Wat te zoeken in een maaltijdvervanger en hoe ze uw gezondheid kunnen helpen

het leven is druk. En vaak komen de gemakkelijkste voedingsmiddelen uit de drive-through of een pakket. Het probleem is dat deze vaak weinig eiwitten, vezels en micronutriënten bevatten. Tegelijkertijd zijn de easy food-opties vaak hoog in totale calorieën-terwijl ze niet erg bevredigend zijn. Deze eigenschappen zijn het tegenovergestelde van wat te zoeken in een maaltijdvervanger. U wilt van uw maaltijdvervangers een gezond, onderweg alternatief maken voor deze ongezonde maaltijden.

om deze rol te vervullen, moeten maaltijdvervangers eenvoudig zijn. Daarom hebben de beste maaltijdvervangers vaak de vorm van een shake of een reep, die weinig of geen voorbereiding hebben. Als een optie te ingewikkeld en tijdrovend is om voor te bereiden, ga je misschien terug naar de ongezonde opties.

de voedingsstoffen om te zoeken in een maaltijdvervanger

Het is niet gemakkelijk om vers bereid voedsel te hebben met een balans van gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten voor elke maaltijd. De beste maaltijdvervangers zorgen voor een goede balans van deze macronutriënten in een gemakkelijk te eten vorm. Dit zal variëren afhankelijk van uw doelen en voedselvoorkeuren, maar een gezond dieet verwerft ongeveer 20-35 procent van zijn calorieën uit vet, 40-65 procent uit koolhydraten en 15-25 procent uit eiwitten.

dezelfde balans toepassen op een maaltijdvervanger van 250 calorieën betekent dat het ongeveer 6-10 gram vet, 25-41 gram koolhydraten en 9-16 gram eiwit moet bevatten. Ongeveer drie gram van die koolhydraten moet uit vezels.

deze cijfers zijn slechts richtlijnen. Wat het belangrijkste is, is dat een maaltijdvervanger nog steeds past in uw algehele gezonde eetdoelen. Het kan een goede gelegenheid zijn om een beetje extra vezels en eiwitten te krijgen die de rest van uw dieet mogelijk mist. Dus maak je geen zorgen als je eiwitten en vezels ziet die verder gaan dan deze algemene aanbevelingen, maar ze moeten je grotere dagelijkse doelen ondersteunen.

het vet in een maaltijdvervanger moet zich richten op gezondere vetten. Dit betekent dat het over het algemeen verzadigde vetten moet beperken en meer onverzadigde vetten moet bevatten. De vetten in maaltijdvervangers komen vaak van noten en zaden—een veel gezondere keuze dan gefrituurde vetten in fastfood. Er zijn kleine hoeveelheden van nature voorkomende transvetten in veel voedingsmiddelen, maar de hoeveelheid moet laag genoeg zijn om tot nul af te ronden.

een normale, gezonde maaltijd die vol zit met plantaardig voedsel zal ook veel essentiële micronutriënten bevatten. Je zou nog steeds een aantal van deze voedingsstoffen moeten verzamelen van je maaltijdvervanger. Zoek naar een maaltijdvervanger met een breed scala aan essentiële vitaminen en mineralen.

Wat zijn de voordelen van maaltijdvervangers?

nu weet je waar je op moet letten bij een maaltijdvervanger. Laten we aannemen dat je er een hebt gevonden die voldoet aan de bovenstaande criteria, je houdt van de smaak en hebt besloten om het in je dagelijks leven op te nemen. De echte voordelen zullen komen van het gebruik ervan om eerst de ongezondste delen van uw dieet te vervangen.

een gezondere maaltijd onderweg

Maaltijdvervangers gaan allemaal over het vinden van een gemakkelijkere manier om een voedzaam dieet te hebben. Ze zijn niet bedoeld om een goed uitgebalanceerde maaltijd vol magere eiwitten, groenten en volle granen te vervangen. In plaats daarvan willen ze de ongezonde snacks en fastfood vervangen die uw dieet vullen.

Waarom eten mensen dit ongezonde voedsel in de eerste plaats? Sommige van de voedingsmiddelen smaken goed, maar mensen komen niet vaak naar de hoek fastfood joint vanwege hun fijne eetervaring. Veel van het is te wijten aan gemak en routine.

het mooie van maaltijdvervangers is dat ze heel gemakkelijk te bereiden zijn. En dat gemak zal u helpen maaltijdvervangers om te zetten in een deel van uw reguliere routine. Dus in plaats van een gebakje met je ochtendkoffie of de dagelijkse hamburger en frietjes voor de lunch, kun je in plaats daarvan een shake of bar nemen.het vervangen van fastfood, chips of snoep door een maaltijdvervanger kan u helpen uw inname van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen te verhogen. Tegelijkertijd kan het helpen het aantal eenvoudige suikers, ongezonde vetten en de totale calorieën die je eet te beperken. Dit is een win-win-geeft je meer voeding in minder calorieën.

Maaltijdvervangers in plaats van dieet

Ja, het eten van een maaltijdvervanger maakt het onderdeel van uw dieet. Maar in vergelijking met veel van de traditionele gewichtsverlies diëten, maaltijdvervangers hebben een aantal duidelijke voordelen.

zoals gezegd, de beste maaltijdvervangers zijn gemakkelijk op te nemen in uw dieet. Shakes vereisen minimale voorbereiding en bars vereisen geen. Het gemak van maaltijdvervangers speelt ook een belangrijke rol in hun vermogen om mensen te helpen een gezond gewicht te behouden.

enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen falen bij gewichtsverlies diëten zijn te wijten aan hun ingewikkelde aard. Veel diëten hebben je tellen delen van het voedsel dat je eet. Calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten zijn allemaal belangrijke onderdelen van uw dieet. Maar voor de meeste mensen wordt het vervelend om ze te volgen en altijd bewust te zijn waar je bent op elk punt gedurende de dag.

calorieën tellen

als je ooit buiten of bij een familielid hebt gegeten terwijl je calorieën probeert te tellen, dan ken je de nachtmerrie die kan worden. Je zit vast met een paar slechte opties. U kunt opgeven op doelen voor de dag en eten wat ze hebben bereid. Of je kunt de paar voedingsmiddelen uitkiezen die je nauwkeurig kunt raden en een aantal daarvan eten—maar dan nog steeds hongerig naar huis gaan.

Dit is voor de meeste mensen geen haalbare langetermijnoplossing. Het leidt tot inconsistente resultaten en uiteindelijk het opgeven van het dieet.

het wordt niet aangemoedigd om gewoon een shake mee te nemen naar het diner bij je vriend thuis. Maar je kunt vooruit plannen. Neem dezelfde dag een shake voor de lunch, in plaats van zowel een grote lunch als een grote maaltijd voor het diner te eten.

zelfs als je op sommige dagen nog steeds meer eet dan je zou moeten, zijn maaltijdvervangers hulpmiddelen voor succes op de lange termijn. In tegenstelling tot de meeste diëten, gaan de vervangingen niet over het verliezen van 10 pond in de volgende maand. Ze helpen je om betere eetkeuzes te maken gedurende de maanden en jaren van je leven.

dus na een grote avond uit, in plaats van het interne debat over de vraag of je je calorieën moet blijven tellen of opgeven, kun je teruggaan naar een eenvoudige maaltijd-vervanging voor de lunch. Het is niet het meest opwindende of glamoureuze eten. Maar de beste maaltijdvervangers zijn handig en bieden een keuze waarop u jarenlang kunt leunen.

dat is geweldig als het tellen van calorieën werkt voor u, of het is iets wat je wilt doen voor een korte tijd. Deze dieetbenaderingen sluiten elkaar niet uit. U kunt maaltijdvervangers gebruiken terwijl u calorieën telt. Vergeet niet dat gewichtsbehoud een levenslang doel is, en wat voor u werkt, moet uw hele leven worden gehandhaafd.

koolhydraten tellen

ketogene diëten zijn op dit moment extreem populair. En met goede reden-de meeste mensen houden van een excuus om de hele dag spek en kaas te eten.

ketogeen dieet heeft een aantal legitieme voordelen. Naast de kaas en spek is een van de grote voordelen waar mensen over praten het vermijden van de hierboven genoemde calorietelling. Zoals al aangegeven, is die taak niet leuk.

maar de ware volgelingen van keto weten dat het geen dieet is dat je volledig weghoudt van het tellen. Om in ketose te blijven, moet je je koolhydraatinname onder ongeveer 10 procent van je totale energie-inname houden. Dat betekent dat je je calorie-inname en je koolhydraatinname moet kennen.

je zou kunnen proberen het eenvoudig te houden door het tellen van calorieën over te slaan en koolhydraten te beperken tot 50 g per dag. Maar dat zal niet voor iedereen werken. En degenen die hun koolhydraten onder de 50 g per dag houden, zullen een strijd tegenkomen die gebruikelijk is bij keto-diëten.

die uitdaging is het verkrijgen van voldoende voedzame groenten en fruit in uw dieet en 25-plus gram vezels, allemaal terwijl u minder dan 50 g koolhydraten per dag blijft. Het is niet gemakkelijk, vooral niet zonder je dieet zorgvuldig te volgen. Net als bij het tellen van calorieën, betekent dit niet dat keto-diëten slecht zijn. Alleen dat het voor de meeste mensen moeilijker te onderhouden is dan zich te wenden tot een hoogwaardige maaltijdvervanger als een hulpmiddel voor gewichtsbeheersing.

waar moet je op letten bij een maaltijdvervanger? Wat werkt het beste voor u

het belangrijkste onderdeel van een gezond dieet is het vinden van wat voor u werkt. De balans van een goede maaltijdvervanger maakt ze een geweldig alternatief voor ongezonde snacks. En hun eenvoud maakt de beste maaltijdvervangers goede alternatieven voor strengere diëten.

Maaltijdvervangers zijn ook niet perfect, maar het is dat gebrek aan perfect zijn dat ze zo gemakkelijk in je langetermijndoelen kan opnemen. Of u nu probeert een algemeen gezonder dieet te hebben of probeert een gezond gewicht te behouden, een lang leven is essentieel.

een dieet voor het leven is een marathon, geen sprint. En dat is waar een maaltijdvervanger voor is ontworpen—een levenslange toevoeging aan uw dieet.

5 Reasons Most Diets Fail (and How To Succeed)

https://www.thediabetescouncil.com/why-do-most-diets-fail/

https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/fats/trans-fat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *