U kunt traditie en technologie combineren om uw gezondheid te ondersteunen-hier is hoe

elke paar maanden is er vooruitgang in de slimme telefoontechnologie. Elke paar weken lijkt de wetenschap met nieuwe, opwindende ontdekkingen te komen. Elke paar uur een nieuw idee boeit het internet. Dat maakt het lijken alsof de wereld steeds sneller versnelt naar een sci-fi toekomst.

hoe geavanceerd elke spraakgestuurde, algoritme-gedreven gadget ook is, de basisprincipes van de menselijke gezondheid zijn gelukkig in de oudheid verwikkeld gebleven—een constante in een wervelwind van verandering. Deze relatieve stasis stelt u in staat om terug te kijken naar wat er uit oude culturen is gewerkt om uw gezonde levensstijl vandaag de dag vorm te geven.

in het belang van uw voortdurende welzijn, leren om te leunen op de wijsheid van traditionele benaderingen van over de hele wereld. Dat betekent niet dat je die nieuwe fitnesstracker moet gooien of je maaltijdplanning-app moet vernielen. Je zult hieronder zien hoe je oude wijsheid kunt mengen met de technische hulpmiddelen van de moderniteit om je je beste leven te laten leiden.

zoek balans

het concept van balans is door de eeuwen heen relevant gebleven—in tegenstelling tot de toegewijde praktijk ervan. Je hoort vaak over evenwichtige diëten, work-life balance, enzovoort. Maar het is vooral lippendienst.

balans zoeken is een doel dat actie en aandacht vereist. In plaats van zoveel onevenwichtigheid te verdragen, gebruik je de beschikbare hulpmiddelen om een harmonieuze, gezonde levensstijl te behouden.

 • stel timers in om grenzen rond taken te definiëren, zodat ze niet in de tijd bloeden voor uzelf of uw gezin.
 • gebruik telefoonfuncties die meldingen gedurende een bepaalde tijd snoozen of die uren hebben besteed aan het uitschakelen van apparaten, zodat je je kunt concentreren op aanwezig en bewust zijn.
 • organiseer je dagen om de balans te bieden die je wilt—de structuur en de intentie van de actie zijn beide nuttig.
 • Volg uw voedselinname met behulp van een app om een ongepolijst beeld te zien van wat u elke dag eet.
 • wendt u tot programma ‘ s of online gezondheidscoaches om u te helpen zich te vestigen in een uitgebalanceerd dieet dat voor u werkt.vergeet niet om je energie-output in evenwicht te brengen met revitaliserende zelfzorgactiviteiten—van meditatie tot het beoefenen van hygge (de filosofie van gezellig comfort).

Vermijd overtollige

het balanceren van je leven betekent het vermijden van overtollige, dus de twee doelen voeden elkaar. Je kunt je werk en gezinsleven niet in balans brengen als je 12 uur per dag werkt. En een uitgebalanceerd dieet is niet mogelijk met een overmaat aan suikerhoudende snacks die de weegschaal kantelen—letterlijk en figuurlijk.

maar overdaad is buitengewoon moeilijk te vermijden. Dit tijdperk van overvloed betekent dat veel culturen zwemmen in overtollige informatie, overtollige calorieën, overtollige materiële bezittingen en meer.

Er zijn oplossingen. Een deel van het werk dat je doet om je leven in evenwicht te brengen, zal ook helpen om overtollig te verminderen. Hier zijn een paar andere manieren om veel aspecten van je moderne bestaan te matigen:

 • houd calorieën in en uit om calorie-excessen te voorkomen die kunnen leiden tot gewichtstoename.
 • als je alcohol drinkt, doe dat dan met mate—bereikt via een tracking-app, of goede, ouderwetse beperkingen opgelegd door zelfbeheersing en hulp van je vrienden.
 • ontruim je fysieke ruimtes om ze gezondere plekken te maken.
 • gebruik meditatie-apps of andere mindfulness-tips om een deel van de stress die je hoofdruimte verdringt, je focus steelt en je energie ondermijnt, af te werpen.
 • Beperk uw schermtijd (smartphone, tablet of TV) waar mogelijk. Daar zijn ook apps voor.

neem de holistische benadering

detailgericht zijn is een geweldige kwaliteit om te hebben. Het helpt op kantoor en thuis. Het volgen van details en het focussen op details verdoezelt echter vaak het grote geheel.

Details hebben de mensheid echter niet altijd geplaagd. Oude oosterse filosofieën richten zich op een holistische benadering van het leven—en van gezondheid. Traditionele Chinese gezondheidsbenaderingen behandelen het lichaam als een geheel, terwijl westerse praktijken de neiging hebben zich meer te richten op de specifieke kenmerken van individuele systemen.

maar de absolute waarheid – een feit dat alle tradities omvat-is dat het lichaam een hyper-verbonden machine is. Uitzoomen om deze verbindingen te zien en het grote plaatje van je lichaam en je algehele welzijn in de gaten te houden, kan je helpen gezond en gelukkig te blijven.

meer holistisch zijn betekent het onderhouden van uw totale lichaamsgezondheid en het ondersteunen van al uw pijlers van welzijn. Gebruik de smartphone-apps die tot uw beschikking staan om trainingen voor het hele lichaam te vinden, tijd te plannen voor alle aspecten van uw gezondheid en uw dieet te ontwerpen om uw algemene gezondheidsdoelen te dienen.

oefen zelfmassage technieken

Massage is een ticket naar een rijk van luxe ontspanning. Spierspanning en stress smelten met elke minuut weg, waardoor je aan het eind een plas pure rust achterlaat. Maar soms zit je vast aan het werk met spanning die rond je lichaam kabbelt en je energie en rust uitwringt bij elke golf. En er is geen massagetafel of pluizig gewaad voor mijlen.

oude tradities-met hun zelfmassage technieken-kunnen een wereld van verschil maken voor spierontspanning en kalme gevoelens. Je hoeft niet geboren te worden met magische massagehanden om verlichting te vinden wanneer een spa-afspraak niet mogelijk is.

Hier is wat je kunt doen:

 • masseer alleen spanningsgebieden of milde pijn. Het op de verkeerde manier masseren van het verkeerde gebied (zoals een gebied dat scherpe pijn ervaart) kan de zaken erger maken.gebruik Druk op gebieden van dichtheid en gebruik cirkelvormige bewegingen om knopen uit te werken.
 • probeer twee vingers, een knokkel of je duimen te gebruiken—wat het meest comfortabel is voor het gebied waar je aan werkt.
 • beperk jezelf tot ongeveer 30 seconden op elk gebied dat je masseert.
 • begin Licht op de druk en druk nooit zo hard als je kunt.
 • gebruik foam rollers, tennisballen of massagegadgets om je vermogen om spanning uit te oefenen te verbeteren. (Gebruik alleen stimulators en rollers zoals aangegeven en geïnstrueerd door de fabrikant of een gezondheidswerker.)
 • vind video ‘ s of tutorials voor begeleide verkenning van verschillende zelfmassage technieken.
 • Boek tijd met een professionele masseuse van hoge kwaliteit voor hulp bij het omgaan met probleemgebieden.

bekijk voedsel als een functioneel onderdeel van uw algehele gezondheid

de focus op voeding is door de eeuwen heen sterk gebleven. Helaas is de schijnwerpers vandaag de dag meestal gericht op gewichtsbeheersing of esthetiek-niet zozeer op hoe voedsel uw algehele gezondheid kan ondersteunen.

een gezond gewicht is belangrijk. En je concentreren op je dieet volgt eigenlijk samen met oude tradities. Het doel is net iets anders.

traditionele chinese voeding-en andere langdurige filosofieën—hebben de neiging om voedsel te zien als functioneel voor de gezondheid, waardoor er meer intentionaliteit ontstaat bij voedingsbeslissingen. Dit betekent dat ingrediënten worden gekozen om specifieke aspecten van de gezondheid te ondersteunen, terwijl ook uw holistische welzijn wordt behouden.

dus begin je relatie met voedsel en dranken opnieuw in te kaderen om functionaliteit op te nemen, samen met overwegingen zoals smaak, calorieën en macronutriënten. U kunt meer leren over traditionele chinese voeding en vervolgens uw kennis toepassen door technologie te gebruiken om maaltijdplanning en uw dieet gemakkelijker te vormen en vervolgens te volgen.

https://www.success.com/6-tips-to-create-a-balanced-life/

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/work-life-balance/art-20048134

https://www.healthline.com/health/self-massage

https://www.shape.com/lifestyle/mind-and-body/how-to-self-massage-at-home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *