Vermijd de val van gemeenschappelijke gewicht mythen

veel van de informatie die u vindt over gewichtsbeheersing draagt dezelfde wetenschappelijke gewicht als de lege pagina ‘ s die u zou verspillen afdrukken. Het Internet was echter niet waar gewichtsmythen begonnen-niet bij lange na niet. Maar gewichtsgerelateerde misvattingen floreren in de vruchtbare grond van het huidige online ecosysteem.

fysieke en levensstijl realiteit maken moderne gewichtsbeheersing inspanningen hard genoeg. Voeg in de berg van gewicht desinformatie begraven van de beste inspanningen van mensen, en je hebt een Herculean taak.

maar je kunt je gewicht beheren om een gezond, gelukkig leven te leiden. Het begint met het kennen van feiten van fictie. Het opruimen van zes van de meest doordringende gewichtsmythen is een goed begin. Lees verder om te zien welke gewichtsgerelateerde misvattingen je opzij kunt gooien om de belasting van advies om gezond te blijven te verlichten.

de weegschaal zegt het allemaal—lichaamsgewicht is de sleutel tot uw gezondheid

Het is correct om een hoger dan normaal lichaamsgewicht te verbinden met een breed scala aan ongewenste gezondheidseffecten. Dit geldt vooral wanneer het extra gewicht afkomstig is van geaccumuleerd lichaamsvet.

en lichaamssamenstelling is zeker een element om te overwegen bij het stappen op de weegschaal. Je hebt gehoord dat spieren meer wegen dan vet, wat waar is. Hetzelfde geldt voor bot en water. Dus dat getal op de weegschaal vertelt je niet alles wat je moet weten.gewicht alleen is een overweging, maar je lichaamssamenstelling is een belangrijke factor bij het evalueren van wat dat schaalgetal betekent voor je gezondheid. In plaats van deze gewichtsmythe te kopen, plaats je context rond de metingen die je doet. Weet ook dat je lichaamsgewicht slechts een stukje is van een grote, complexe gezondheidspuzzel.

BMI is een essentiële, nauwkeurige meting

Body Mass Index (BMI) is enigszins nuttig bij het evalueren waar je valt op het spectrum van gezond, overgewicht en obesitas. Maar door het een standaard-dragende meting te noemen, zonder de tekortkomingen van de BMI te beseffen, verandert deze verklaring in een populaire gewichtsgerelateerde misvatting. En een die onnodige negatieve druk op veel mensen kan creëren.

de eenvoud van BMI—het plaatsen van uw lengte en gewicht in een vergelijking die uw aantal onthult—maakt het een one-size-fits-all benadering. Helaas is Gewicht een probleem dat zeer persoonlijk en ongelooflijk variabel is. Hier zijn twee manieren waarop de oversimplificatie van BMI het verhoogde belang ervan tot een gewichtsmythe maakt: lichaamssamenstelling wordt niet in aanmerking genomen. Hoeveel vet je hebt in vergelijking met spieren, botten en water is—zoals je leest met de laatste gewichtsgerelateerde misvatting-essentiële context bij het bespreken van gewicht.

 • de benadering laat belangrijke demografische informatie zoals geslacht, ras, etniciteit en leeftijd buiten beschouwing.
 • Taillemetingen (vooral in verband met lengte) zijn betere, nauwkeuriger indicatoren van gezondheidsrisico ‘ s in verband met lichaamsgewicht. Het is tijd dat u verder gaat met uitsluitend te vertrouwen op BMI—een verouderde en onnauwkeurige meting—om gezondheidsbeslissingen te nemen.

  hoog lichaamsgewicht signaleert inactiviteit en gebrek aan atletisch vermogen

  deze gewichtsgerelateerde misvatting is een veel voorkomende en pijnlijke vooringenomenheid die voortkomt uit slechte informatie. Omdat velen die op zoek zijn om gewicht te verliezen zich wenden tot lichaamsbeweging, is er een schadelijke combinatie van fysieke activiteit en lichaamsgewicht.

  zoals gewichtsmythen gaan, is deze bijzonder pijnlijk voor degenen die worden gestereotypeerd door de manier waarop hun lichaam eruit ziet. Alleen omdat iemand een paar extra kilo ‘ s lijkt te dragen, betekent niet dat ze lui zijn of geen atletisch vermogen hebben.

  hoe bestrijd je deze misvatting over gewicht? Onthoud de belangrijkste verklaring: lichamen van alle soorten en maten kunnen—en zijn vaak—gezond.

  oefening bespaart u van slechte Voedingsbeslissingen

  Je hebt misschien gelezen over de afstand die je moet lopen om een grote maaltijd af te branden. Het zijn schokkende cijfers die onderstrepen waarom dieet en lichaamsbeweging in combinatie worden besproken.

  je slechte dieetbeslissingen zullen je volgen naar de sportschool—en waarschijnlijk lang daarna. Je kunt de calorieën die je binnenkrijgt verbranden als je de tijd hebt om het te doen. Dit idee wordt echter het best beschouwd als een gewichtsmythe omdat het voor bijna iedereen niet mogelijk is om een slecht dieet in evenwicht te brengen met enorme hoeveelheden lichaamsbeweging.

  de waarheid is dat een succesvol gewichtsbeheersingsplan een gezond dieet en consistente lichaamsbeweging moet omvatten.

  dun betekent altijd gezond en dun zijn is ideaal

  dun is altijd in als het gaat om mode of popcultuur. Maar een mager lichaam dat een ideale gezondheid signaleert, is een belangrijke gewichtsmythe.

  fit blijven en een gezond gewicht behouden zijn gunstig voor je gezondheid—zoals je zo vaak hebt gelezen. Maar piekeren over kledingmaten en een dun beeld willen dat in de spiegel wordt weerspiegeld, is niet zo belangrijk. Eigenlijk kan een mager silhouet een heleboel problemen verbergen, waaronder de ophoping van schadelijk visceraal vet.

  Dit is een van de meest schadelijke gewicht-gerelateerde misvattingen. Dat komt omdat de onwerkelijke, ongezonde verwachtingen van” thin is ideal ” —beelden-ondanks lichaamspositieve vooruitgang—nog steeds te veel voorkomen.

  sommige lichaamstypen staan niet toe dat iemand aan deze valse idealen voldoet – hoe hard iemand het ook probeert. En de zoektocht om er mager uit te zien is vaak zeer schadelijk voor de fysieke en mentale gezondheid van zowel kinderen als volwassenen.

  concentreer je in plaats daarvan op wat goed voelt voor je lichaam en je gezondheidsdoelen. Eet gezond. Beweeg je lichaam. Slaap veel. En houd er altijd rekening mee dat lichamen gezond en aantrekkelijk zijn in verschillende maten en vormen die misschien niet overeenkomen met de obsessie van de popcultuur met mager.

  vet Eten zorgt ervoor dat je vetweefsel krijgt

  1

  als je iets begrijpt over hoe spijsvertering voedingsvoedingsstoffen afbreekt, Weet je dat dit een gemakkelijk ontmaskerde gewichtsmythe is.

  je spijsverteringsstelsel doet te veel werk en je voedsel ondergaat te veel transformatie, zodat het vet dat je eet rechtstreeks in vetweefsel verandert. Natuurlijk kan je lichaam energie opslaan die oorspronkelijk vet was in vetweefsel (een mooie term voor vet). Maar er is geen garantie vet in betekent vet opgeslagen.

  het overslaan van gefrituurd voedsel of vetrijke, voedingsarme gerechten zijn goede ideeën. Maar het is erger om helemaal geen vet te eten—vooral gunstige, plantaardige opties. Laden op een uitgebalanceerd dieet met veel planten is effectiever voor de gezondheid en gewichtsbeheersing.

  laat Gewichtsmythen uw gezondheidsreis niet bepalen

  Er is altijd nieuwe, opvallende inhoud die wacht wanneer u over gewicht wilt lezen. Dat betekent niet dat je moet kopen in de gewicht-gerelateerde misvattingen die er zijn.

  de basisprincipes van fundamentele gezondheid—een uitgebalanceerd dieet, actief leven, minimale stress, solide hydratatie en goede slaap—zijn meestal ook gunstig voor het beheersen van uw gewicht. Al het andere dat een one-size-fits-all oplossing biedt, zou een rode vlag moeten heffen over het advies of de informatie die mogelijk een gewichtsmythe duwt.

  vermijd struikelen jezelf met gewicht-gerelateerde misvattingen door zich te concentreren op de basis en te onthouden dat alle lichamen gezonde, gelukkige lichamen kunnen zijn.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4300993/

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2879465/?

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4229150/

  https://www.healthline.com/health/obesity/myths-and-facts

  https://www.medicalnewstoday.com/articles/medical-myths-5-common-myths-about-obesity

  https://www.webmd.com/diet/obesity/features/5-weight-loss-myths#1

  https://www.umassmed.edu/contentassets/5fa88184f3a441e7b61ac8e256ea5ef7/myths.pdf

  https://www.niddk.nih.gov/health-information/weight-management/myths-nutrition-physical-activity

  https://www.medicalnewstoday.com/articles/265215#Waist-to-height-ratio-better-than-BMI

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2930234/

  https://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=106268439

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *