Uw Menu voor gezond eten onderweg

zelfs instant rijst duurt vijf minuten om te koken. Duw indien mogelijk de aanzienlijke absurditeit van dat feit opzij en zie het in plaats daarvan als een commentaar op de tijd die het kost om voor jezelf te koken. Die tijdelijke investering is een van de weinige nadelen van het maken van uw maaltijden. Maar als gezond eten onderweg je doel is, moet je misschien de meer tijdrovende componenten van koken weggooien.

drukke schema ‘ s gaan immers niet goed samen met het bouwen van smaaklagen gedurende uren werk aan een sappige vlecht. Dat is triest voor je smaakpapillen en, mogelijk, je algehele gezondheid.

koken is echt geweldig als je tijd hebt. Je controleert de ingrediënten, het zoutgehalte en hebt de neiging om gezondere gerechten te produceren. Om nog maar te zwijgen van alle andere mentale, emotionele en financiële voordelen die je kookt door je eigen chef-kok te zijn.

maar langzaam jezelf urenlang stomen over een hete, vochtige reeks potten en pannen is niet de enige manier om gezond te eten. Je kunt nog steeds genieten van maaltijden die gemakkelijk, snel en goed voor je zijn. Het kan gewoon betekenen dat je je houten lepel en spatel holstert ten gunste van voedsel dat je niet hoeft te koken. Het goede nieuws is dat smakelijke en gezonde opties in overvloed zijn.

Blader door het onderstaande menu om u te helpen gezonde on-the-go voedselopties te kiezen. Elk van hen is een enorme verbetering ten opzichte van een reis naar de automaat, rijden door, of draaien rond uw favoriete levering app.

op de vlucht: Grab-and-Go gezonde maaltijden en Snacks

soms heb je zo ‘ n haast dat je eigenlijk een cartoon tornado bent. Je zou geluk hebben om het huis uit te komen met twee van dezelfde schoenen aan, laat staan gezond onderweg eten. Tijdens deze meest hectische tijden, kunt u nog steeds een paar minuten (en dat is alles wat het zal duren, beloven) om een snack of voedzame maaltijdvervanger te grijpen.

hier zijn je beste opties om te haken als je wervelwind ’s ochtends of’ s middags je de wereld in slingert:

 • een shake van hoge kwaliteit met veel voedingsstoffen en ontworpen voor Duurzame Energie
 • een of twee snackbars voor de dag-idealiter vol met ingrediënten voor hele voedingsmiddelen, een goede bron van vezels en geschikt voor uw dieet doelen
 • een eiwitrijke kaastokje
 • hele vruchten (appels, sinaasappels en bananen zijn erg draagbaar) of zelfs een enkele portie appelmoes of andere fruitbekers zonder toegevoegde suiker
 • een zak met on-the-go groenten, zoals baby wortelen, selderijstokjes, mini paprika ‘ s, suiker snap erwten of radijs

Healthy Eats thrown together quickly

er zijn momenten dat je niet letterlijk het huis uit rent. Het voelt misschien niet zo, maar je hebt eigenlijk wel tijd—vooral als je een paar minuten vroeg in de ochtend doomscrolling op sociale media uitknipt—om een paar ingrediënten bij elkaar te gooien.

een paar van uw snelle, gezonde maaltijdopties zijn als volgt:

 • Selderijstokjes en uw favoriete voedzame notenboter
 • wortelen (baby-of stokstijl) en hummus
 • een handvol noten en verse bessen
 • single-serve popcorn
 • Griekse yoghurt en een vers fruit naar keuze

volledige maaltijden zo snel mogelijk gedaan

het hebben van een heleboel eenvoudige snacks om te maken is essentieel om gezond te eten onderweg. Maar soms vereist je dag meer van een traditionele maaltijd om de waanzin te voeden. Je hebt echter geen vijfgangenmenu nodig.

snelle en eenvoudige gezonde maaltijdopties kunnen zijn:

 • Veggie of salade wraps
 • Pre-made of gemakkelijk geroerd salades (ga met de zak kit en vervang de dressing met olie en azijn als de meegeleverde optie te vol zit met suiker, vet of calorieën)
 • een broodje vullen met verse groenten en wat mager, natriumarm vlees (als je wilt)
 • het brood overslaan en gewoon gesneden tomaten, paprika ’s of avocado’ s oprollen in natriumarm lunchvlees
 • gesneden of gehakte groenten en ingeblikte bonen stapelen in een kom
 • avocado toast of andere verbeteringen aan geroosterd brood (notenboter en granaatappelzaden, bijvoorbeeld)

een beetje prep loont voor gezond eten onderweg

het lijkt misschien vals spelen om maaltijdvoorbereiding te tellen die door je vroegere zelf is gedaan. Maar dat weekend of minder drukke versie van je kon doen present, in-a-rush je een aantal gunsten. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je een beetje plannen en je inzetten om vooruit te werken aan gezonde maaltijden die je alleen maar moet mixen, samenvoegen of in de magnetron stoppen.

je kunt eieren koken, eiwitten bakken, producten bereiden en meer maken dan je kunt eten bij je niet-gehaaste maaltijden om restjes voor de volgende dag te garanderen. Misschien wil je maar één keer per week koken of tijd hebben om te koken. Gebruik die tijd om batches soep, graanschalen of andere eenvoudige, gezonde maaltijden te maken.

Creëer een toekomst die iets minder hectisch is qua voedsel en maak gezond eten onderweg mogelijk met een beetje voorbereidend werk. Of het nu gaat om meer planning of een beter begrip van gezond onderweg eten, je hebt de tools om slim te eten zonder te veel tijd te besteden aan zweten over de kachel.

https://www.eatingwell.com/gallery/11565/pack-and-go-healthy-lunch-recipes-for-work/

https://www.realsimple.com/food-recipes/recipe-collections-favorites/quick-easy/no-cook-recipes

https://www.self.com/story/time-saving-eating-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *