitenkant vind je vers fruit, groenten, mager vlees, zuivel en volle granen.

verwerkt, handig verpakt voedsel bevindt zich meestal in de gangpaden langs het midden van de winkel. Omdat items uit de gangen in het midden snel en gemakkelijk te pakken zijn, vergeet je misschien dat ze niet het beste voor je zijn. Vertak je van je comfortfood en probeer maaltijden te maken met wat je langs de omtrek kunt vinden.

  1. Wees creatief

Plan maaltijden die voedingsmiddelen op nieuwe manieren gebruiken. Vervang spaghetti squash of courgette noedels voor uw gewone pasta. Probeer gerijsde bloemkool in plaats van witte rijst. Het uitwisselen van voedsel nietjes zoals deze maakt het toevoegen van variatie aan uw dieet eenvoudig en bevredigend. Om nog maar te zwijgen van de toegevoegde vitaminen, mineralen en andere micronutriënten die je ook zult oppikken.

  1. Hoe helderder hoe beter

het opmerken van de kleuren van het voedsel op je bord zet je op weg naar het creëren van een meer gevarieerd dieet. Dat komt omdat diverse voedingsmiddelen komen in een regenboog van kleuren, en een maaltijd met verschillende middelen je bent uit om een goede start.

de kleuren van je eten wijzen ook op de voedingsstoffen die ze letterlijk op tafel brengen. Oranje en gele voedingsmiddelen (zoals wortelen en paprika ‘ s) zitten vol met vitamine A om uw gezichtsvermogen te ondersteunen. Groene voedingsmiddelen zoals broccoli en spinazie bevatten ijzer en calcium om de gezondheid van uw rode bloedcellen te behouden. Rood en paars fruit en groenten zitten boordevol vitamine C en K om je immuniteit te ondersteunen en te helpen bij een gezonde opslag van mineralen in je botten.

stel je voor wat je zou missen als je monochrome maaltijden at. In plaats daarvan, overstroom je lichaam met de voeding die het verdient door meer kleur op je bord te spatten. Daag jezelf uit om van elke kleur van de regenboog te eten.

  1. Plan vooruit

een zekere manier om je keuken te diversifiëren is door gezond, gevarieerd voedsel van tevoren voor te bereiden. Drukke dagen knijp elke ruimte uit om te koken, dus het is verleidelijk om genoegen te nemen met een kom ontbijtgranen of een reis door de rit. Die opties laten je zonder de gezonde variëteit die je dieet hard nodig heeft.

pak je vriezer vol met gemengde groenten en fruit voor dagen dat je niet kunt koken. Stoom bevroren groenten voor een snelle hap. Een fruit smoothie met bessen, perziken en banaan is een geweldig alternatief voor een mat fastfood sandwich-met vele malen de voedingswaarde.

1

Houd een assortiment van gezonde, leuke en smaakvolle voedingsmiddelen binnen handbereik, zodat u kunt genieten van de voedingsvariatie die uw lichaam verdient.

https://www.ers.usda.gov/webdocs/publications/86401/eib-186.pdf?v=43097

https://www.eatforhealth.gov.au/eating-well/tips-eating-well/how-add-variety-your-diet

http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/nutrition/a-healthy-lifestyle/benefits-of-a-balanced-diet

https://health.gov/dietaryguidelines/dga95/variety.htm

https://www.choosemyplate.gov/eathealthy/vegetables/vegetables-nutrients-health

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322268.php#improved-gut-health

https://www.medicaldaily.com/should-you-eat-same-thing-every-day-why-food-variety-important-397547

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *