Voedselverslaving: Hoe Bestrijd Je Die Cravings?

een vleugje van iets verleidelijk raakt je en je vraagt je meteen af wat het is. Je moet de geur herkennen. Voor je het Weet is de geur een tango begonnen tussen je hersenen en je maag. Wanneer je eindelijk langs een hamburgertent, banketbakkerij of een plek loopt waar een van je favorieten wordt geserveerd, is het moeilijk om het verlangen uit te schakelen.

deze scène overkomt iedereen, zelfs als je buik vol is. Dat komt omdat iedereen sterke connecties heeft met verschillende voedingsmiddelen. Het maakt deel uit van het dagelijks leven in een wereld vol potentiële voedselverslavingen. Ja, ze zijn echt en voedselverslavingen zijn moeilijk te doorbreken.

maar hoe weet je precies wanneer je verslaafd bent aan eten of drinken? De antwoorden staan hieronder. Je zult ontdekken hoe je lekkerste keuzes consequent in je geheugen worden geregistreerd en wat voedselverslaving veroorzaakt. Met dat brengt de gebruikelijke interne gevechten zoals hoe te Tempo of beperken jezelf in het gezicht van uw heerlijke verslavingen. Je zult ook tips vinden om die moeilijke taak te volbrengen.

Wat is een voedselverslaving?

1

Je hebt hunkering naar een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Er is niets om je voor te schamen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat voedselverslaving een dagelijks probleem is dat sommige mensen tegenkomen. Dus als je ermee te maken hebt, ben je niet alleen.

de oorzaak van voedselverslaving lijkt misschien te beginnen in je rommelende maag. Maar voedselverslaving begint eigenlijk in je hersenen. Dat komt omdat het zich realiseert dat voedingsmiddelen of dranken vol vet, suiker of zout tot de meest lonende en plezierige behoren voor bepaalde delen van je hersenen.

Studies hebben de chemische stoffen die vrijkomen in de hersenen wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet, gerelateerd aan die welke vrijkomen in aanwezigheid van een verslavend medicijn. De stof die hiervoor het meest verantwoordelijk is, wordt dopamine genoemd.

dat feit maakt dopamine misschien wel een van de meest impactvolle en cruciale chemicaliën in je lichaam. Het is een boodschapper tussen cellen in je hersenen (ook bekend als een neurotransmitter). En dopamine speelt een directe rol in hoe je beweegt, leert en informatie verteert—en ook voedsel verteert. Deze chemische stof in de hersenen is wat je op en neer zet en helpt je vastbesloten te blijven om aan te pakken wat je voor je hebt.

maar het speelt ook een sleutelrol bij voedselverslaving en hunkeren naar voedsel. Hier is hoe dopamine werkt met hunkeren naar voedsel en verslaving: kort nadat je bepaalde voedingsmiddelen eet, komt deze chemische boodschapper in je hersenen aan. Dopamine verhoogt de stimulatie van de beloningscentra van je hersenen. En je hersenen willen deze reactie keer op keer activeren. Dat komt omdat je hersenen hunkeren naar deze aangename, lonende ervaringen. En bepaalde voedingsmiddelen zijn een manier voor je hersenen om zijn beloningsfix te krijgen.

mensen staan hier niet alleen in. In studies waarbij ratten een dieet kregen dat rijk was aan junkfood en ongezonde snacks, namen de proefpersonen een vergelijkbaar gedrag aan als dat van gewone drugsgebruikers. De ratten wilden meer voedsel dat hen geen goede voedingswaarde gaf om zich verlicht te voelen door de dopamine-rush. De ratten weigerden zelfs om meer gezonde opties te eten toen ze gewend waren aan het voedsel dat rijk was aan suiker, vetten, zout en koolhydraten. De studie uit 2009 toonde aan dat ratten zelfs zo ver gingen dat ze verhongerden om te wachten op junkfood dat misschien nooit zou komen.

dat is een verrassend voorbeeld. Dus, wat zijn de traditionele trigger voedingsmiddelen en dranken die dit proces in je hersenen kunnen beïnvloeden? Helaas zijn er veel.

Wat zijn de meest verslavende voedingsmiddelen?

1

ze zijn meestal de lekkerste. En dat is gekmakend. Een onderzoeker van voedselverslaving gaf haar een overzicht in een recente studie. De resultaten toonden aan dat bewerkte voedingsmiddelen met een hogere vet-en glycemische belasting “het vaakst geassocieerd werden met verslavend eetgedrag. Hier zijn een paar van de meest verslavende voedingsmiddelen: Pizza: natuurlijk staat deze heerlijke combinatie van koolhydraten, zout en vet bovenaan de lijst. Je hebt jezelf waarschijnlijk afgevraagd: “hoeveel plakjes moet ik eten?”Het antwoord is één, als er een is. Pizza is moeilijk te weerstaan. Dat is slecht, want het is meestal gevuld met verwerkte ingrediënten. Het heeft ook meer vet per hap dan de meeste gezonde maaltijden. Combineer dat met het zout en je hebt een perfect recept voor een vloed van dopamine die je op weg zet naar een ander stukje. Je weet dat je het niet nodig hebt, maar je hersenen willen het.zoete lekkernijen: chocolade, koekjes, cake en ijs zitten allemaal boordevol suiker en vet dat je hersenen gemakkelijk kan overtuigen dat je meer nodig hebt. Het compenseren van de hartige van uw maaltijd met een zoet dessert is gebruikelijk. Maar het is geen gezonde keuze. Die suikers kunnen een ongezonde beslissing over het hoofdgerecht meenemen en ertoe leiden dat je te veel eet wanneer dat niet nodig is. En je krijgt ook veel extra calorieën, vet en suiker.

 • gefrituurd voedsel: van wat je al weet, is er hier geen verrassing. Frietjes en chips zijn zout en meestal gebakken of gebakken in oliën die je lichaam of hersenen niet veel goed doen. Zo out-of-this-world goed als gebakken delicatessen kan zijn, soms, ze zijn het perfecte recept voor ongezonde en verslavende besluitvorming.
 • zoals het geval is met alles in het leven, is matiging de sleutel. Als je een glas rode wijn gaat drinken tijdens het diner voor de gezondheid van het hart, neem er dan een, niet Vier. Als je een keer per week een cheat day gaat hebben, probeer je eraan te houden. Weven niet je weg doorde keuken om elke dag je snacklade te plunderen. Ook: het kan verstandig zijn om helemaal geen snacklade te hebben.

  hoe zit het met Soda?

  1

  frisdranken zijn net zo verslavend als vette, zoute voedingsmiddelen. En consumptie van frisdrank heeft een directe correlatie met negatieve voedings-en gezondheidseffecten, evenals gewichtstoename. Een studie in 2007 vond een duidelijk verband tussen de inname van frisdrank en een verhoogde energie—inname-met andere woorden, het krijgen van meer calorieën in een dag. Het drinken van frisdrank werd ook geassocieerd met een lagere inname van calcium en andere voedingsstoffen. Frisdrankdrinkers lopen ook een hoger risico op medische problemen op de weg.

  waarom is soda zo verslavend? Nou, het is niet zo moeilijk te ontcijferen. Niet-dieet frisdranken zijn gevuld met een grote hoeveelheid suiker. En ze soms koppelen de zoete met een hoog niveau van cafeïne.

  je zou kunnen tegengaan met: “hoe zit het met light frisdrank?”Onderzoek toont aan dat light frisdranken ook kunnen bijdragen aan gewichtstoename. Kunstmatige zoetstoffen zijn ontworpen om soortgelijke reacties in de hersenen te veroorzaken als normale suiker. En een studie suggereert dat degenen die regelmatig kunstmatige zoetstoffen innemen, meer snoep kunnen hunkeren, zoet voedsel boven voedzaam voedsel kiezen en gezondere opties zoals fruit minder aantrekkelijk vinden. Dit kan leiden tot gewichtstoename.

  voedselverslaving overwinnen

  1

  Dit is het moeilijke deel. Maar je hoeft je niet schuldig te voelen voor een plotselinge hunkering naar voedsel of frisdrank. Het overkomt iedereen. En jezelf in elkaar slaan over deze verlangens is geen productieve manier om met voedselverslavingen om te gaan. Begrijpen wat deze verslavingen veroorzaakt is de eerste stap, maar er zijn meer dingen die je kunt en moet doen.

  begin met vooruit te plannen om erachter te komen hoe u uw intake kunt beheren. Het advies van een expert is vrij eenvoudig: ga deze driften voor. Dat betekent het dumpen van je snacklade en het opbergen van je huis met gezondere opties.

  gelukkig kun je ook je cravings misleiden. Als je hunkert naar een snoepje, ga dan de route van natuurlijke suiker en neem fruit. Als u op zoek bent naar iets meer vulling, plan dan een maaltijd waarvan u weet dat deze zal voldoen—beginnen met voedingsvezels en eiwitten is een goed begin.

  een meal-prep plan voor mensen die te maken hebben met voedselverslaving houdt in dat de maaltijden gedurende de dag worden gespreid—tussen vier en vijf uur tussen het eten. Je moet verse groenten en fruit opnemen in zoveel mogelijk snacks en maaltijden.

  1

  je kunt de cyclus van voedselverslaving doorbreken. Het vergt dagelijkse focus, vastberadenheid en planning. Een ideale dagelijkse routine zou kunnen gaan als:

  1. Een sterke start: gezond voedsel heeft misschien niet dezelfde hoeveelheid invloed in je geheugenbank als het soort voedsel dat je terugzet in je strijd tegen voedselverslaving. Maar er zijn nog steeds goede vervangers. Bijvoorbeeld, ontbijt voedingsmiddelen op uw lijst onder meer eieren, muesli, bananen en aardbeien. Tuurlijk, het kan wat langer duren om te bereiden, maar dat klinkt als een smakelijke start in plaats van een Poptaart of kaneelbroodje.
  2. neem de verse dingen op: Vind de tijd voor fruit en groenten. Het is een goed begin om er een gewoonte van te maken om groenten en fruit in ten minste twee maaltijden per dag op te nemen. Dat zal je helpen om regelmatig fruit en groenten te eten. Het maken van dit een gewoonte zal helpen in uw strijd tegen ongezonde voedselverslavingen.
  3. denk vooruit: begrijp je verlangens en probeer vooruit te plannen. Als je weet dat je van gefrituurd voedsel houdt, zoek dan een gezondere optie—misschien geroosterde zoete aardappelen in plaats van frietjes—en heb het klaar om te gaan. Het maken van een gezonde keuze handiger kan u helpen kortsluiting uw verlangens voordat ze over te nemen.
  4. leer je hersenen te misleiden: Dopamine kan ook worden vrijgegeven door voedingsmiddelen die je maag en algehele gezondheid op de lange termijn ten goede komen. In feite kan gezond voedsel zoals spinazie, watermeloen, avocado ‘ s en zelfs tofu lonende neurologische reacties bieden. Als je op zoek bent naar alternatieven voor vette of zoute snacks, werken wortelen en hummus, net als pindakaas en appelschijfjes.

  Win de strijd, want je kunt

  het overwinnen van voedselverslaving kan een lang, pijnlijk proces zijn. Je moet het van maaltijd tot maaltijd nemen, en van dag tot dag. Maar er is hoop. Je kunt het. En je houding is een cruciaal onderdeel van de strijd. Weet dat je het kunt. En dan beginnen met het nemen van kleine acties en voortbouwen op hen.

  Bookmark dit artikel als een herinnering aan de wetenschap achter voedselverslavingen, hoe ze voorkomen en een stapsgewijze handleiding om ze te overwinnen. Begin met het identificeren van triggers en maak vervolgens gezonde vervangingen. Binnenkort heb je de macht om nee te zeggen tegen je verlangens. Omdat je gezonde alternatieven hebt ontdekt die je leuk vindt en je ook de gevaarlijke weg begrijpt die quick-fix voedingsmiddelen kunnen bieden.

  ” 6 manieren om je voedselverslaving te verslaan”Prevention.com

  ” ben je verslaafd aan light frisdrank?”Shape.com kunstmatige zoetstoffen: suikervrij, maar tegen welke prijs?”health.harvard.edu

  “kosten gezondere voedingsmiddelen en voedingspatronen meer dan minder gezonde opties? Ncbi.nlm.nih.gov

  “FAA Food Plan” FoodAddictsAnonymous.com

  ” voedselverslaving tekenen en behandeling.”WebMd.com

  “Junk food verandert ratten in verslaafden.”ScienceNews.org

  “Quiz: ben je verslaafd aan eten?”ABCNews.com

  “frisdranken en ziekte.”hsph.harvard.edu”

  ” De 10 meest verslavende voedingsmiddelen en hoe te stoppen met het eten ervan.”Health.com

  ” De effecten van Frisdrankconsumptie op voeding en gezondheid: een systematische Review en Meta-analyse.”ncbi.nlm.nih.gov

  Wat is Dopamine?”ScienceNewsForStudents.org

  “Wat is het bewijs voor “voedselverslaving” ncbi.nlm.nih.gov

  “welke voedingsmiddelen kunnen verslavend zijn? De rollen van verwerking, vetgehalte en glycemische belasting.”Journals.Plos.Org

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *